DE MOOISTE FIETSROUTES VAN FRIESLAND

Op de fiets de mooiste fietsroutes van Friesland ontdekken? Het water, het bos maar ook de uitgestrekte weilanden zijn in Friesland niet te missen! Het is een divers landschap, afgewisseld met natuur en stad. De mooiste fietsroutes van Friesland zijn niet alleen met de auto of op de motor te rijden, maar ook op de fiets! Stap op de fiets en geniet van het landschap van de Friese meren tot aan het Waddengebied. Friesland is zoveel mooier dan je denkt! 

routes in Friesland fiets

Waarom nog wachten? Fiets de mooiste fietsroutes van Friesland 

Friesland telt in totaal honderden verschillende fietsroutes. Deze routes in Friesland variëren van 20 kilometer en een duur van 2 uren, tot 100 kilometer en misschien wel 6 uren fietsen. Voor iedere fietsliefhebber is er een geschikte route te vinden. Of je nou het liefst in het zuiden een route fietst, of in het noorden, ook hierin zijn genoeg opties te bedenken. Hieronder hebben we een aantal mooie routes op een rijtje gezet:

  • Boeren Streekproducten route – 66,5 kilometer 
  • Kaats route – 78,9 kilometer
  • Vogelkijkroute – 39 kilometer
  • Culinaire Elfstedentocht – 113 kilometer 
  • Brekkenroute – 29 kilometer 

En dit is nog maar een kleine lijst van het in totaal aantal routes in Friesland. Tijdens het fietsen word je in de oude historie van Friesland meezogen en ontdek je wat de prachtige natuur Friesland te bieden heeft. Ook kan je ervoor kiezen om de route te beginnen of te eindigen in een van de Elfsteden. Zo kan je in bijvoorbeeld Leeuwarden eerst nog een kopje koffiedrinken of kan je de rijke historie van deze stad leren kennen.  

Ga jij de uitdaging aan? 

Een van de bekendste routes in Friesland is misschien wel de route van de Elfstedentocht. De tocht wordt normaliter ieder Pinkstermaandag gereden, maar om hem zelf te fietsen is misschien nog wel een grotere uitdaging. Het verschil op Pinkstermaandag en hem op een andere dag fietsen? Natuurlijk het publiek dat je in alle dorpjes en steden staat aan te moedigen! De route van 235 kilometer stuurt je langs alle Friese 11 steden. Normaal gesproken begint de fietstocht in Bolsward, maar je kan hem ook ergens anders beginnen. De route veranderd namelijk niet! Als je de route zelf even niet meer weet, zijn er op internet genoeg websites waar de route is te downloaden. Zo begin je goed voorbereid aan de route en weet je precies hoeveel steden het nog is tot de eindstreep! 

welke Fietsroute van Friesland kies jij? 

Waarom nog wachten met fietsend je eigen land verkennen? Friesland is een fietsprovincie die alles te bieden heeft. De oude historie, de prachtige natuur en de vele meren zullen jou Friesland leren kennen zoals je haar nog niet kende. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je zorgeloos en op je gemak op je fiets de verschillende routes kunt trotseren. Heb jij inmiddels al de keuze gemaakt over welke Friese fietsroute jij gaan fietsen komende lente? Op het internet is er genoeg informatie over de verschillende routes te vinden, laat je ons weten voor welke routes in Friesland je hebt gekozen?