De Friese Waddeneilanden

De friese waddeneilanden

Wil jij een mooie strandvakantie? Dan wachten de Friese Waddeneilanden op jou. Je kan hier ontspannen en helemaal tot rust komen, maar je kan er ook de tijd van je leven hebben. Er is van alles te doen. Van fietsen tot surfen, paintball tot wandelen, wadlopen tot kroegentocht. Er is van alles te doen om een vakantie te krijgen om niet te vergeten. Kort gezegd. De Friese Waddeneilanden zijn vermakelijk voor jong en oud.

Op vakantie met vrienden naar Friese Waddeneiland Terschelling?

Terschelling staat ook wel bekend als het jeugd eiland. In de zomer is het eiland vol met jeugd die zin hebben in een leuke tijd. Je hebt 2 jongere campings op Terschelling die in de zomer altijd vol zitten. Er is veel te doen op Terschelling, je kan een dag naar het strand maar je kan ook een echte activiteit gaan doen met je vrienden. Je kan leren golfsurfen met je vrienden/vriendinnen op de prachtige stranden van Terschelling. Als je meer van actie houdt kan je ook gaan paintballen bij de mooie paintball vereniging van Terschelling die midden in het bos zit. Dit is een perfecte locatie om te gaan paintballen omdat er veel verschillende plekken zijn waar je achter kunt schuilen. In de zomerse avonden/nachten is het altijd druk in de kroegen, dit is vaak ook de reden dat veel jongeren heen te gaan. Terschelling staat bekend om het uitgaansleven in de zomer voor de jongeren. Meer weten over jongeren campings? Bekijk dan deze pagina over jongeren campings.

Welke Waddeneilanden horen bij Friesland?

  • Ameland
  • Schiermonnikoog
  • Terschelling
  • Vlieland

Schiermonnikoog is het eiland waar je helemaal tot rust kan komen. Het hele eiland is een natuur gebeid, het maakt niet uit waar je loopt, je loopt altijd in een natuurgebied. Men zegt dat Schiermonnikoog de mooiste natuur heeft van de Waddeneilanden. Ameland het is een eiland die altijd leuk is om te bezoeken het blijft in alle 4 seizoenen een mooi en gezellig eiland. Het staat ook bekent om de skate, surf en muziekfestival. Ook is het erg populair om het eiland te verkennen op de fiets, Er wordt veel gefietst op Ameland. Terschelling 1 van de populairdere eilanden hat staat bekend om het uitgaan leven voor de jongeren. Het eiland dat altijd leeft. Je hebt er mooie natuur het is een groot natuurgebied, zelfs de haven waar je aankomt met de boot is al natuurgebied. Vlieland, het kleinste eiland van allemaal. Als toerist mag je er niet komen met de auto, er is dus ook weinig verkeer. Een groot deel van Vlieland is voor trainingen van het leger. Dit is dan ook verboden om te komen voor bezoekers. Het is het meest westelijke eiland dat bij Friesland hoort. In de avonden kan je er mooie strandwandelingen maken.

Weetjes over de Friese Waddeneilanden

Weetjes over Schiermonnikoog.

De Friese Waddeneilanden

Wist je dat er op Schiermonnikoog minder dan 1000 mensen wonen. In de duinen van Schiermonnikoog komen 9 soorten orchideeën voor. Architect rietveld heeft de klein Zwitserland bungalows op Schiermonnikoog ontworpen.

Weetjes over Ameland.

Ameland heeft een schoon en gerept strand van 27 km. Op Ameland ligt meer dan 100km fietspad.

Weetjes over Terschelling.

Terschelling is de grootste gemeente van Nederland. Het heeft 71.289 hectaren. Dit komt omdat een deel van de wadden zee hierbij hoort. Er groeien cranberries op Terschelling omdat er in de 19e eeuw een vat met daar in cranberries is aangespoeld. Terschelling heeft 4890 inwoners. En er zijn 18000 plekken voor toeristen. Dit betekend dat er bijna 5 keer zoveel plek voor toeristen is dan voor inwoners.

Weetjes over Vlieland.

Zangeres Liesbeth list groeide op Vlieland op als stiefdochter van de vuurtorenwachter. Bij de andere Waddeneilanden ligt het dorp in het westen maar bij Vlieland ligt het dorp in het oosten. Dat komt omdat in de 18e eeuw een deel van de west kant onderwater kwam te liggen.

Wil je verder lezen? Lees dan deze blog over de leukste hotels van Leeuwarden.