Wanneer kom jij bijzonder overnachten in Friesland?

Wanneer kom jij bijzonder overnachten in Friesland?

In het Waterland van Friesland, is ontzettend veel te zien, doen en beleven. Ontdek de leuke Elfstedenstadjes, breng een bezoek aan het Ir. D.F. Woudagemaal, ga varen op de Friese meren of fietsen langs het IJsselmeer. Aan één dag heb je zeker geen genoeg. Je doet jezelf tekort als je hier niet blijft slapen! Blijf je slapen? Kies dan niet voor een ‘standaard’ hotel. Overnachten in Friesland kan namelijk veel leuker, kom bijzonder overnachten in Friesland

In dit blog lees je over leuke en bijzondere overnachtingsplekken in zuidwesten van Friesland, het Waterland. 

1.    Rebl Outdoor | Ingerichte bell tenten in Elahuizen

Het dorp Elahuizen aan, de Fluessen, een van de grootste meren in Friesland bestaat uit slechts enkele huizen én Waterpark De Koggeplaet. Op het park staan rond de jachthaven en het meer cottages, lake houses en studio’s te huur. 

Nog leukere accommodaties op het park zijn de bell tenten, op een apart veldje! De bell tenten zijn geschikt voor twee personen en smaakvol ingericht. Bij sommige tenten kan een extra kleine bell tent geplaatst worden voor een extra personen. 

De tent heeft alles voor een heerlijke overnachting. De tent is voorzien van één tweepersoonsbed, 2 loungestoelen op het terras en er is een grote picknicktafel waar aan gegeten kan worden.

Wakker worden met koffie en een lekker gebakken eitje kan met het Nespresso-apparaat en een eenpits gasstelletje in de tent. 

In de kas vind je de gezamenlijke keuken, stromend water en koelkasten. Toiletten zijn te vinden in het toilet gebouw, waar tegen betaling (€0,50) ook warm gedoucht worden. Vergeet niet op bij je toiletbezoek je toiletpapier mee te nemen. Toiletpapier is namelijk aanwezig in de tent en is niet in het toiletgebouw.

2.    It Bûterhûs | Appartementen in Balk

It Bûterhûs in niet alleen een bijzondere plek om te overnachten, je vindt hier ook een gezellige koffie- en theeschenkerij. 

Wanneer kom jij bijzonder overnachten in Friesland?

Balk heeft een rijke historie en is ‘groot’ geworden door de boterhandel. It Bûterhûs, het oude boterhuis, is daar getuige van. In dit rijksmonument uit 1633 vind je authentieke onderdelen, zoals de oude bedstede, eeuwenoude gebinten, plafonds met origineel houtsnijwerk en een gevelsteen.

Kom zelf ervaren hoe mooi het is. It Bûterhûs, beschikt over drie appartementen, vernoemd naar de elementen van het Gaasterland: zon, bos en water. Het interieur is een mix van oud & nieuw: authentieke elementen met hedendaags comfort, minimalistisch, ingetogen en toch sfeervol en warm. De appartementen zijn geschikt voor twee personen. Een extra bed en een campingbedje zijn los te plaatsen. 

In de koffie- en theeschenkerij ben je welkom voor koffie of thee met huisgemaakte lekkernijen en lunch. 

3.    Omke Jan | Hip hotel in Woudsend

Omke Jan is een plek waarvan je hart sneller gaat kloppen! Een authentieke Friese stolpboerderij aan het water is omgetoverd tot een hippe herberg. 

Onder het dak, waar vroeger de koeien stonden, vind je naast het restaurant drie ruime hotelkamers en een studio. Fijne bedden met mooi linnengoed, een eigen badkamer met inloopdouche, basic tinten, comfort en luxe. 

De leuk ingerichte studio heeft als extra de mogelijkheid om zelf lekkere koffie en thee te zetten. Het ontbijt, apart te reserveren, wordt ‘s ochtends geserveerd in het restaurant. 

Voor een heerlijke maaltijd neem je plaats in het restaurant of op het terras aan het water. Herkenbare en authentieke gerechten: de zwart-witte koe is rode draad in het menu. Goed vlees, lekkere kaas, verse melk, echte boter… Net als Omke Jan gaat de chefkok regelmatig de boer op voor de lekkerste producten. 

Wanneer kom jij bijzonder overnachten in Friesland? Welk van deze drie plekken spreekt jou het meeste aan?