Wat zijn de leukste bed and breakfasts aan het Friese water?

B&B aan het water

Wist je dat Friesland vele unieke Bed and Breakfasts heeft? Dan denk je een Bed and Breakfast is sowieso uniek. Dat klopt, maar er zijn er een aantal in Friesland die er een bijzondere draai aan geven. Het is niet moeilijk om goedkoop te overnachten in Friesland. Zo heb je bijvoorbeeld in Leeuwarden een B&B als boot. Het is namelijk een oud binnenvaart boot, hoe vet is dat! In deze blog richten wij ons daarom ook op B&B ’s aan het water. In deze blog kom je voorbeelden tegen van B&B ’s aan het water.

Bed en Breakfast aan het water friesland

In Friesland heb je meerdere gelegenheden om te overnachten aan het water. Dit is ideaal als je aankomt in een boot, bijvoorbeeld als je die dag een boottocht had gepland. Als je klaar bent kun je aanmeren aan je Bed and Breakfast met aanlegsteiger en je lekker laten verwennen in je geboekte kamer.

Je vraagt je misschien af, wat heeft overnachten aan het water voor voordelen? Die vraag gaan we beantwoorden. Overnachten aan het water helpt je te ontspannen. Het is zelfs één van de beste manieren om te ontspannen. Dit komt mede doordat je van de natuur zelf tot rust komt. Als je aan het water overnacht, kun je genieten van een ontspannen natuuromgeving en een prachtig uitzicht. Het water brengt nog meer voordelen met zich mee, je kunt namelijk vele dingen doen aan de hand van het water om je heen. Je kunt bijvoorbeeld een middagje vissen, als het zomer is lekker zwemmen of een bootje huren. Als je van plan bent om te vissen is een B&B aan viswater aan te raden. Dan kun je vanuit dezelfde locatie je hengel uit hangen! Hierdoor is slapen aan het water erg populair, al zou je logeren aan zee, of aan een rustige meer of drukke rivier.

Wat is een unieke B&B in Friesland?

In Friesland heb je veel mogelijkheden om te overnachten aan het water. Dit komt omdat Friesland een waterrijke provincie is, we hebben genoeg water om ons heen. Hierdoor is er veel keuze om te overnachten aan het water. Je hebt niet alleen B&B ’s aan het water, er zijn ook hotels aan het water of natuurhuisjes aan het water om te overnachten. Hieronder vermelden we een hele unieke Bed and Breakfast, namelijk een boot!

Motorschip Elisabeth

Motorschip Elisabeth is een oude binnenvaart boot omgetoverd tot een B&B op het water. Het heeft 4 hutten, een ligbad en een douche. De hutten hebben elk een twee- en eenpersoonsbed. De badkamer is voor gezamenlijk gebruik. Er is ook een kamer waarin televisie kan worden gekeken. Al met al is het schip multifunctioneel, het is een B&B, een atelier en er worden nog vaartochten mee gehouden. Een hele unieke ervaring want je ziet dit niet elke dag.

B&B in Friesland

Ben je nieuwsgierig geworden naar Bed and Breakfasts? Neem een kijkje op een andere blog op de site over wat er speciaal is aan een B&B. Hierin vertellen we je waarom ze zo populair en bijzonder zijn samen met een top 3 leukste B&B ’s in Friesland.