Hindeloopen

Ook een van de Friese elf steden is Hindeloopen. Een klein en pittoresk stadje aan de IJsselmeer kust van Friesland. Deze stad staat bekend om haar watersport, knusse straatjes en misschien wel het Schaatsmuseum. De stad kent een lange geschiedenis. Het stadje dateert uit de dertiende eeuw, en was vooral bekend om de scheepshandel. Deze geschiedenis komt terug in de bezienswaardigheden die de stad rijk is. Naast vele bezienswaardigheden kent de stad ook een paar restaurantjes, een prachtig strand en een eigen haven. Of je nou met de boot, het openbaar vervoer of met de auto komt, Hindeloopen is op iedere manier te bereiken! 

EEN STAD AAN HET WATER 

Hindeloopen is een stad aan de Friese IJsselmeerkust. Er is iedere dag eigenlijk wel iemand op of in het water te zien. Of het nou om een zwemmer, surfer of een boot gaat. Iedere zomer ligt de haven van Hindeloopen vol met boten en lijkt het wel een zomers vakantieoord. Door de campings in de omgeving van de stad en de vele andere mogelijkheden aan overnachtingslocaties, is er iedere zomer weer genoeg plek voor toeristen. Italianen, Fransen, Zwitsers en voornamelijk Duitsers vormen iedere zomer weer het straatbeeld, afgewisseld met de Nederlandse toerist. 

WAT GA JIJ DOEN IN HINDELOOPEN?

In Hindeloopen is ontzettend veel te doen en te bezoeken. Er zijn musea en de stad in onderdeel van de Fonteinenroute. Daarnaast zijn er genoeg restaurantjes en voor een duik in het water kan je ook goed terecht in deze Elfsteden stad. Er is dus van alles te doen. Om de historie in te duiken, kan je naar de kapiteinshuizen, het sluiswachtershuis en de ‘leugenbank’. In Museum Hindeloopen wordt het bijzondere verhaal van de geschiedenis van de stad verteld. Na je bezoek aan Museum Hindeloopen is het niet ver lopen naar het Friese Schaatsmuseum. In dit museum leer je alles over de elf steden schaatstocht en over de historie van schaatsen in Nederland. 

Als je in Hindeloopen bent, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan;

  • De 11 steden fontein van Hindeloopen
  • Het blauwe vissershuisje op de dijk
  • Het strand van Hindeloopen 
Hindeloopen water

CULINAIR VERTOEVEN?

Hindeloopen is een stad met maar 700 inwoners, maar kent wel een ruime keuze aan restaurants. De restaurantjes bevinden zich allemaal vlak bij de haven en het is makkelijk bereikbaar. Aan de haven heb je Restaurant de Hinde, Ame Gijs en om de hoek vind je Restaurant de drie Harinkjes. Voor iedereen is er wel een lekkere hap te vinden! Van de Italiaanse keuken tot aan vers gevangen vis uit het IJsselmeer! 

LEER DE OMGEVING KENNEN 

Uitgekeken in Hindeloopen raak je niet snel, voor iedereen is er wel wat te doen! Maar mocht je ook de omgeving van de stad nog willen leren kennen, is het ook leuk om een bezoek aan Workum, Makkum of Stavoren te brengen. Deze stadjes vind je ook aan de IJsselmeer kust, maar zijn net even anders. Ook zijn hier genoeg leuke hotels en restaurants te vinden, dus je zult je niet snel vervelen! 

Hindeloopen is een ontzettend leuke stad met een rijke geschiedenis. Om deze geschiedenis te leren kennen kan je een bezoekje brengen aan een van de musea. Daarnaast is het voor iedere watersporter een must om eens in Hindeloopen geweest te zijn. Het pittoreske stadje is van alle gemakken voorzien. Je kan er heerlijk eten, een borrel drinken en zelfs de kroeg in. Na het diner een afzakkertje op de camping of in het hotel? Ook dit kan allemaal. Breng jij komende zomer een bezoek aan Hindeloopen?

Meer weten over Hindeloopen?

Lees dan onze blogs!