Op zoek naar een B&B in Friesland aan het water?

Op zoek naar een B&B in Friesland aan het water

Als je een B&B in Friesland aan het water zoekt heb je geluk dat je deze blog hebt gevonden! Nederland staat bekend om haar eeuwenlange strijd tegen het water. Ook in Friesland is dit een bekend fenomeen. Overal in Friesland vind je diverse sloten en meren. Het is de perfecte provincie om de zeilsport uit te oefenen en dit wordt ook veel gedaan. Er is zelfs een Friese sport bedacht waar zeilen in verwerkt zit: Skûtsjesilen. Naast deze sport heb je natuurlijk ook de Friese Elfstedentocht die bij een goede vorst verreden kan worden. Zo zie je dat er genoeg water gerelateerde activiteiten zijn binnen Friesland, zo ook vele Bed & Breakfasts.

Waarom een Bed & Breakfast aan het water?

Het is heerlijk om er soms even tussenuit te gaan. Veel mensen gaan naar hotels in de randstad of een andere mooie interessante plek. Echter weten veel mensen niet hoe rustgevend een bed & breakfast in Friesland kan zijn. In Friesland vind je er veel. Hieronder lichten we een aantal B&B’s uit, aan het Friese water!

Wat zijn de beste Bed & Breakfasts in Friesland aan het water?

Er zijn dus diverse B&B’s in Friesland aan het water met hun bijbehorende arrangementen. Elke B&B heeft weer zijn eigen specialiteiten. Hieronder zijn er een paar van de besten binnen Friesland  omschreven.

  • De Mariahoeve is een gezellig pension met een rieten dak in Terherne. De B&B ligt aan het water. Het is een rustige streek waar toch nog wel wat activiteiten te doen zijn. Dichtbij zit een attractiepark en het centrum is slechts 8 minuten lopen. Er zin diverse bootarrangementen te kiezen waardoor je de echte waterervaring mee krijgt.
  • Pension ’t Lytse Knipke is een B&B in het 19-eeuws voormalig pakhuis aan het kanaal de Zijlroede. Het is 5 minuten lopen naar het strand van Lemmer. Daarnaast is het welbekende Woudagemaal enorm dichtbij. Er worden fietsen, boten en paddelboards verhuurd waardoor je ook hier optimaal kunt genieten van het water.
  • B&B Gast-Inn in Workum is een eenvoudig hotel gerund door een familie in een boerderij. Ook deze boerderij ligt aan het water. De B&B is dus te vinden in Elfstedenstad Workum waar onder andere ook leuke plekjes als het strand en het Jopie Huisman museum in de buurt zijn.
  • B&B ‘’Aan de Ee’’ is een huisje dat aan het water ligt. Het huisje heeft zijn eigen entree. Je hebt een fantastisch uitzicht over de weilanden. In de avond word je getrakteerd op een mooie zonsondergang. Bij het huisje zijn fietsen en kano’s inbegrepen. Voor 20 euro kun je ook een motorboot huren inclusief brandstof. Hiermee kun je goed de wateren van Friesland verkennen.

Al bij al zijn er dus genoeg mogelijkheden om een leuke B&B in Friesland aan het water te vinden. Op het internet zijn veel diverse opties te vinden, zo ook op onze website. Wil je nu meer weten over slaapplekken in Friesland? Neem een kijkje onder het kopje ‘’blogs’’ en kom meer te weten!