B&B Selatuinen in Appelscha

B&B Selatuinen biedt een unieke ervaring in een rustige, groene omgeving. Gelegen middenin een uitgestrekte tuin van 5000m2 en omringd door oude bomen, vinden gasten hier de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een Engelse sfeer.

over B&B Saletuinen

De Tuinkamer is de ideale accommodatie voor gasten die comfort en stijl waarderen. Vanuit het erkerraam kan men genieten van een prachtig uitzicht over de tuin, terwijl men nipt aan een zelfgemaakt kopje koffie of thee. Bij mooi weer is het terras of een ander rustig plekje in de tuin perfect om te ontspannen.

Faciliteiten en voorzieningen

De kamer beschikt over een eigen entree, een royale inloopdouche en een toilet, alles voorzien van beugels voor mindervalide gasten. Een speciaal detail is het zelfgebakken stukje Engelse koek, bereid op het authentieke AGA-fornuis, dat klaarstaat voor de gasten.

Culinair genieten

Het ontbijt is beroemd om zijn uitgebreide en bijzondere hapjes. Voor wie liever niet de deur uitgaat voor het diner, is er de mogelijkheid om in overleg te genieten van een huisgemaakt diner, geserveerd op de kamer of in de tuin. Voor kleine maaltijden is er een magnetron en in het halletje staat een koelkast.

Huisdieren welkom

Ook viervoeters zijn, tegen een vergoeding, welkom. De omgeving biedt veel losloopgebieden waar honden naar hartenlust kunnen rennen en spelen.

selatuinen eigenaren

Het paviljoen

Achter in de tuin ligt het paviljoen, met zijn karakteristieke sedumdak en organische vormen. Gelegen tegen het bos aan, biedt het paviljoen een serene omgeving waar men de reeën voorbij ziet lopen.

Comfort en Luxe

Het paviljoen is een compleet huis, voorzien van een oven, groot fornuis, vaatwasmachine, en twee slaapkamers met in totaal vijf eenpersoonsbedden. Elke kamer heeft een eigen toilet en badkamer. De Boomkamer is bereikbaar via een historische barokke wenteltrap uit een klooster in Antwerpen, terwijl de Boskamer beneden ligt met een ruime badkamer en zicht op het bos.

Voorzieningen

Het paviljoen is uitgerust met voorzieningen voor mindervalide gasten, hoewel de auto niet bij de deur kan komen en het 100 meter van de parkeerplaats ligt. In de woonkamer staat een Hofmann piano voor muziekliefhebbers. Het uitzicht over de natuurlijke vijver en de tuin is rustgevend, en de robotmaaier ‘Harry’ komt af en toe buurten. Ook in het paviljoen zijn viervoeters, tegen een vergoeding, welkom, met veel losloopgebieden in de buurt.

Algemeen

Tuinliefhebbers kunnen genieten van de borders en hagen, de Victoriaanse volière, en de verdiepte plantenkas. Onder de oude platanenrij ligt de jeu de boulesbaan en de natuurlijke vijver. Vanuit de tuin loopt men zo het bos in, waar verschillende wandelroutes te vinden zijn.

Fietsen en Verhuur

Voor gasten zijn er faciliteiten om fietsen veilig te stallen en op te laden in de blokhut. Daarnaast zijn er elektrische fietsen te huur, en de fietsverhuurder in Appelscha kan tegen een kleine vergoeding fietsen klaarzetten. Er is een uitgebreid netwerk van mountainbikeroutes in het Drents-Friese Wold.

De Omgeving

Op fietsafstand liggen unieke natuurgebieden zoals het Fochteloërveen en de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is het laatste stukje hoogveen van Nederland en de Kale Duinen breiden zich elk jaar uit, een mooi voorbeeld van natuurbeheer.

Het Drents Friese wold

Vanuit de achteruitgang van de tuin loopt men direct het bos in naar het bezoekerscentrum van het Drents Friese Wold. Dit is, na de Veluwe, het grootste aaneengesloten nationale park van Nederland, met een variëteit aan beekdalen, heidevelden, bossen en veenmoerassen.

Niet ver van het coulissenlandschap liggen het meer weidse Friesland, de zeilers en schaatsers. Het gebied is doorspekt met boomsingels, beboste landweggetjes en veenvaarten, met overal kerktorens die tussen het gebladerte opdoemen. Daarnaast zijn er vele culturele en historische bezienswaardigheden zoals het Veenhuizen gevangenismuseum, het Drents Museum en het Groninger Museum.

B&B Selatuinen biedt een unieke combinatie van rust, comfort en natuur, met een vleugje Engelse charme. Gasten kunnen genieten van uitgebreide faciliteiten, culinaire hoogstandjes, en een prachtige omgeving vol natuur en cultuur. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijk verblijf.

5/5
Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!