Camping Welgelegen in Workum

Welkom bij camping Welgelegen, gelegen in het hart van Friesland. Een camping in de natuur, waar uitgestrekte weilanden zich uitstrekken tot aan de horizon. Gelegen nabij het IJsselmeer en de prachtige Friese steden Workum en Hindeloopen, biedt deze plek een ontsnapping voor degenen die rust en natuur zoeken, maar toch op zoek zijn naar avontuur.

Een diversiteit aan mogelijkheden

Camping Welgelegen voelt als een tweede thuis voor velen. Zodra gasten deze plek hebben ervaren, keren ze vaak terug en koesteren het als een dierbare herinnering in hun hart. Dit komt door de unieke en bijzondere sfeer die Camping Welgelegen bezit. Hier ontstaat een sterke band tussen gasten onderling, waardoor het voelt als een grote familie.

Op Camping Welgelegen is er een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Voor de liefhebbers van de natuur zijn er kampeerplaatsen beschikbaar voor tenten, caravans en campers. Daarnaast biedt de camping een uniek assortiment aan accommodaties, waaronder vakantiehutten aan het water, knusse trekkershutten, retro caravans en verschillende formaten pipowagens. Ook is het mogelijk om te overnachten in een nostalgische VW-bus.

In het voorhuis van de voormalige Friese stolpboerderij bevindt zich een sfeervolle Bed & Breakfast. Hier vind je drie comfortabele kamers: een Comfort, een Budget en een Sunset kamer. Camping Welgelegen biedt daarmee niet alleen een campingervaring, maar ook de mogelijkheid tot een heerlijk verblijf in een B&B. Voor kampeerders is er tevens de optie om te genieten van een smakelijk ontbijt, zodat ze de dag goed kunnen beginnen

Avontuur op het water

Voor avontuurlijke vakantiegangers die niet graag stilzitten, is Camping Welgelegen de perfecte bestemming. Met een eigen kitesurfschool op het terrein krijgen gasten de kans om een nieuwe en opwindende sport te ontdekken. Het IJsselmeer biedt de ideale omgeving om kitesurfen onder de knie te krijgen en de uitdaging aan te gaan. De familie is zeer gepassioneerd over deze sport, met zelfs een zoon die in de top 10 heeft gestaan. Dit maakt Camping Welgelegen dé plek bij uitstek om te leren kitesurfen. Voor degenen die liever wat rustiger aan doen, biedt de camping ook mogelijkheden voor suppen, kanoën en windsurfen.

Gezelligheid

Camping Welgelegen roept een bijzondere sfeer op bij haar gasten. Het staat bekend om zijn warme gezelligheid en wordt gerund door Cobie en haar twee zonen, die een aanstekelijke energie en gastvrijheid uitstralen. Op Welgelegen worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals concerten met uitnodigingen voor lokale bands. Ook vinden er speciale gebeurtenissen plaats, zoals een Paasviering en het jaarlijkse bloemenfeest, waar de tuin tot aan de horizon gevuld is met kleurrijke tulpen. Gezelligheid is hier altijd verzekerd.

Nieuwe faciliteiten

Onlangs heeft Camping Welgelegen een gloednieuw gebouw geïntroduceerd, wat een waardevolle toevoeging is aan het terrein. Dit nieuwe gebouw biedt luxe sanitaire voorzieningen met ruimte in overvloed. Gasten worden verwend met moderne douches en toiletten, wat bijdraagt aan een comfortabel en aangenaam verblijf op de camping.

De eerste verdieping van dit nieuwe gebouw is omgetoverd tot een serene yogaruimte. Hier hebben gasten de gelegenheid om nog dieper tot zichzelf te komen en deel te nemen aan yogalessen. Te midden van de prachtige natuur kunnen gasten hier lichaam en geest ontspannen, waardoor ze optimaal kunnen genieten van hun verblijf op Camping Welgelegen.

Een overvloed aan activiteiten

Op Camping Welgelegen is verveling simpelweg geen optie. Het natuurzwembad biedt een fantastische gelegenheid om heerlijk te zwemmen en te genieten van de omgeving. Gasten kunnen ook gebruik maken van de kano’s van Welgelegen voor ontspannende tochten over het water. Voor wie nog meer avontuur zoekt, zijn er boten te huur in het nabijgelegen Workum. Tal van activiteiten dus!

De steden Workum en Hindeloopen bieden ook tal van mogelijkheden voor vermaak. Bezoek bijvoorbeeld het schaatsmuseum en ontdek het verhaal van Friesland. De omgeving leent zich ook uitstekend voor wandel- en fietstochten, waarbij velen komen voor de beroemde fiets Elfstedentocht.

Het IJsselmeer biedt een overvloed aan activiteiten, waardoor er altijd iets te beleven valt. Op Camping Welgelegen is er zoveel te doen dat zelfs na twee weken verblijf gasten nog niet alles hebben ontdekt. De camping is tevens een populaire locatie voor bruiloften, met de betoverende Friese tuin die een Spaanse sfeer ademt. Hier wordt het ontbijt geserveerd, waardoor het voelt als een sprookje dat uitkomt.

Camping Welgelegen is een plek waar talloze onvergetelijke herinneringen worden gemaakt. Het is een plek waar families dichter tot elkaar komen en waar gasten telkens weer terug willen keren. Hier vinden bezoekers de rust die ze zoeken, terwijl ze zich tegelijkertijd vermaken met de vele activiteiten. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet, dankzij de warme sfeer en de perfecte locatie van de camping. Voor jong en oud is Camping Welgelegen de ideale bestemming, waar je gegarandeerd de tijd van je leven zult hebben.

5/5
Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!