MINICAMPING ‘HET ZWERVERSNEST’ IN BANTEGA

Minicamping Het Zwerversnest is een rustig en landelijk gelegen camping in Bantega, het zuidwesten van Friesland. De camping ligt vlakbij de voormalige vissersdorpjes Lemmer en Blokzijl en is centraal gelegen voor leuke uitstapjes naar Friesland, Overijssel en Flevoland. Meer over Het Zwerversnest, de prachtige omgeving en alles wat er te doen is lees je in dit blog!

Het ontstaan van Minicamping Het Zwerversnest

Minicamping Het Zwerversnest wordt gerund door Ronald en Anke Boomsma-Zwerver. Sinds eind 2017 wonen zij met veel plezier in hun (deels) verbouwde woonboerderij in Bantega. Ronald en Anke hebben jarenlang zelf gekampeerd en in de loop der jaren veel van Europa gezien. Door het vele kamperen ontstond de droom om in het mooie Friesland zelf een camping te beginnen.

In 2016 zijn zij opzoek gedaan naar een plek om hun droom werkelijkheid te maken. Halverwege 2017 was het zover, Ronald en Anke hadden dé plek gevonden! Het perceel in Bantega beschikt over een kampeerterrein, maar was nog nooit gebruikt als camping. Ronald en Anke hebben alle faciliteiten zelf moeten aanleggen en inmiddels is de camping van alle gemakken voorzien! 

De naam verwijst naar de familienaam Zwerver. Daarnaast vonden zij Het Zwerversnest erg toepasselijk, omdat kampeerders graag rondzwerven en de mooiste plekjes ontdekken. Ronald en Anke zijn erg betrokken bij hun gasten en maken graag een praatje met je. Voor de ‘rondzwervers’ willen zij dat de camping voelt als thuiskomen!

Wat heeft de Minicamping te bieden? 

Minicamping Het Zwerversnest is ruim opgezette camping met alle faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijk ontspannen vakantie. De camping beschikt over prachtig nieuw sanitair met vrij gebruik van warm water (door middel van zonneboilers), een apart speelveld voor kinderen, een schaakveld en een verwarmde recreatieruimte. 

Accommodaties bij Minicamping Het Zwerversnest

Op Minicamping Het Zwerversnest kan je kiezen tussen verschillende accommodatie! Kiezen jij voor je eigen tent, camper of caravan of kom je slapen in een van de safaritenten of trekkershutten? Waar je ook voor kiest het is altijd gezellig op de camping. Alle accommodatie staan namelijk verspreid over één campingveld! 

  • Camping

Het Zwerversnest beschikt over een ruim grasveld, waar jij terecht kan met je eigen camper, caravan of tent. Voor campers en caravans heeft de camping ongeveer 15 ruime kampeerplekken van 100 m2. De kampeerplekken zijn voorzien van een aansluiting voor elektriciteit (6A). Verder beschikt de camping over een leegpunt voor het chemisch toilet, het afvalwater afvoeren en de watertank aanvullen. 

  • Safaritenten

De safaritent is een goede keuze wanneer je houdt van comfort en tegelijkertijd wilt genieten van het kampeerplezier! De safaritent is van alle gemakken voorzienHet enige wat je mee hoeft te nemen zijn je persoonlijke spullen, hand- en theedoeken. 

De tent heeft een stahoogte in de gehele tent en een vloeroppervlakte van ongeveer 40 m2. Bij mooi weer kan je genieten van het stralende zonnetje, de voorkant van de tent kan namelijk helemaal open! Achter in de tent zijn twee slaapcabines. Een voorzien van twee stapelbedden en ander van een tweepersoonsbed (140×200 cm). In totaal is er de safaritent ruimte voor 6 personen!

In de keukenkastjes vind je servies en alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen koken. Verder beschikt de tent over een koelkast met klein vriesvak, een koffiezetapparaat en waterkoker. Een belangrijk kenmerk van de safaritenten is de luifel, waardoor je ook bij minder weer buiten kunt zijn. Onder de luifel staat een picknicktafel en in het woongedeelte vind je een hoge tafel met stoelen (die je makkelijk kan verplaatsen). De slaapcabines en het woongedeelte van de tent zijn voorzien van elektriciteit en verlichting.

  • Trekkershutten

Op de camping vind je ook twee trekkershutten geschikt voor verschillende groepsgroottes. In de trekkershut is ruimte voor 2-3 personen. De Zweedse blokhut is geschikt voor maximaal 5 personen. 

De Zweedse blokhut beschikt over een woon- en slaapgedeelte en een simpele keuken met keukenuitrusting. Het slaapgedeelte is voorzien van 1 tweepersoonsbed en een 3-persoons (kinder)stapelbed. De trekkershut is ideaal voor een kampeervakantie met net wat extra comfort!

Alle accommodatie kunnen gebruik maken van de nieuwe sanitair voorzieningen op de camping.

Minicamping Het Zwerversnest paard

Faciliteiten en activiteiten op Minicamping Het Zwerversnest

Het (nieuwe) sanitair gebouw bevindt zich in de voormalige schuur van de boerderij. In het gebouw zijn twee dames en twee heren toiletten en twee douches te vinden. Ook geeft deze ruimte je de mogelijkheid om de afwas te doen. 

Kinderen hoeven zich op de camping ook niet te vervelen. De camping is voorzien van een speelterrein met onder andere een trampoline, zandbak en speeltoestel. Verder mogen kinderen vrij gebruik maken van de verschillende skelters die te vinden zijn op het terrein.

Tot slot beschikt de camping over een recreatieruimte, zodat jij je bij minder weer ook zeker niet hoeft te vervelen. In de recreatieruimte vind je verschillende spellen en kan je er terecht voor potje poolbiljart. Voor de actieve campinggasten is op het campingterrein een schaakveld te vinden en is er voldoende ruimte voor een fanatiek potje jeu de boules. 

Ontdek de prachtige omgeving! 

Naast dat er op de camping genoeg te doen is, is er ook een heleboel te doen in de omgeving. Minicamping Het Zwerversnest ligt centraal gelegen tussen 3 provinciën: Friesland, Overijssel en Flevoland. In de buurt van de camping vind je verschillende uitvalswegen en prachtige natuurgebieden als het Nationaal Park De Weerribben, het Tjeukemeer en bossen van Gaasterland.

De camping heeft zelfs Bucketlist Het Zwervernest met daarop alle zaken die je gezien en gedaan moét hebben als je hier bent! Benieuwd naar een aantal punten van de bucketlist? Lees dan snel verder en kom er achter!

Lemmer | Woudegemaal 

Het oude vissersdorp Lemmer heeft een sfeervol en maritiem centrum en verdient met recht de naam ‘Poort van Friesland’. Lemmer heeft alle ingrediënten voor een relaxed dagje weg: een strand, de rijke geschiedenis, gezellig terrasjes en tot slot een UNESCO Werelderfgoed!

Maak een mooie strandwandeling, struin langs winkeltjes gevestigd in historische panden en ontdek de geschiedenis van Lemmer. Neem een kijkje in het Tony Leenes Indian Motorcycle Museum of kom gezellig borrelen, lunchen of dineren bij een van de restaurantjes aan de kades.

Wanneer je in Lemmer bent, moet je ook zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan het Woudagemaal. Het Woudagemaal is ’s werelds grootste, nog werkende stoomgemaal van de wereld en staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Uniek voor De Wieden is het zeldzame trilveen. In het waterrijke natuurgebied vind je plassen, sloten, uitgestreken rietlanden, hooilanden vol prachtige kleurrijke bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. 

Naast de diverse landschappen, is dit natuurgebied rijk aan dieren. Vanaf de observatieplekken in het gebied kan je verschillende vogels, als de aalscholver en de zilverreiger, spotten. Ook zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis is de natte natuur van De Wieden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is ideaal als je op zoek bent naar ruimte en rust. Verken de omgeving via de prachtige wandelroutes, fietspaden of kanoroutes!

Giethoorn

Giethoorn, het Venetië van het Noorden, is zeker een aanrader wanneer je in de buurt bent! Er zijn tal van activiteiten te doen in Giethoorn, varen is hierbij zeker een must! Huur een bootje en waan je door het prachtige labyrint van kanalen en grachten. 

Sta jij toch liever met beide benen op de grond? Ontdek Giethoorn dan te voet, op de fiets, E-chopper, Solex, step of scooter. Breng een bezoek aan een van de musea, geniet van een heerlijke high tea, beer of wine of probeer te ontsnappen uit Escaperoom Hacked! Kortgezegd, er is genoeg te doen in Giethoorn. 

Waar wacht jij nog op?

Hopelijk is na het lezen van dit blog duidelijk geworden van Minicamping Het Zwerversnest je allemaal kan bieden. Kies voor je eigen camper, caravan of tent of kom slapen in een van de sfeervolle trekkershutten of safaritenten. 

Verder bevindt de camping zich ook nog eens in een prachtige omgeving, die zeker het verkennen waard is! Ontdek de prachtige natuur en maak leuke uitstapjes naar Friesland, Overijssel en Flevoland. Krijg jij alle punten van Bucketlist Het Zwerversnest afgevinkt? 

Wanneer kom jij een bezoek brengen aan deze leuke camping? Reserveren kan via hun eigen website!

5/5