DE LEUKSTE ACTIVITEITEN OP AMELAND

In Friesland vind je onder andere het wereldwijd bekende Waddengebied. Het gebied is UNESCO Werelderfgoed en dat heeft zo zijn redenen. Er vinden taferelen plaats die je nergens anders ter wereld kunt vinden. In het Waddengebied vind je ook de Waddeneilanden. Ameland is een van deze eilanden en zeker niet de minste. Het is een aantrekkelijke plek om je vakantie te vieren of slechts een weekendje naartoe te gaan. Het eiland is met zijn 3.785 inwoners het op 2 na meest bevolkte waddeneiland in Nederland. Er zijn veel leuke activiteiten op Ameland.

Met ruim een half miljoen bezoekers per jaar moeten er een paar redenen zijn waarom mensen er blijven komen. Wat zijn nou eigenlijk de allerleukste dingen om te doen op Ameland? Wij hebben de 5 leukste activiteiten op een rijtje gezet, speciaal voor jou!

  • De vuurtoren
  • Wadlopen
  • Robbentocht
  • Het Oerd
  • Beachclub Sunset

Deze activiteiten zijn slechts een greep uit de vele activiteiten die er zijn te doen op Ameland. Toch geeft de diversiteit in deze activiteiten je toch al een goed beeld van hoe leuk Ameland eigenlijk is.

activiteiten op Ameland strand

Wat is er zo leuk aan deze activiteiten?

Wat is nou eigenlijk de reden dat deze activiteiten zo leuk zijn? Dat hebben wij hieronder omschreven voor jou.

Een bezoekje brengen aan de vuurtoren. De vuurtoren van Ameland staat in Hollum, een dorpje een aantal kilometer van de haven af. De vuurtoren is 55 meter hoog en boven heb je het mooiste uitzicht van het hele eiland.

De meest unieke activiteit op Ameland is het wadlopen. Dit kun je nergens anders ter wereld doen. Als je niet vies bent van een beetje drek op je kleding (trek kleding aan die vies mag worden!) is dit zeker een ervaring die je een beleefd moet hebben. Met een gids ga je het wad op en je vindt de meest unieke beelden van de natuur. Dit is een van de grootste aanraders!

Als we kijken naar unieke ervaringen is het ook een grote aanrader om op een robbentocht te gaan. Over het eiland zijn verschillende boten die je mee kunnen nemen op een robbentocht, een tocht die op zoek gaat naar zeehonden. Doordat het eb wordt komen zandbanken vaak droog te liggen. Hiervan maken zeehonden graag gebruik. Het levert prachtige beelden op als je ze allemaal ziet liggen.

Het oerd

Ook is het erg leuk om naar Het Oerd te gaan. Het Oerd is een verzameling van hoge duinen en ruige vegetatie in het oosten van Ameland waar je een prachtige wandelroute kunt belopen. Je kunt er wandelen of fietsen. Het is een zeer aantrekkelijke plek voor vogelspotters. De kans bestaat zelfs dat je oog in oog komt te staan met een ree. Wel moet je even goed opletten, want als het hoogwater is kan het zijn dat de route niet goed begaanbaar is.

Heb je zin in een borrel? Dan is het misschien wel iets voor jou om even langs Beachclub Sunset te gaan. Als je naar deze club gaat krijg je het echte Ibiza gevoel! De club is het hele jaar open. In de winter zit je gezellig bij een haardvuurtje terwijl er in de zomer volop wordt gebarbecued en je langzaam de zon in de zee ziet zakken. Een beetje ontspanning is natuurlijk nooit verkeerd.

Wat zijn verder nog leuke locaties op Ameland?

Natuurlijk zijn er naast de standaard activiteiten ook nog veel leuke locaties die je kunt bezoeken. Hierbij kun je denken aan de volgende plekken:

  • Het strand. Even lekker uitwaaien!
  • Alle dorpjes, zoals Nes, Buren of Ballum.
  • Wandelen langs de verdwenen dorpen! Er is een speciale wandeling langs Sier, De Blieke en Koudenburg langs alle door de tijd verdwenen dorpen van Ameland.
  • Molen de Phenix. Dit is een Molen uit 1880, nadat de oude versie werd afgebrand door de bliksem. De molen is te vinden aan de noordkant van Nes.

Waar kan ik meer informatie vinden over activiteiten op Ameland?

Als je meer informatie wilt hebben over leuke activiteiten op Ameland kun je in ieder geval altijd terecht bij de plaatselijke VVV. Je kan ervoor kiezen om te mailen of te bellen. Natuurlijk kun je ook langskomen de vestiging. Deze zit op Bureweg 2 in Nes. Ook zijn er online allerlei websites waar informatie op staat over activiteiten op Ameland en veel meer.

Zo zie je dat er genoeg redenen zijn om eens een bezoekje te brengen aan Ameland. Wil je meer blogs lezen over leuke activiteiten of plekken in Friesland? Lees dan zeker meer van onze blogs. Er staan bijvoorbeeld ook blogs over andere Waddeneilanden. Waar wacht je op?