OVERNACHTEN IN HARLINGEN

Harlingen, de havenstad van Friesland. Een stad die populair is onder velen toeristen, maar ook onder de Friezen zelf. Een bijzondere bestemming dat leidt naar de Waddeneilanden, een bruisende haven, een pittoresk centrum en een tal van leuke overnachtingsmogelijkheden. In deze blog vertellen we je over de leukste overnachtingslocaties van Harlingen.

Hotel Anna Casparii

Eén van de unieke overnachtinglocaties van Harlingen is Hotel Anna Casparii. Hartje Harlingen, aan de Noorderhaven. De momentale gebouwen dateren uit 1730 en biedt stijlvolle kamers met authentieke details en fijne, moderne voorzieningen. Ook is er een restaurant, waar ontbijt, lunch en diner op een culinaire wijze met lokale ingrediënten worden bereid

koe

Hotel Zeezicht

Aan de Oude Binnenhaven in Harlingen bevindt zicht het bijzondere Hotel Zeezicht. Een gemoedelijk, populair hotel in een monumentaal pand, recht tegenover Rederij Doeksen die naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling vaart. Het hotel beschikt over zo’n 23 kamers die variëren van standaard kamers tot luxe suites. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over fijne voorzieningen. Een aantal van de kamers zijn voorzien van een balkon of terrasje, waarbij je uitzicht hebt op de haven of de zee. Naast de fijne kamers, zijn er nog meer voorzieningen in Hotel Zeezicht, zoals de spa waar je kan genieten van een sauna of een stoombad. Daarnaast heeft Zeezicht een goed restaurant met heerlijke gerechten en een prachtig uitzicht op de haven. Hier kan je heerlijke, seizoensgebonden en lokale specialiteiten eten.

De Vuurtoren

Volledig gerestaureerd, maar nog steeds een lichtpunt. Nu voor mensen die op een unieke manier willen overnachten. De vuurtoren in Harlingen wordt tegenwoordig gebruikt als slaapplek. Via een trap kom je op de eerste verdieping waar een kleine badkamer is, op de tweede verdieping bevindt zich een slaapplek en een zithoek, de derde verdieping is bedoeld om te eten en via daar kan je naar buiten. Compact, maar een super bijzondere ervaring. Uitzicht over Harlingen, de Waddenzee en Waddeneilanden.

De (zand)trechter

Nog een bijzondere overnachtingslocatie in Harlingen is de (zand)trechter. De trechter is omgebouwd tot een luxe hotelkamer. Een heerlijk bed, luxe badkamer, wellness mogelijkheden en een minibar, en dat in een trechter! Uitzicht op de Waddenzee, waar altijd wel wat gebeurt en dus altijd wel wat te zien is! De trechter bevindt zich in de haven, maar voor een hapje of drankje is het centrum te voet te bereiken.

Hotel de Bank

Hotel de Bank is geschikt voor verschillende soorten en maten overnachtingen. Een ‘short-stay’ is mogelijk, maar je kan er ook 12 maanden verblijven. De hotelkamers zijn daarom ruim en geven een huiselijk gevoel. Naast het huiselijke en gemoedelijke gevoel is er wel een fijne hotelservice waar gebruik van gemaakt kan worden. Het hotel ligt aan de Noorderhaven, een historische plaats met veel leuke restaurantjes, cafeetjes en winkels.

Boutique Hotel de Eilanden

Ook Boutique hotel de Eilanden is gevestigd aan de Noorderhaven, een centrale en gezellige locatie. Het is een klein en gemoedelijk hotel met zo’n zeven kamers. Het hotel ligt op loopafstand van Rederij Doeksen en het gezellige centrum.  Het hotel vraagt zelfstandig in te checken.

Kortom, Harlingen heeft tal van leuke opties om te overnachten. Een romantisch nachtje weg, met het gezin, relaxt in een populair hotel of bijzonder overnachten in de vuurtoren. Alles is mogelijk! Welk hotel spreekt jou het meest aan?

dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.