WAAROM TERSCHELLING HET MOOISTE EILAND VAN DE FRIESE WADDENEILANDEN IS

Terschelling is een van de vier Friese Waddeneilanden en is een unieke schoonheid. Dit Friese Waddeneiland heeft namelijk alles te bieden. Natuur, stranden, wateractiviteiten, uitgaansmogelijkheden en de leuke dorpjes. Terschelling is leuk voor iedere leeftijd en voor iedere leeftijd is er ook een geschikte accommodatie te vinden. Hotels, vakantiewoningen, parken en campings, op Terschelling kan je overal terecht! Wil je meer te weten komen over In dit blog lees je wat Terschelling allemaal te bieden heeft en waarom je dit eiland niet mag missen! 

Dertig kilometer aan genot 

Alle Friese Waddeneilanden kennen hun eigen kuststrook. De stranden van Terschelling zijn ontzettend mooi en hebben samen ongeveer een lengte van dertig kilometer. Het ene strand is rustiger dan het ander en de ene is makkelijker bereikbaar dan de ander. Het strand dat bij jouw voorkeuren past zit er gegarandeerd bij! Hieronder enkele prachtige stranden die Terschelling rijk is: 

  • Badstrand West aan Zee
  • Badstrand Oosterend
  • Natuurgebied de Boschplaat
  • Het groene strand
  • Strand Formerum 
  • Badstrand Midsland aan zee

Op deze stranden kan je heerlijk met je blote voeten in het zand rondstruinen. Het Groene Strand is de plek waar je het beste uitzicht hebt. Het is het meest westelijke punt van Terschelling en vanaf hier kijk je uit over het wad en kan je zelf Vlieland zien liggen!

Friese Waddeneilanden zee

Een eiland voor jong en oud

Of je nou tot rust wil komen op het eiland of dol bent op een activiteit, Terschelling is helemaal geschikt voor jouw gewenste activiteit! Terschelling kent fietspaden met een lengte van zo’n 70 kilometer en ook wandelpaden zijn er genoeg. De jongeren duiken misschien liever het nachtleven in en ook deze is volop gaande op Terschelling. In de dorpjes zijn genoeg kroegen te vinden waar een drankje genuttigd kan worden. Wat je niet moet vergeten is dat het Oerol festival ieder jaar plaats vindt op Terschelling! Een periode waarin je het eiland zeker moet bezoeken!

Wat is er allemaal te doen op Terschelling? 

Op Terschelling zijn er ontzettend veel activiteiten te boeken. Als je liefhebber bent van het strand heeft Terschelling genoeg te bieden. Je kan er namelijk gaan zwemmen, golfsurfen, kitesurfen en windsurfen. Ben je meer een liefhebber van het bos? Ook hier zijn genoeg activiteiten te doen! Wat dacht je ervan om te gaan klimmen en klauteren in het bos? In West-Terschelling is het klim bos te vinden voor gegarandeerd plezier! Ben je meer van de ontspanning of ga je liever op pad met paarden? Ook hier heeft Terschelling een groot aanbod in. 

Waarom nog wachten met boeken?

Wanneer je nu nog twijfelt over een bezoek aan dit Friese Waddeneiland, is er op internet nog genoeg te vinden over dit prachtige eiland. Terschelling heeft alles te bieden en is een unieke bestemming voor jong en oud. Er is voor iedereen wat te doen en het is altijd toeristisch.  Boek je verblijf en de boot naar Terschelling op tijd, want dit eiland kent ontzettend veel liefhebbers. Veel plezier op dit mooie eiland!