Bolsward

Bolsward is een van de Friese elf steden en wordt vaak gezien als het middelpunt tussen Franeker, Sneek en Makkum. De stad kent net iets meer dan tienduizend inwoners en is de laatste jaren steeds populairder geworden onder de Nederlandse en buitenlandse toeristen. In de zomer zitten de terrassen vol met fietsers, motorrijders of mensen die een dagje genieten van Bolsward centrum. Deze Hanzestad heeft ontzettend veel te bieden. Wist jij bijvoorbeeld dat de brouwerij van Sonnema Berenburg in Bolsward staat? In dit blog lees je nog veel meer over deze stad! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Bolsward kerk

WAT MAG JE NIET MISSEN TIJDENS EEN BEZOEK AAN BOLSWARD?

Een van de prachtige pareltjes die je niet mag missen in Bolsward centrum is het Stadhuis. Het stadhuis is tussen 1614 en 1617 gebouwd en kent een rijke geschiedenis. Tegenwoordig dient het stadhuis als Cultuur Historisch Centrum. Uitgekeken in het Stadhuis? Op enkele meters lopen vind je de Broerekerk met daarvoor de 11Fountains fontein. De Broerekerk is het oudste monument van Bolsward. Deze prachtige kloosterkerk werd vroeger gebruikt als klooster, maar tegenwoordig als trouw locatie, fotoshoots en andere activiteiten. Na een bezoek aan de Broerekerk en de fontein is het tijd om de stadswandeling door het centrum van Bolsward voort te zetten! Ook staat Bolsward natuurlijk bekend om de elfstedentocht.

In de omgeving is ook genoeg te doen! Lees onderstaand wat je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan Bolsward;

  • Wandel over het Sint Odulphuspad 
  • Ga een dagje winkelen in Sneek 
  • Pak de fiets en fiets de Oersetters Pontjesroute
  • Huur een boot en geniet van de Frieske Marren

Culinair vertoeven en heerlijk overnachten

In het knusse centrum zijn verschillende restaurants te vinden. Aan het Marktplein gelegen vind je Stadscafé het Veerhuys en Hotel de Wijnberg. Twee locaties waar je heerlijk culinair kunt vertoeven. In hotel de wijnberg kan je zowel terecht voor een overnachting als voor lunch, diner of een borrel. Daarnaast vind je in het centrum ook nog Brasserie E & D en een nieuwe parel: Restaurant Brugman. Na het diner uitbuiken in een heerlijk bed? Bezoek dan Snoozz Hotels, Het Weeshuis of de Stadsherberg van Bolsward. 

PINKSTERMAANDAG IS DE DAG 

Op de avond van Eerste Pinksterdag komen de eerste fietsers in Bolsward en omgeving aan. Pinkstermaandag is namelijk de dag van de Elfstedentocht. Op verschillende tijdstippen vertrekken er gezamenlijk tienduizend fietsers die zich gaan wagen aan de Friese Fiets Elfstedentocht. De Elfstedentocht is een 235 kilometer lange fietstocht langs de 11 Friese steden en start en finisht in Bolsward. De stad staat in het Pinksterweekend en op Pinkstermaandag volledig op zijn kop. Heb jij er wel eens aan gedacht om deze tocht te fietsen? 

WANNEER BRENG JIJ EEN BEZOEK AAN BOLSWARD?

Bolsward is een stad die van alles te bieden heeft. Het is toeristisch, het heeft historie en er is genoeg te doen in zowel het centrum van Bolsward als in de omgeving. De stad is makkelijk bereikbaar vanuit zowel alle hoeken van het land. Het ligt op slechts een kwartier rijden van de Afsluitdijk en ook vanuit de polder is het goed bereikbaar. Tijdens een bezoek aan Bolsward zijn er genoeg andere leuke steden en dorpen waaraan u een bezoek kunt brengen. Een bezoek aan zuidwest Friesland zal je ogen openen. De afwisseling van het water, de uitgestrekte weilanden en de pittoreske stadjes zullen je verbazen. Waarom nog wachten met een bezoek aan Bolsward?

Meer weten over Bolsward?

Lees dan onze blogs!