BED & BREAKFAST IN FRIESLAND? HIER MOET JE ZIJN!

Friesland is een provincie met een eigen karakter; vol water en weilanden, watersporters en schaatsers. Niet voor niets heeft Friesland een eigen vlag, volkslied en taal. Ben jij binnenkort van plan een weekend, weekje of vakantie door te brengen in Friesland? Dan is het zeker een aanrader om te overnachten in een Bed & Breakfast Friesland! Op deze manier maar je optimaal kennen het met de karakteristieke provincie. 

Ontdek Friesland vanuit een Bed & Breakfast

Een bezoek aan Friesland is eigenlijk noot lang genoeg. In deze provincie is zo veel te zien en te doen! Leeuwarden is met zijn grachten en historische panden zeker een aanrader voor een leuke stedentrip. Naar de mooiste dorpen en steden, is Friesland toch vooral een provincie vol prachtige natuur! In de vier Nationale Parken kan je heerlijk wandelen, fietsen en varen. Ook komt je er niet alleen allerlei vogels tegen, maar ook zeehonden rondom de vier Friese Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Midden in al die natuur liggen sfeervolle dorpjes zoals Joure en Lemmer. Grotere plaatsen als Sneek en Stavoren zijn ook zeker het bezoeken waard! Hoewel er al lange tijd geen Elfstedentocht over ijs heeft plaats gevonden, kun je wel een prachtige fietstocht maken langs de Friese elf steden.

bed

Naar welke Bed & Breakfasts in Friesland moet ik dan? 

Wil jij even helemaal tot rust komen, dan is B&B By Mosk in Beetgumermolen een aanrader! De rust en kalmte komt op je af als je bij dit prachtige Bed & Breakfast het terrein op rijdt.

By Mosk is niet alleen een B&B, maar nog veel meer! Ze verkopen in hun eigen winkeltje woonaccessoires en cadeauartikelen en hebben daarnaast ook nog hun eigen theetuin!

Deze unieke locatie in het Noordwesten van Friesland laat zien wat gastvrijheid is en laat je dit ook ervaren. Het warme ontvangst geeft je het gevoel dat je welkom bent! Verder heeft het B&B een prachtige inrichting en is het van alle gemakken voorzien. Of je nou 1 nacht verblijft of een week, je hoeft je hier zeker niet te vervelen.

Andere B&B in Friesland die een overnachting waard zijn, zijn: 

De Elfstedenstate B&B is gevestigd in een monumentaal pand in Easterein, op 11 km van Sneek. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een zithoek. Ook zijn zij voorzien van kabel-tv en een kledingkast. In de gedeelde woonkamer wordt iedere ochtend een ontbijt met lokale specialiteiten geserveerd. 

De Elfstedenstate B&B biedt watersportfaciliteiten en auto- en fietsverhuur. In de omgeving kan je tal van activiteiten doen, zoals fietsen en kanoën. De accommodatie is gevestigd op 40 km van Terschelling en 27 km van Heerenveen. 

Deze accommodatie ligt op 18 minuten lopen van het strand. B&B de Garaazje ligt in Workum en biedt een tuin, een terras, gratis WiFi en uitzicht op de tuin. Het ligt op 2,8 km van Workum Beach en biedt bagageopslag. De bed & breakfast beschikt over een flatscreen-tv met satellietzenders. Handdoeken en beddengoed worden verstrekt. De bed & breakfast verzorgt een continentaal ontbijt.

Mid83 ligt in Woudsend, op 12 km van Sneek, en biedt een restaurant en gratis WiFi. Alle units hebben een zithoek, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met badjassen en een douche. Er is ook een minibar, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Bij deze bed & breakfast kan je genieten van een continentaal of vegetarisch ontbijt.

Mid83 beschikt over een terras. Na een dag fietsen of vissen kan je heerlijk ontspannen in de tuin of in de gemeenschappelijke loungeruimte. Leeuwarden ligt op 45 km van de accommodatie en Harlingen ligt op 41 km afstand.

Nu je weet welke Bed & Breakfast in Friesland het bezoek waard zijn, welke B&B spreekt jou het meeste aan?