B&B Noflik Haule in Haule

B&B Noflik Haule is gelegen in het natuurrijke Haule op de grens met Drenthe. Wil je de rust opzoeken dan ben je hier op de juiste plek! Je kan hier oneindig wandelen door de vele bossen of neem een kijkje bij één van de Friese dorpjes.

Over Noflik Haule

Bij aankomst in de B&B word je begroet door de hartelijke eigenaren, die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. In deze authentieke boerderij kun je heerlijk overnachten. Ze houden van een praatje en voorzien je s ‘ochtends van een heerlijk ontbijtje in de ontbijtzaal wat een prachtig uitzicht heeft over het omliggende landschap.

De kamers zijn ruim en comfortabel met op de gang een gezamenlijke badkamer. Verder staat in elke kamer een tv en zijn de kamers voor twee of vier personen. Zo kun je lekker ontspannen en tot rust komen. Koffie en thee kun je pakken wanneer je wilt en wil je nog een biertje of een wijntje dan kan je dat hier kopen voor een schappelijke prijs. De kamers zijn allemaal genoemd naar de namen van de kinderen die hier vroeger in sliepen. Zo heten de kamers: Elisabeth, Aurelia, Johanna en Cornelis. De kamers zijn gezellig ingericht op een authentieke manier waardoor er een goede sfeer hangt. Er hangen ook schilderijen die wat vertellen over de geschiedenis.

Ben jij opzoek naar avontuur en hou je van rust in combinatie met wandelen en fietsen of wil je de omliggende steden bekijken? B&B Noflik Haule is de ideale plek om er een paar dagen tussenuit te gaan.

Omgeving Noflik Haule

De omgeving zit vol met bijzondere natuur die je niet snel ziet. In het eeuwenoude plekje Bakkeveen zijn ook leuke wandel en fietsroutes die je een beeld geven van het mooie plekje en de schitterende natuur. Er is hier ook een van de laagste hoogveengebieden van Europa met een uitgestrekt landschap vol rust. Je kan dit goed bekijken vanaf de bosbergtoren en kan heerlijk fietsen door de Fochtelooerveen. 

Ben je toch meer een stadjesmens dan is dat ook geen probleem. De B&B ligt centraal tussen allemaal steden en alles is snel te bereiken. De B&B staat daarnaast centraal tussen Groningen, Assen, Leeuwarden en Heerenveen, dus voor de liefhebbers van een stedentripje is dit de perfecte locatie. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Friesland, dus je hoeft zeker niet stil te zitten!

Activiteiten

Appelscha heeft honderden kilometers aan fietsroutes. Voor mountainbikeliefhebbers is dit de plek om te zijn. Veel routes zijn speciaal aangelegd voor mountainbikes. Mensen komen echt van ver om hier te fietsen en dat is niet voor niks. Je kan je hier eindeloos vermaken en deze fietsroutes moet je gehad hebben. Na gefietst te hebben kan je in het gezellige dorpje nog genieten van een lekker ijsje en zo kom je de dag wel door. Voor kinderen is het ook een paradijs door het dichtbij zijnde attractiepark en het klimbos. Je kunt hier met bescherming de bomen in en zo van de ene naar de andere boom roetsjen. Dit is echt plezier voor jong en oud.

Duine Zathe

In Appelscha bevindt zich het attractiepark Duinen Zathe. Het familie attractiepark staat vol met achtbanen, glijbanen en nog veel meer. Het is voor kinderen een fantastische ervaring en echt een aanrader! Alles is bij de entreeprijs inbegrepen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dure patatjes.

Gevangenis Veenhuizen

Op loopafstand van de B&B bevindt zich ook het plekje Veenhuizen. Dit is natuurlijk bekend en berucht van zijn gevangenis. De gevangenis is er nog steeds alleen is hij niet meer bezet met criminelen. Je kunt de oude boevenplek nu bekijken in de vorm van een museum. Het ziet er authentiek uit en je krijgt een goed beeld hoe het eraan toe ging in zo’n gevangenis.

Kom langs

Ben jij enthousiast geworden en wil je deze B&B bezoeken? Dat kan! Slaap heerlijk in de authentieke kamers en verken de omgeving want er is hier veel te beleven! Wanneer kom jij overnachten bij B&B Noflik Haule?

5/5
Picture of Detmer Hijlkema

Detmer Hijlkema

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!