Leeuwarden

Leeuwarden is een historische stad en kent een lange geschiedenis. Wist je dat de Friese hoofdstad een groot geheim kent? De stad heeft namelijk een toren die schever staat dan de toren van Pisa! De Leunende toren in Leeuwarden, de Oldehove, is een van de vele toeristische trekpleisters van de stad. Naast deze scheve toren zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Leeuwarden die niet mogen ontbreken tijdens jouw bezoek aan deze prachtige stad. Wat dacht je van de Miniature People wandelroute of de 11Fountains fontein? Pak de agenda erbij en prik vast een datum om een bezoek te brengen aan Liwwadden!

Cultuur snuiven in Leeuwarden

Er zijn een aantal hotspots in Leeuwarden die je absoluut niet mag missen als je in deze stad bent. De Blokhuispoort is hier een van. De voormalige stadsgevangenis van Leeuwarden is tegenwoordig niet alleen omgetoverd tot hostel, maar je vindt er in de zomer ook leuke drink -en eetgelegenheden. Daarnaast zitten in voormalige cellen ook winkeltjes gevestigd. Een absolute tip als je in Friesland bent! Naast de Blokhuispoort is het ook een aanrader om de Friese hofjes & gasthuizen te bezoeken. Hier word je mee terug in de tijd genomen en ervaar je hoe het leven vroeger was! 

Na een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden in Leeuwarden is het tijd voor een lekker bakje koffie. Onderstaande restaurantjes zijn hier perfect voor; 

  • STEK
  • Brownies & Downies
  • ROAST
  • Grand Café Post Plaza

Vergeet je daarna niet een van de vele musea in Leeuwarden te bezoeken?

Blokhuispoort Bezienswaardigheden in Leeuwarden

Wandel je mee?

Een van de leukste wandelroutes door de Friese hoofdstad is de Miniature People Route. Het kan zijn dat je door heel Leeuwarden mensen naar een muur ziet staren, maar dat is niet gek! Verdeeld over 42 verschillende locaties in het centrum van Leeuwarden, zijn 55 verhalen te vinden van miniatuur poppetjes. De naam verklapt het al, ze zijn ontzettend klein! Je moet dus goed zoeken voordat je alle taferelen hebt gevonden. Heb je een tafereeltje gevonden? Scan dan de QR code en lees meer over het verhaal! Ga je zelf op zoek naar de poppetjes of zoek je op het internet waar ze te vinden zijn?

Overnachten in Leeuwarden

Kies je ervoor om langer dan een dag in Leeuwarden te verblijven? Dan zijn er gelukkig ontzettend veel opties waar je terecht kan. Leeuwarden zelf telt al een flink aantal hotels, waardoor er altijd wel iets bij zit dat bij jouw wensen aansluit. Even de drukte van de stad ontvluchten? In de omliggende dorpjes van Leeuwarden zijn ook genoeg hotels te vinden. Wil je eens wat anders dan een hotel? Kies dan voor een B&B of bijvoorbeeld een hostel. Ook hierin zijn genoeg opties te vinden! 

Waarom nog wachten?

Leeuwarden kent vele hotspots om te bezoeken, heeft veel musea en theater en heeft op culinair gebied enorm veel te bieden. In de Friese hoofdstad is er van alles te beleven en de stad staat nooit stil. Wat houd je nog tegen om een bezoekje aan deze prachtige stad te brengen? Precies, niks!

Meer weten over Leeuwarden?

Lees dan onze blogs!