Groepsaccommodatie Kloesewier in De Veenhoop

Groepsaccommodatie Kloesewier, in De Veenhoop valt veel te ontdekken en voor groepen is dit het ideale adres. De Veenhoop is een waterparadijs dat in de zomer fantastisch is. Er wordt dan ook een groot feest georganiseerd dat veel bezoekers trekt. Kloesewier is een oude basisschool, wat nog steeds duidelijk zichtbaar is. Het is omgetoverd tot een fantastische accommodatie met veel vrijheid en een gezellige sfeer.

Over de accommodatie

Kloesewier is een omgebouwde basisschool, wat nog goed te zien is. Zo is er nog steeds een schoolplein met een speeltuin, wat leuk is voor kinderen. Daarnaast is woonkamer een voormalig leslokaal. Het is bijzonder om te zien hoe dit lokaal nu op duurzame wijze is omgetoverd tot een prachtige leefkamer voor de gasten. Het is erg creatief en duurzaam, omdat ze producten hergebruiken die anders zouden worden weggegooid. Denk hierbij aan oude radio’s, schoolbanken en een krijtbord, wat echt bij de schoolstijl past.

boven bevindt zich de slaapruimte met plek voor tien personen. Hier slaapt men in moderne bedsteden, wat perfect past bij de stijl van de accommodatie. Iedereen is hier welkom, en er is zeker de mogelijkheid voor een feestje. In de leefkamer hangt een discobal en zijn er speakers, zodat het ’s avonds gezellig kan worden. Het is fijn dat hier de ruimte voor is, en het is dan ook een ideale plek voor jongeren die gezelligheid zoeken. Overdag kunnen ze genieten van de prachtige omgeving en het water, en ’s avonds gezellig een feestje vieren.

Eigenaren kloesewier

De eigenaren, Hans en Akkeliene, zijn erg gemoedelijk. Ze heten iedereen van harte welkom en koken heerlijk op aanvraag. In recensies worden ze omschreven als gepast betrokken. Ze zijn er wanneer nodig, maar bieden verder veel vrijheid. Ze zorgen echt voor een geweldig verblijf.

De accommodatie is erg groot en beschikt over een boven- en benedenverdieping. Daarnaast is er een terras met een lounge set waar je heerlijk kunt ontspannen in de zon. Kloesewier heeft ook een eigen bar en keuken en ligt aan het water. Kortom, het is een plek vol vrijheid, rust en plezier 

Kajakken

Kloesewier biedt ook de mogelijkheid om kajaks te huren. De omgeving van De Veenhoop bestaat voor een groot deel uit water, wat perfect is om te verkennen met een kajak. Dit is een geweldige manier om plezier te hebben op het water en je energie kwijt te raken. Het geeft zowel voldoening als plezier. De kajaks zijn vooral tweepersoons, met ook een enkele eenpersoons kajak, wat het leuk maakt om met een groep te doen

De eigenaren kennen de omgeving erg goed en bieden daarom ook de mogelijkheid om mee te gaan op excursie. Tijdens deze excursies laten ze de hele omgeving zien en ontdek je plekken die anders moeilijk te vinden zijn. Kajakken in De Veenhoop is een fantastische ervaring, zowel met een groep als alleen.

Omgeving


Kloesewier ligt in het hart van Friesland, omgeven door een prachtige omgeving. Het bevindt zich in het kleine dorpje De Veenhoop, waar meer te doen is dan je zou denken. Het biedt zowel rust als gezelligheid en is geschikt voor iedereen. De Veenhoop is een watersportgebied waar allerlei activiteiten op het water mogelijk zijn. Het is een prachtig natuurgebied met veel water.

De Veenhoop ligt ten zuiden van de Alde Feanen, een nationaal park met meren en draslanden. Dit gebied heeft een grote diversiteit aan vogels en biedt mooie excursies die je kunt volgen.

Kloesewier ligt ook naast een zeilschool waar veel gasten gebruik van maken. Zeilen is een leuke en uitdagende activiteit waar mensen vaak verliefd op worden. Zodra ze eenmaal begonnen zijn, willen ze nooit meer op een normale boot en genieten ze ervan om over het water te ‘vliegen’. Het is een geweldige ervaring en zeker een aanrader.

De Veenhoop biedt veel recreatievoorzieningen en is echt een plek vol genot. Alle watersporten kunnen er beoefend worden, en voor degenen die de rust zoeken, zijn er heerlijke sloepjes. Hiermee kunnen mensen ontspannen over het water varen en genieten van het mooie weer en de gezelligheid.

De Veenhoop ligt ook in de buurt van grotere steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zijn Drachten, Leeuwarden en Heerenveen gemakkelijk bereikbaar. Ook Groningen is goed bereikbaar vanaf De Veenhoop, waardoor er genoeg mogelijkheden zijn voor stedentripjes. Daarnaast liggen er klassieke Friese dorpjes in de buurt, zoals Grouw, Irnsum en Akkrum. Deze dorpen zijn ook per boot goed te bereiken en zeker de moeite waard om te verkennen.

Kajakken kloesewier

´s Zomers is het prachtig op het water bij De Veenhoop, maar er is nog meer te doen. Zo begint het grote evenement Skûtsjesilen in De Veenhoop. Hierbij racen grote Skûtsjes tegen elkaar en trekt dit een groot publiek. Het is dan altijd erg gezellig.

De Veenhoop organiseert ook het bekende Veenhoop Festival in augustus. Dit is een groot tentfeest waar bekende artiesten optreden en veel mensen op af komen. Er wordt dan echt flink gefeest. 

Vergaderen

Bij Kloesewier is het ook mogelijk om een vergaderzaal te huren. Het is een grote ruimte op een bijzondere locatie, geschikt voor wel dertig personen. De ruimte beschikt over een tafel, een bar en een zithoek, knus ingericht met een basisschoolsfeer maar toch voorzien van alles wat zo’n zaal nodig heeft. Ze beschikken over een beamer en een krijtbord voor de meer traditionele aanpak. Op aanvraag regelen Hans en Akkeliene ook een heerlijke lunch, samen met een excursie door de prachtige omgeving.

Kloesewier is voor iedereen: de feestganger, de avonturier, de persoon die op zoek is naar rust en het drukke leven wil ontvluchten, en iedereen die op zoek is naar een geschikte groepsaccommodatie. Kloesewier is dé perfecte plek met gastvrijheid, gezelligheid, rust en een geweldige omgeving. Kom naar Kloesewier en ontdek het zelf!

5/5
Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!