De leukste festivals in Friesland 2024 editie

Net zoals vorig jaar zijn er weer veel festivals te vinden in Friesland. De leukste festivals in Friesland 2024 hebben wij voor je uitgezocht. Veel festivals spelen zich af op het vaste land, maar ook voor de eiland bezoekers zijn er dit jaar genoeg festivals te bezoeken. In deze blog lees je meer over de allerleukste festivals in Friesland!

De Sneekweek

Veel mensen buiten Friesland kennen Sneek van de Sneekweek, maar wat maakt deze week in Sneek nou zo bijzonder? Oorspronkelijk is de Sneekweek een evenement dat gaat om het zeilen op het Sneekermeer, maar al vele jaren is dat eigenlijk bijzaak geworden. Vanuit alle hoeken van Europa komen mensen naar Sneek om een week lang te feesten. Van 3 tot en met 8 Augustus zal de 87e editie zich afspelen in het prachtige Sneek. Dit is één van de meest bezochte evenementen Friesland 2024!

Beachrockers

Op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli 2024 vindt het evenement plaats op Recreatiepark De Ulesprong in Sint Nicolaasga. Het wordt een weekend vol muziek, met optredens van artiesten zoals Benny Rodrigues, Yade Lauren en Roxy Dekker, en ook Frenna, Kyle Starkey, Sam Hofman en Turfy Gang. Voor de liefhebbers van de jaren 90 en 00 is er ook een speciaal programma met optredens van O-Zone, Charly Lownoise en 2 Brothers on the 4th Floor. Een diverse line-up om naar uit te kijken! In 2023 was het festival één groot spektakel! Het rock festival Friesland is dit jaar dus in Sint Nicolaasga te vinden!

Festivals Friesland 2024

Brêgepop festival

Het Brêgepop Festival op 12 en 13 april 2024 in Scharsterbrug, Friesland, opent het festivalseizoen met een knal. Met optredens van bekende namen zoals Chef’Special en Danny Vera op vrijdag, en op zaterdag artiesten als Antoon, Da Tweekaz en Rondé, belooft het een onvergetelijk weekend te worden. Praktische voorzieningen zoals lockers en georganiseerd busvervoer zijn goed georganiseerd waardoor iedereen optimaal kan genieten van het festival. Kom jij ook genieten van een fantastische festivalvibe op Brêgepop Festival 2024!

Heaven open air

Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei opent Heaven Open Air zijn deuren voor een fantastisch feest! Veel muziek, verrassende activiteiten en heerlijk eten wacht op je op het P6 parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion. Dans tot laat in de nacht, zing uit volle borst en geniet zoveel als je kan. Mis ook de spectaculaire 90’s & 00’s editie niet op de avond voor het festival met topacts als DJ Paul Elstak en Special D. Daarnaast zijn er vele andere bekende artiesten te vinden en zijn er ook voor de hardstyle liefhebbers genoeg artiesten. Met Vertile en D-BLOCK & S-TE-FAN kan het bijna niet fout gaan.

MadNes fetival

Beleef het ultieme zomeravontuur op het MadNes Festival 2024, gehouden op het strand van Ameland van 5 tot en met 7 juli! Dit jaar brengt het festival een mix van opzwepende surf- en skate-ervaringen, aangevuld met een ongeëvenaarde line-up van muzikanten. Ook zijn er veel internationale en lokale acts. Met een scala aan activiteiten voor alle leeftijden belooft dit festival een onvergetelijk weekend vol energie en plezier te worden.

Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Op zondag 5 mei 2024 is het Bevrijdingsdag Festival in de binnenstad van Leeuwarden, van 12:00 tot 23:00 uur. Een gratis feest voor alle leeftijden, met:

  • muziek
  • cultuur
  • festiviteiten.

Diverse podia verspreid door de stad bieden een gevarieerde line-up van artiesten, waaronder het optreden van Son Mieux op het hoofdpodium van 16:00 tot 16:45 uur. Het belooft een dag te worden vol viering van vrijheid en saamhorigheid die je niet wilt missen!

In conclusie, de festivalkalender van Friesland in 2024 biedt een gevarieerd aanbod aan evenementen voor alle smaken en leeftijden. Van de legendarische Sneekweek tot aan het bruisende Bevrijdingsfestival Leeuwarden, Friesland verwelkomt bezoekers vanuit alle hoeken van het land en zelfs daarbuiten. Met een mix van muziekstijlen, culturele ervaringen en activiteiten beloven deze festivals een onvergetelijke ervaring te bieden voor iedereen die zich in de feestelijke sfeer wil onderdompelen. Of je nu houdt van zeilen, rockmuziek, surfen, of gewoon wilt genieten van de viering van vrijheid, de festivals in Friesland in 2024 bieden genoeg mogelijkheden!

Picture of Redactie Slapen in Friesland

Redactie Slapen in Friesland

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met ons op!