DE LEUKSTE FESTIVALS VAN 2023 IN FRIESLAND

Friesland staat bekend om haar mooie cultuur, landschappen en wateren. Maar, Friesland heeft ook een rijke festivalcultuur met een breed scala aan evenementen, voor jong en oud. In dit blog vertellen we over de leukste festivals van 2023, in Friesland die je niet wilt missen.

koe

De Sneekweek

De Sneekweek, mensen in Friesland, mensen buiten Friesland en zélfs mensen uit Duitsland komen naar de Sneekweek. Deze week staat bekend om het zeilen. Het is hét jaarlijkse zeilevenement van Friesland en vindt plaats op het Sneekermeer en is in de tweede week van augustus. Naast de zeilwedstrijden, zijn er tal van andere activiteiten in Sneek. Zo wordt het ook wel dé feestweek van Friesland genoemd. In het centrum van Sneek zijn er namelijk leuke bandjes, artiesten en activiteiten te zien/doen. De line-up van de Sneekweek is nog niet bekend, maar elk jaar komen er leuke dj’s. Dit jaar is de 86e editie en het begint op 6 augustus t/m 10 augustus. Meer weten over de Sneekweek? Lees dan deze blog.

Bregepop

Het is al weer lente, het festivalseizoen staat om de hoek! Om dit af te trappen is er het leuke festival, Bregepop. Dit festival vindt al snel plaats, namelijk op 14 & 15 april. Dit festival is een typisch Fries festival en vindt plaats in Scharsterbrug, dichtbij Joure. Een groot festivalterrein met veelzijdige muziek: van pop tot rock. Het festival begint om 16:00 ’s middags en eindigt om 02:00 ’s nachts. Meer weten over Bregepop? Neem een kijkje op de website van het festival.

heaven open air

Op 17 & 18 mei 2023, vindt het festival Heaven Open Air plaats. Heaven open air is in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en is een festival dat voor vele mensen superleuk is. Veelzijdige muziek, leuke activiteiten en het lekkerste eten van de leuke foodtrucks. Er komen bekende artiesten, zoals Ronnie Flex, maar ook onbekende artiesten. Zo kan je de longen uit je lijf zingen bij de liedjes van artiesten die je woord voor woord kent., maar kan je ook nieuwe artiesten en muzieksoorten leren kennen, een supercombo!

beachrockers

Beachrockers, dat klinkt toch als een fantastisch, zomers festival? 30 juni en 1 juli, van 18:00 tot 01:00 vindt hét tropische festival van Friesland plaats. De line-up van Beachrockers is nog niet volledig. Maar, er komen veel opkomende en bekende artiesten. Bijvoorbeeld Zoë Tauran, Bilal Wahib zijn van de partij.

MadNES FESTIVAL

Op vakantie, of een dagje Ameland en hou je van cultuur, kunst, surfen en skaten? Dit festival is dan perfect. Het is een uniek festival met diverse artiesten en activiteiten. Het festival staat bekend om skaten en surfen. Windsurfen, powerkiten, suppen, strandzeilen & nog veel meer. Een muzikaal, sportief en cultureel festival! Het festival vindt plaats op meerdere dagen: van 30 juni tot en met 2 juli, van 12:00 tot 18:00.

bevrijdingsfestival leeuwarden

Jaja, Bevrijdingsdag staat alweer om de hoek. Het vieren van de vrijheid, daar kunnen we in Friesland wat van. In Leeuwarden wordt dit dan ook groots gevierd op het bevrijdingsfestival. Hier komen bekende Friese, maar ook nationale bekende artiesten optreden op zeven verschillende podia. In het gehele centrum is het een gezellige boel: leuke activiteiten voor jong en oud. Meer weten? Ga naar de website van Bevrijdingsfestival Leeuwarden.

Kortom, genoeg te doen in het festivalseizoen in Friesland! Welk festival lijkt jou het leukst?