DE LEUKSTE MUSEA IN FRIESLAND?

Friesland is een prachtige provincie om te bezoeken. Je zult er niet alleen een leuke tijd beleven, maar je zult er tegelijkertijd ook iets leren. Musea zijn een geweldige plek om meer te leren over geschiedenis en cultuur. Er zijn veel musea in Friesland. Ze zijn allemaal op hun eigen manier uniek en je zult er geen spijt van krijgen dat je er een aantal bezoekt. In dit blog lees je meer over vier verschillende musea die je tijdens je bezoek aan Friesland niet mag vergeten! 

Keramiek museum Leeuwarden

Als je Leeuwarden bezoekt, moet je zeker een kijkje nemen in het plaatselijke keramiekmuseum. Het bestaat al meer dan 70 jaar en is de perfecte plek om meer te leren over de geschiedenis van de keramiek in Friesland. De stad heeft een lange geschiedenis van pottenbakkers, en dit museum is de beste plek om alles over de traditie te leren. Het museum is gevuld met prachtig vakmanschap en is een must-see voor iedereen die iets over keramiek wil leren. Het Keramiek Museum in Leeuwarden valt gegarandeerd in de lijst van musea in Friesland die je moet bezoeken!

musea in Friesland kanon

Kazematten Museum

Op de kop van de Afsluitdijk, bij Kornwerderzand liggen de Kazematten. In het Kazemattenmuseum en in de bunkers valt het verhaal dat hier in 1940 startte weer op zijn plek. Aan de bunkers die er nog staan is goed te zien dat de bunkers zijn aangevallen door de Duitsers. Als je in het museum bent, is er een eethuis, staan er twee kanonnen en kan je verschillende bunkers bekijken. Eén bunker is van binnen te zien en laat je beleven hoe het destijds was om in de bunkers te verblijven. Durf jij het aan?

Planetarium Franeker 

Heb jij al wat kennis over het heelal en zonnestelsel? Het Planetarium in Franeker is een geweldige plek om te bezoeken om een beter begrip van het heelal te krijgen. Als je op zoek bent naar iets om te doen met de hele familie of naar een geweldige educatieve ervaring terwijl je in Franeker bent, moet je overwegen deze locatie te bezoeken. Het is een interessante plek om te bezoeken en het is ontzettend leerzaam. Het is een van de oudste planetaria ter wereld en heeft een rijke geschiedenis. Het Planetarium heeft een geweldige astronomietentoonstelling die leuk is om te verkennen. 

Nationaal Modelspoor Museum

Er is iets magisch aan modelspoorwegen. Ze stellen je in staat om naar verschillende tijdperken te gaan. Als je een treinliefhebber bent, is het Nationaal Modelspoor Museum Sneek een must om eens te bezoeken. Je vindt er niet alleen een enorme collectie aan modeltreinen, maar ook een verscheidenheid aan voorwerpen die met de spoorwegindustrie te maken hebben. Het Nationaal Modelspoor Museum is een museum in Sneek voor jong en oud!

Voor welk museum kies jij? 

Bovenstaande genoemde musea zijn natuurlijk niet de enige musea die je in Friesland kan bezoeken. Door de hele provincie zijn nog tientallen andere musea te vinden. Bovenstaande is een selectie van diverse musea met allen een ander thema. Is het na dit blog duidelijk geworden welk museum je gaat bezoeken? Voor ons in ieder geval wel!