REIZEN MET REDERIJ DOEKSEN HARLINGEN

Wil jij binnenkort een dagje gezellig met je familie of vrienden naar Terschelling of Vlieland? Dan reis jij waarschijnlijk binnenkort via rederij Doeksen Harlingen. Rederij Doeksen is een veerbootterminal gelegen in Harlingen. Er gaan jaarlijks vele bezoekers naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Wist jij dat Rederij Doeksen Harlingen zo’n 785.000 passagiers per jaar vervoert? Wow!

Geschiedenis Rederij Doeksen Harlingen

In 1908 ontplooiden Gerrit Doeksen en zijn oudste zonen onder de naam rederij Doeksen. Dit was een berging en sleepbedrijf. In 1923 werd de onderneming Terschellingse Stoomboot maatschappij overgenomen en daarmee werden gelijk de activiteiten uitgebreid met veerdiensten voor passagiers om te reizen naar Terschelling en Vlieland. Doeksen maakt gebruik van de MS Willem Barentsz wat de nieuwste aanwinst is. Het schip is zo’n 70 meter lang en is erg innovatief en heeft aanzienlijk minder uitstoot. Waarschijnlijk heb jij ook wel eens van de MS Friesland gehoord wat het grootste schip is op de lijn in Harlingen – Terschelling.

De MS Vlieland verklapt al waar zij heen vaart en is daarmee ook gelijk de grootste boot van de lijn Harlingen – Vlieland. De MS Midsland is een van de oudere schepen van de vloot. Het schip wordt ingezet om zowel naar Vlieland of Terschelling te varen. Dit schip is maar liefst 78 meter lang. Moet jij echt snel naar Terschelling dan is de MS Koegelwieck wel wat voor jou. Dit schip is wat kleiner met een lengte van 35,5 meter maar is niet weg te denken vanwege de enorme snelheid van maar liefst 58 km/h. Zo ben jij in 45 minuten aan de andere kant! Ideaal dus. De MS Tiger is de nieuwste snelboot van rederij Doeksen. Deze is 52 meter en heeft ook een snelheid van 58 km/u.  Dus nog even alle MS op een rijtje:

  • Willem Barentsz (70m – 26km/u)
  • Friesland (69m – 25km/u)
  • Vlieland (68m – 25km/u)
  • Midsland (78 – 25km/u)
  • Koegelwieck (35,5 – 58km/u)
  • Tiger (52m – 58km/u)
Doeksen Harlingen haven

Waarom reizen met Doeksen?

Er zijn meerdere redenen om met rederij Doeksen te reizen. Het is de enige veerboot rederij die naar Terschelling of Vlieland vaart dus veel keuze heb je niet tenzij je met een privé taxi reist. Maar waarom zou je eigenlijk naar Terschelling of Vlieland willen? Nou het zijn twee hele leuke sfeervolle Waddeneilanden. Er zijn veel activiteiten te vinden voor jong en oud dus het is leuk voor een dagje weg met het gezin. Wil jij meer weten over wat er allemaal te doen valt op de mooie Friese Waddeneilanden? Lees dan deze blog over de Friese Waddeneilanden.

Nog een reden om met Rederij Doeksen te reizen is omdat het echt een top bedrijf is! Je hebt aan boord genoeg voorzieningen en je kan er altijd een hapje eten. Daarnaast hebben de boten een luxe en moderne inrichting en als het moet kan je zelfs je auto meenemen naar Terschelling of Vlieland. Ideaal dus! Wil jij nou meer weten over Rederij Doeksen neem dan een kijkje op deze website van Rederij Doeksen