WAT TE DOEN IN FRIESLAND?

Friesland is een ontzettend mooie provincie waar van alles te beleven is! De natuur, de steden en de pittoreske dorpjes zorgen voor een afwisselend landschap. Als je een bezoek brengt aan deze provincie, zijn er een aantal activiteiten die je absoluut niet mag missen! Wat te doen in Friesland? Wat dacht je van een bezoek aan de 11Fountains, of een proeverij van het typisch Friese drankje Beerenburg? In dit blog delen we een aantal leuke ideeën met je, die je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Friesland! Benieuwd geworden? Lees dan snel meer! 

Al eens overwogen de Waddeneilanden te bezoeken? 

De Waddeneilanden, wie kent ze niet? Friesland kent uitgestrekte weilanden, natuur en water. Ook de Friese Waddeneilanden kent deze elementen. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn de eilanden die deel uitmaken van de Friese Waddeneilanden. Met de boot ga je gemakkelijk vanuit Harlingen of Holwerd een dagje naar het eiland! Op ieder eiland is genoeg te doen en te ontdekken. Wat dacht je van de prachtige stranden op Terschelling? Of de vuurtoren van Ameland? Ieder Waddeneiland heeft iets unieks. Wanneer neem jij de boot naar een van de Friese eilanden? 

Wat te doen in Friesland? Kunst en cultuur, is dat wat voor jou? 

Op het gebied van kunst en cultuur heeft Friesland een aantal pareltjes die je niet mag missen. Wat dacht je van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker? Als je altijd al wat meer van het zonnestelsel hebt willen weten, dan is dit museum helemaal wat voor jou! Benieuwd naar het verhaal dat achter Friesland schuilt? Meer informatie over het platte land, de Elfstedentocht en Friese natuurlijk leer je allemaal kennen in dit museum. De leukste musea in Friesland? Onderstaand vind je een aantal; 

  • Fries Scheepvaart Museum 
  • Het Princessehof
  • Natuurmuseum Fryslân
  • Kazemattenmuseum 
  • Museum Belvédère
  • Titus Brandsma huis 
Wat te doen in Friesland pad

Wat te doen in Frieland? Ga de natuur in! 

Aan groen en blauw geen gebrek in Friesland. De uitgestrekte weilanden, de bossen en het water laten zien waar de provincie voor staat; rust en kalmte. Liever een natuurmens dan een stadsmens? Ook in de natuur is genoeg te doen! Friesland kent vier nationale natuurparken; Nationaal park Schiermonnikoog, Nationaal Drents-Friese Wold, Nationaal park Lauwersmeer en Nationaal park de Alde Feanen. De duinen, het veen en de heide komen allemaal samen bij deze verschillende natuurparken. Je kunt er terecht voor een wandeling, een mooie fietstocht of een lekkere picknick. De natuur in Friesland heeft zo ontzettend veel te bieden, je zult je er niet snel vervelen! 

Wat ga jij doen in Friesland?

Wat te doen in Friesland? Zoals te lezen is, zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen in Friesland. En bovenstaande was nog lang niet alles! Of je nou opzoek bent naar de reuring van de stad, of de rust van de natuur, Friesland heeft echt alles te bieden. Het bezoeken van de 11 steden is een goede optie als je ervan houdt om onder de mensen te zijn, winkels te bezoeken en terrasjes te pakken. Als je liever voor rust kiest, kan je een van de stranden, bossen of natuurgebieden bezoeken. Je kan je bezoek helemaal zelf samenstellen. Wanneer breng jij een bezoek aan Friesland?