5X TO-DO IN FRIESLAND

Er is zo veel leuks te doen en te beleven in Friesland, onze prachtige waterrijke provincie. Een mooie bestemming voor een vakantie wellicht? Dan moet je natuurlijk weten wat er allemaal te doen is in Friesland. Wij zetten een aantal zaken voor je op een rijtje die je zeker moet hebben gedaan aan een bezoekje van onze mooie noordelijke provincie: 5x to-do in Friesland

De Waddenzee en Waddeneilanden

Maar liefst vier van de vijf Waddeneilanden die ons land rijk is horen tot de provincie Friesland. Voor veel Nederlanders een populaire bestemming om hun vakantie te vieren. Leuke strandtenten, schattige dorpjes en een gemoedelijke sfeer: een écht vakantiegevoel. Op de eilanden ervaar je het echte eiland gevoel, even weg van het dagelijks leven en de drukke agenda’s. Elk eiland is uniek en heeft van alles te bieden. Ga voor een echt vakantie-eiland als Terschelling met veel activiteiten en toeristische attracties, of ga voor relaxen en kies voor het genieten van de prachtige natuur die Schiermonnikoog te bieden heeft. Ieder eiland heeft haar eigen charme en dat maakt onze vijf eilanden zo bijzonder! Meer weten over de waddeneilanden en wat er allemaal te doen is? Lees dan hier: Wil jij de Friese Waddeneilanden bezoeken?

Elfstedentocht finish

Elfstedentocht

Het heeft al lang niet meer zo mogen zijn, een echte Elfstedentocht. De bekendste schaatstocht van ons land, waar we ieder jaar tegen beter weten in weer naar uit kijken. Een tocht langs de elf Friese steden. Nu is een todo om een Elfstedentocht te doen een beetje gek aangezien hij nooit meer gereden wordt. Echter zijn er tegenwoordig veel alternatieven. Ga op de fiets of met de auto en ervaar de 11 Friese steden!

Friese meren

De Fryske Marren zijn de trekpleister van deze mooie provincie. Bezoek het Sneekermeer, het Tjeukermeer of het Heegermeer en de andere Friese meren. Ideaal voor een mooie vaartocht op een motorboot of een Skûtsje, de typisch Friese bootjes. 

Nationaal Park De Alde Feanen

Een unieke stukje natuur in Nederland, vol met water, groen en leven. Het leefgebied van honderd verschillende soorten vogels. Deze broeden tussen het moeras, de plassen het riet en de graslanden. 

Leeuwarden

Een bezoek aan de hoofdstad van de provincie mag niet ontbreken. Een stad met mooie musea en culturele bezienswaardigheden. Ga op een stadswandeling en kom langs de hoogtepunten van deze mooie stad. 

Zoals je leest heeft Friesland zo veel te bieden. Dit is slechts het puntje van de ijsberg. Een dag is zeker niet genoeg om de hele provincie te ervaren. Een langer verblijf is daarom zeker aan te raden. En daarbij wil je natuurlijk geen luxe inleveren. Er zijn gelukkig genoeg vakantieparken om te verblijven met alle luxe en comfort die je gewend bent. Vanuit het vakantiepark in Friesland ben je snel op je eindbestemming. Alleen voor de Waddeneilanden moet je toch echt even de boot op, maar dat is zeker geen straf!

Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!