Dagje weg in Friesland? Dit zijn de 3 leukste gezinsuitjes!

Dagje weg in Friesland? Dit zijn de 3 leukste gezinsuitjes!

De provincie Friesland is ideaal voor een dagje, weekendje of zelfs weekje weg in eigen land. In Friesland is altijd wat te ontdekken, te beleven en te zien. Heb jij bijvoorbeeld alle elf de Friese steden als eens bezocht? Friesland staat garant voor het echte vakantiegevoel in eigen land. Met een eigen taal (Fries) en cultuur en de vele wateren die Friesland rijk is, waan jij je in deze provincie bijna in een andere wereld. Ideaal dus voor een dagje weg in Friesland!

Heb jij (binnenkort) met het gezin een dagje weg in Friesland gepland staan? Lees dan snel verder! In dit blog vertellen wij je wat de 3 leukste gezinsuitjes in Friesland zijn. 

De winnaars zijn…

De ANWB houdt elk jaar een verkiezing voor het leukste uitje van Nederland. Iedereen mag stemmen, waarna de winnaars per provincie bekend gemaakt worden. De drie leukste familie uitjes van Friesland zijn in 2022:  

1.    Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Duinen Zathe doet het erg goed in Friesland en is dit jaar (2022) voor de derde keer uit geroepen tot leukste familie uitje in Friesland. 

Kinderen raken niet snel uitgespeeld in dit park, zowel voor de hele kleintjes als de wat oudere kinderen is er genoeg te beleven. Er zijn niet alleen veel speeltoestellen, maar ook verschillende attracties. Durf zij het aan om een bezoekje aan het spookhuis te brengen of in de achtbaan The London City Caoster te stappen? Voor de allerkleinste is er het Kinderland; een plek waar kinderen tot 6 jaar nieuwe avonturen kunnen beleven. 

Hebben jullie alle attracties wel gehad, dan is het tijd voor het verkeerspark! Laat de kids rijden over de snelweg, scheuren over de rotonde en tanken bij het tankstation. Dit alles natuurlijk wel veilig, Agent Koos houdt altijd een oogje in het zijl! Zijn ze geslaagd? Dan krijgen ze hun eigen rijbewijs. 

Uitgespeeld en tijd om naar huis te gaan? Vergeet dan niet om nog even een mooi aandenken mee te nemen uit de souvenirshop!

*Goed om te weten is dat de entreeprijs inclusief eten en drinken, parkeren en toegang tot alle attracties is!

2.    AquaZoo Leeuwarden

Dagje weg in Friesland? Dit zijn de 3 leukste gezinsuitjes!

In AquaZoo vind je verschillende dieren! Van capibara’s, flamingo’s, piranha’s en wallaby’s tot aan ijsberen, nijlkrokodillen, rode panda’s, schildpadden en nog veel meer.

Ga op ontdekkingstocht en leer alles over de bijzondere dieren. Ga bijvoorbeeld naar de ijsbereninspectie en bekijk de dieren van heel dichtbij! Houd de tijden op het ‘zoo programma’ ook goed in de gaten, zodat jullie de Zeehondensafari, het Pinguïn Haringhapfestijn en het Zeeleeuwen Spetter Spektakel niet missen. Tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn mag je bijvoorbeeld meehelpen met het voeren van de pinguïns!

In de speeltuinen en spannende avonturenroutes door het park kun kinderen helemaal uitleven. Loop via boomstammen over de slootjes, steek bij de kangoeroes over met een trekvlot en spring van steen naar steen. Weten jullie je voeten droog te houden? 

3.    Kinderboerderij de Naturij

Familiepark De Naturij is de grootste kinderboerderij (en meer) van Friesland! Met 7 hectare speelplezier is er voor iedereen wat te beleven. 

Huppel samen met de konijnen door de Naturijnenburcht, klim en knuffel met de geiten in de Bokkenbistro, maak een ritje op een pony, zwaai naar onze eigen Naturij koe Arja, bezoek onze gezellige varkens Suuf en Soof en alle andere leuke en bijzondere dieren. 

Naast alle dieren beschikt het park ook over een Speelbos waar van alles te beleven is. Loop over het Kabouterpad of het Blotevoetenpad, neem de kabelbaan, voel je een piraat in het piratenschip of race rond in de Verkeerstuin. Zelfs bij minder weer, is er genoeg te doen. De indoor speelhal is staat voor eindeloos klimmen en klauteren. Het kan allemaal in De Naturij!

Tijd voor een pauze? In het restaurant (met terras) kan je allerlei lekkere dingen krijgen, van friet en snacks tot broodjes gezond en huisgemaakte soep. 

Nu jij weet wat de leukste uitjes voor een dagje weg in Friesland zijn, waar ga jij dan als eerste heen met je gezin? 

Meer weten over Friesland? Je leest het in onze blogs!