Wat is er zo speciaal aan een Bed & Breakfast?

Bed & Breakfast aan het water

“B&B” is het Engelse woord voor Bed and Breakfast. En dat is precies wat een bed & breakfast op zijn eigen manier biedt. Zeer welkom, een unieke ervaring en de leukste tips over de omgeving zijn redenen waarom zoveel reizigers voor dit type accommodatie kiezen. Het bed & ontbijt weerspiegelt de persoonlijkheid en passies van de eigenaar. Het maakt ze elke keer weer boeiend en anders. Van appartementen tot chalets, van wellnessruimtes tot themakamers: B&B’s kunnen niet onder één hokje worden gezet. De kamers danken hun charme grotendeels aan hun kleine formaat. Omdat ze zo weinig kamers hebben, kun je rekenen op een uitstekende klantenservice. Accommodatie wordt meestal gerund door de eigenaar, vaak met een partner. Personeel is meestal alleen zichtbaar in grote herbergen met meer dan zeven kamers. We gaan je in deze blog vertellen over Bed & Breakfast Friesland en B&B in het algemeen.

Privacy van Bed & Breakfast

Heb je graag veel privacy, dan is een bed & breakfast een goede keuze. Privé sanitair en een eigen opgang wordt door het grootste deel van de B&B’s aangeboden. Vaak kun je zelfs een compleet huisje of appartement voor jezelf boeken. Een gedeelde badkamer komt bij een klein deel van de B&B’s voor.

Bijzonder overnachten

Veel Bed & Breakfasts hebben een ruime tuin of een comfortabele lounge met open haard. Ideaal om te relaxen en echt tijd voor elkaar te nemen. Ben je op zoek naar een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld voor een romantisch weekend of een uitstapje met het hele gezin? Dan is een B&B geen raar idee. Zeker een aanrader om over na te denken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld overnachten aan het water.

Bed & Breakfast activiteiten

Bij een pension zijn vaak bijzondere dingen te beleven, zoals de geschiedenis van de plek, creatieve workshops, rondleidingen en culinaire evenementen. Vraag uw gastheer om advies over de omgeving. Wie weet beter de weg naar de beste restaurants, de mooiste plekjes van de stad of de mooiste plekjes om te picknicken? De gastheer natuurlijk! Als je wilt wandelen of fietsen, zijn er vaak routes beschikbaar vanaf je pension. Je leert de stad of haar omgeving als local kennen en bezoekt bijzondere plekken die je anders gemist zou hebben.

De 3 leukste B&B’s in Friesland

Rust en Ontspanning,

Dat kan in het oude café De Laatste Stuiver, in een idyllische omgeving in het natuurgebied De Rottige Meente wetlandgebied in Scheenesluis. Voor pleziervaart in Poort naar Friesland.
De oude Laatste Stuiver werd met de hand afgebroken en volledig herbouwd in de stijl van de twee eigenaren van vierenhalf jaar.
Een bijzonder verblijf, want met de auto is het niet te bereiken.
1 km lopen, fietsen of bereikbaar via water.
Mooie omgeving om te wandelen, fietsen, skaten, vissen en kanoën.

Pension “Aan het Water” is het adres van de open grachtengordel in Heeg, nabij Sneek, midden in de elf Friese steden. De zes kleinere kamers en twee grote kamers, gezellig ingericht met douche en toilet, hebben een prachtig uitzicht over de grachten en havens.
Beleef het water bij Aan het Water! Is ons motto. Je bent dus van harte welkom om te zeilen / surfen / paddleboarden of zeilen.
Je kunt op uw kamer een kopje thee of koffie zetten. De ontbijtzaal heeft een koelkast met drankjes. Avondeten? Er zijn veel gezellige restaurants in de buurt! Je wordt geholpen met het maken van unieke fiets- of zeilroutes,

Aan de Bolswardertrekvaart, gelegen tussen Sneek, Bolsward, Franeker, Harlingen en Leeuwarden, ligt een B&B aan de rand van Wommels. Ervaar hier zelf de rust aan het open vaarwater met prachtig uitzicht over de landerijen.
Ervaar de rust, ruimte en vrijheid aan het doorgaande open vaarwater met uitzicht over de landerijen.

Via een eigen ingang betreedt je de studio waar 4 personen kunnen verblijven met een zithoek en keuken.
U heeft een eigen badkamer en suite en via de openslaande deuren betreedt u de tuin welke grenst aan het water.

Zeer geschikt voor fietsers (Elfstedentocht), wandelaars (Slachtedyk, Slachtemarathon) en watersporters, vissers of gewoon om lekker uit te rusten op het Friese platteland. Het ideale startpunt voor gezinnen, stellen of zakenmensen. Centraal voor iedereen die Friesland wil ontdekken.