DE LEUKSTE BRASSERIES VAN FRIESLAND

Friesland is een provincie die bekend staat om haar prachtige landschappen, rijke geschiedenis en cultuur, maar ook het eten en drinken en de gezellige sfeer moeten we niet vergeten! Brasseries zijn daarbij een populair type eetgelegenheid in Friesland, waar je kunt genieten van een goede maaltijd en een lekker drankje in een gezellige sfeer. In deze blogpost zetten we de leukste brasseries van Friesland voor je op een rijtje

De Koperen Kees in Sneek

De Koperen Kees is een bekende brasserie in Sneek en staat bekend om zijn gezellige sfeer en heerlijke eten en daarmee een van de leukste brasseries van Friesland. Het pand waar de brasserie in gevestigd is, was ooit een pakhuis waar koperen artikelen werden opgeslagen. De naam van de brasserie is dan ook afgeleid van het koperen keesje, een Friese uitdrukking voor een koperen muntstuk. Het interieur van de brasserie is sfeervol en modern, met warme kleuren en een industriële uitstraling. Het menu bestaat uit een gevarieerde selectie van gerechten, waarbij de nadruk ligt op verse en seizoensgebonden ingrediënten. De Koperen Kees staat vooral bekend om zijn lekkere visgerechten, maar ook vleesliefhebbers en vegetariërs en/of vegans zullen hier iets lekkers kunnen eten!

cocktail Friesland

Brasserie de Stadstuin in Leeuwarden

Brasserie de Stadstuin is gevestigd in het hart van Leeuwarden en biedt een prachtig uitzicht op de historische binnenstad. Het menu bestaat uit een mix van Franse en Nederlandse gerechten, zoals steak frites en stamppot. Er is ook een uitgebreide bierkaart en een gezellige terras waar je kunt genieten van een drankje in de zon.

Brasserie de Koperen Tuin in Leeuwarden

Brasserie de Koperen Tuin is gevestigd in de voormalige tuin van het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden en biedt een prachtige omgeving om te dineren. Het menu is geïnspireerd door de Franse keuken en er is een uitgebreide wijnkaart. De brasserie heeft ook een eigen moestuin waarin ze groenten en kruiden verbouwen voor hun gerechten. Super lokaal en vers eten dus!

Brasserie AnderS in Langweer

Brasserie AnderS is gevestigd in een oud pakhuis in Langweer en biedt een gezellige en ontspannen sfeer. Het menu is geïnspireerd door de mediterrane keuken en er is ook een uitgebreide wijnkaart. De brasserie heeft een terras aan het water waar je kunt genieten van het uitzicht op de haven.

Superleuke en gezellige brasseries in Friesland dus! Welke brasserie lijkt jou het leukst?