Sneek

Sneek telt ongeveer 33.000 inwoners en staat vooral bekend om de watersport. Sneek, is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt in deze stad het grootste, op binnenwater georganiseerde, zijlwedstrijdevenement van Europa plaats; de Sneekweek. Maar Sneek is veel meer dan watersport en Sneekweek. Kom winkelen in Sneek of bezoek een van de mooie bezienswaardigheden. De stad bruist van de gezelligheid, cultuur, unieke plekjes, en leuke winkeltjes. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder en kom meer te weten over deze prachtige stad!

Sneek waterpoort stad

DE WATERPOORT, HET ICOON VAN DE STAD

De Waterpoort is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Vroeger maakte de waterpoort deel uit van de stadsmuur van Sneek. De muur werd vooral gebruikt om de stad ’s nachts af te sluiten. Was je te laat, dan moest je betalen. Om Sneekers dat te besparen, is de klok van de Waterpoort ooit vijf minuten vooruit gezet. Sindsdien is de klok nooit meer terug gedraaid en staat hij nog altijd vijf minuten voor. Wist jij dit?

De Waterpoort is misschien niet zo beroemd als de Eiffeltoren, maar wel tot ver over de grens terug te vinden. Op kleding, van het sportmerk Gaastra, maar ook als bouwwerk. Zo is de Waterpoort terug te vinden in China en Japan, en kan je het bouwwerk als miniatuur bewonderen in Legoland Denemarken en Madurodam in Den Haag.  

Winkelen in Sneek? Absoluut een aanrader! Voor een dagje winkelen ben je in Sneek op het juiste adres. Het is een leuke en gezellig winkelstad. In het centrum van Sneek vind je verschillende winkels, boetiekjes en restaurantjes. Ben je benieuwd naar lokale producten ga dan langs bij Weduwe Joustra en proef heerlijke lokale dranken. Toch liever op zoek naar een nieuwe outfit? Geen probleem, er zijn verschillende winkels waar jij een prachtige outfit kan scoren! 

Goed om te weten is dat het iedere eerste zondag van de maand koopzondag is! De winkels zijn dan geopend van 12:00-17:00. Waar wacht jij nog op? Kom winkelen in Sneek!

DEZE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SNEEK MAG JE ZEKER NIET MISSEN!

Sneek zit vol met mooie bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de Haga Drabbelkoekenfabriek of het Friese Scheepvaart museum. 

Wil jij veel van Sneek zien? Dan is het aan te raden om een stadswandeling te maken. Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum van Sneek. Maak een stadswandeling en je vele bezienswaardigheden onderweg tegenkomen. 

Je kan een stadswandeling met gids te maken, maar er ook voor kiezen om zelf op avontuur te gaan. Wanneer je zelf op avontuur gaat, zijn dit highlights die zeker niet mogen ontbreken: 

  • De Waterpoort, het icoon van de stad.
  • Fontein van Fortuna, deze fontein maakt deel uit van de 11 fonteinen in Friesland
  • Martini kerk, binnen de muren van de kerk rust volgens de overlevering het gebeente van de gestorven Grutte Pier.
  • Stadhuis van Sneek, gebouwd in 1478 en is vooral bekend als 18e-eeuws monument in de Rococostijl. 
  • Het Fries Scheepvaart Museum, leer hier alles over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, watersport en leefcultuur van kooplieden en schippers.
  • Weduwe Joustra, distilleerderij waar al meer dan 140 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. 

OVERNACHTEN IN SNEEK

Ben jij van plan langer in Sneek te blijven, dan zijn er tal van leuke plekjes om te overnachten! Kom bijvoorbeeld overnachten in een van de stadlogementen of kies voor een hotel als Markt23 of Van der Valk. 

In Sneek is genoeg te beleven en te zien. Maak een heerlijke stadswandeling, breng een bezoek aan van de musea of kom hier je nieuwe outfit scoort. Het kan hier allemaal. Waar wacht je dan nog op! 

Meer weten over Sneek?

Lees dan onze blogs!