Sloten

Sloten is de kleinste stad van de elf steden. De stad wordt ook wel gezien als het Mekka van de watersporter en het is een echte trekpleister voor als je even van de dagelijkse sleur wilt ontsnappen. De binnenstad wordt gekenmerkt door authentieke woonhuizen. In deze stad heerst een stilte die je niet snel in een stad ervaart. Ben je benieuwd geworden wat er achter deze stad schuilt en wat er te doen is in deze stad? Je leest het allemaal in dit blog over de Friese elf steden stad Sloten! 

DE GESCHIEDENIS VAN SLOTEN

Er zijn een paar verborgen juweeltjes in Nederland die een bezoek meer dan waard zijn. De Nederlanders staan bekend om hun wereldberoemde windmolens en klompen, maar er is nog veel meer te ontdekken in dit land. Sloten is een van die juweeltjes. Sloten, gelegen in de provincie Friesland, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Het dateert uit de 8e eeuw, toen het werd gebouwd als een verdedigingsfort. Het is een prachtige Friese stad vol geschiedenis, maar belangrijker nog, het is de bakermat van het Friese nationalisme. In de 16e eeuw was deze stad het toneel van een boerenopstand. De opstand werd bruut neergeslagen en uiteindelijk verloor het Fries zijn status als officiële taal. In Sloten vindt u ook een van de best bewaarde windmolens van het land.

Sloten bos

WAT IS ER TE DOEN IN SLOTEN?

Sloten is een stad waar over het algemeen wat minder te doen is dan in de andere steden van Friesland. Toch is het een stad die je tijdens een bezoek aan Friesland prima mee kan pakken. Tijdens je bezoek aan deze stad mag je het Museum van Sloten niet vergeten. Dit museum geeft je een kijkje terug in de tijd en laat je zien hoe de Friese geschiedenis eruit ziet. Hou je meer van het avontuur? Ga dan voor een vaartocht op het Slotermeer. Met een paviljoentjalk zeil je over het prachtige Slotermeer. Een unieke ervaring om eens meegemaakt te hebben! Blijf je liever met je voeten aan wal? Dan heeft de stad een prachtige omgeving boordevol natuur. Stap op de fiets of plan een mooie wandeling. Het kan allemaal in de omgeving van Sloten! Vergeet voordat je uit de stad vertrekt niet een bezoek te brengen aan de 11Fountain van Sloten.

HORECA gelegedeneden

Op culinair gebied loopt Sloten ook achter op de andere Friese steden. Niet omdat het niet lekker is, maar omdat er qua aanbod een stuk minder is! Maar wie genoegen neemt met weinig keuze, kan in deze stad zeker goed terecht voor een lekkere hap! Als je een bezoek aan Sloten wil brengen, zijn er genoeg opties voor een overnachting. In de stad zelf is een hotel gevestigd en in de omgeving is ook genoeg te vinden. B&B ‘s, hotels, hostels en campings zijn in dit groene deel van Friesland genoeg te vinden. Kies je voor gemak? Of ga je voor luxe? Alles is mogelijk in de omgeving van Sloten! Je kan in de omgeving onder andere op de volgende locaties overnachten:

  • Hotel logement Stedswâl
  • Sporthotel Iselmar Lemmer 
  • Hotel Boschlust Oudermirdum
  • Herberg Boswijck

WANNEER BRENG JIJ EEN BEZOEK AAN SLOTEN? 

Sloten is een klein stadje in Friesland. Het is een zeer schilderachtige stad met een interessante geschiedenis. De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord, maar het is een bezoek waard. Je kunt er goed terecht als je een dag door de Noordelijke provincie reist en het is een geweldige stad om de fiets te pakken of te wandelen. Wat houd je nog tegen om deze historische stad te bezoeken? 

Meer weten over Sloten?

Lees dan onze blogs!