B&b De Theetuin in Wijckel

In het mooie dorpje Wijckel is B&B De Theetuin te vinden. In het gezellige dorpje zijn vele activiteiten te doen, en voor fietsers die op reis door Friesland zijn, is dit de perfecte plek om tijdens het reizen te overnachten. Met de fantastische ligging en de twee ruime B&B’s die beschikbaar zijn is dit een fantastische plek om een nachtje door te brengen.

Niet alleen voor een overnachting, maar ook voor een kopje thee met een gebakje kun je langskomen bij Bed and Breakfast De Theetuin. Zoals de naam het al zegt, heeft de B&B ook een theetuin met allemaal vers verbouwde thee. Ook voor feestjes en partijen kun je terecht op deze locatie.

De Theetuin

Over B&B De Theetuin

De prachtige B&B wordt voornamelijk geroemd om de hartelijkheid en de prachtige theetuin. De eigenaren zijn super gastvrij en dat blijkt ook uit de goede reviews die zijn achtergelaten! Ook voor de Duitse gasten is dit de perfecte B&B aangezien de eigenaar zelf Duits docent is. Hierdoor is er geen taalbarrière en kan iedereen optimaal genieten.

De eigenaresse heeft een ambassadeurschap cursus gedaan van de provincie Súdwest Fryslân waardoor zij je alles kan vertellen over de omgeving. Veel gasten die overnachten zijn op fietstocht in Friesland en door de perfecte ligging van de B&B hoef je niet ver van je route af te wijken. De meeste bezoekers zijn 50+, maar de laatste jaren komen er ook veel meer jonge mensen genieten van de prachtige B&B.

Sinds 2024 heeft De Theetuin een tweede B&B erbij gebouwd waardoor je nu ook met kleine vriendengroepen kunt overnachten. Onder het genot van een gebakje en een vers kopje thee kun je eerst genieten in de rustgevende tuin en daarna Friesland gaan verkennen!

Naast de B&B is er dus ook een theetuin. Wanneer je op doortocht bent of gewoon in de buurt een gebakje wil doen, je kan altijd terecht op deze mooie locatie. Voor feestjes en partijen kun je de theetuin afhuren en wordt er koffie, thee en gebak klaargezet.

Media artikelen

B&B De Theetuin staat regelmatig in tijdschriften en bladen. In 2020 hebben ze met een mooi artikel in het Duitse tijdschrift Wohnen & Garten gestaan. Hierdoor is de B&B in Duitsland een stuk bekender geworden. Ook heeft B&B De Theetuin in één van de fietsgidsen gestaan van ReisReport waardoor ook veel fietsers bekend zijn met de Bed and Breakfast. Dit zijn enkele voorbeelden maar je kan B&B De Theetuin op veel meer plekken terugvinden, en in de toekomst zal dit alleen maar meer worden!

Wat heeft de B&B te bieden

De B&B heeft dus twee apparte kamers. De eerste kamer is te vinden op de bovenverdieping van het huis. Deze kamer is voorzien van alle gemakken en heeft een moderne badkamer. De tweede kamer is te vinden in een los huisje naast het huis. In deze kamer ben je dus compleet afgezonderd van het ander huis.

Alle gasten krijgen bij ontvangst een heerlijk gebakje en een kopje thee (of koffie). Daarnaast is het ontbijt ook fantastisch en ontbreekt er niks. Er is één grote tuin die je met beide kamers deelt, maar door de grote tuin en de vele plekken waar je privacy hebt, is er altijd een plek waar je je kan afzonderen.

 • Tweepersoons boxspring
 • Flatscreen TV
 • WIFI
 • Ontbijt
 • Koffie- en thee faciliteiten 
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Servies en bestek
 • Keukenlinnen
 • Moderne badkamer
 • Handdoeken
 • Handzeep en wc-papier
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Föhn
 • Terras en tuin
 • Kledingrek
 • Brandblussers en rookmelder
Vorige slide
Volgende slide

Activiteiten rond B&B De Theetuin

In de omgeving zijn vele activiteiten te doen. Een bekende activiteit is Happen en Trappen waarbij je een fietsroute fietst en daarbij tussendoor op verschillende plekken stop voor een snackje of maaltijd.

Wil je Wijckel verkennen, maar heb je geen fiets? In de straat van de B&B heb je een fietsverhuur waar je een solex, elektrische fiets of een normale fiets kunt huren. Zo kan je Wijckel toch verkennen!

Op 5 minuten rijden (met de auto) kun je heerlijk uiteten bij restaurant De Mallemok. In dit prachtige restaurant kun je op het terras aan het water, of binnen in het karakteristieke pand, genieten van een hapje en een drankje.

Wanneer je in Wijckel bent, zou je ook een dagje naar de hoofdstad van Friesland, namelijk: Leeuwarden kunnen gaan. Bij rondvaart.nu kun je een praamvaart door Leeuwarden kunnen boeken. Tijdens de rondvaart zie je Leeuwarden zoals je het nog nooit hebt gezien, en verteld schipper Jacob Keizer je alles over de geschiedenis van Leeuwarden.

Daarnaast zijn er vele musea in de omgeving te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Fries Scheepvaartsmuseum of bezoek één van de vele andere opties.

Dus waar wacht je nog op? Boek nu je overnachting bij B&B De Theetuin via de website en laat je verassen door Friesland!

5/5
Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!