DE LEUKSTE BED & BREAKFAST AAN HET WATER IN FRIESLAND

Wist je dat Friesland vele unieke Bed and Breakfasts heeft? Dan denk je een Bed and Breakfast is sowieso uniek. Dat klopt, maar er zijn er een aantal in Friesland die er een bijzondere draai aan geven. Het is niet moeilijk om goedkoop te overnachten in Friesland. Zo heb je bijvoorbeeld in Leeuwarden een B&B als boot. Het is namelijk een oud binnenvaart boot, hoe vet is dat! In deze blog richten wij ons daarom ook op B&B ’s aan het water. In deze blog kom je voorbeelden tegen van bed en breakfast aan het Friese water.

Bed & breakfast aan het water

In Friesland heb je veel mogelijkheden om te overnachten aan het water. Dit komt omdat Friesland een waterrijke provincie is, we hebben genoeg water om ons heen. Hierdoor is er veel keuze om te overnachten aan het water. Je hebt niet alleen bed en breakfast aan het Friese water, er zijn ook hotels aan het water of natuurhuisjes aan het water om te overnachten. Hieronder vermelden we een hele unieke Bed and Breakfast, namelijk een boot!

bed en breakfast aan het Friese water mevrouw

Bed en breakfast motorschip Elisabeth

Motorschip Elisabeth is een oude binnenvaart boot omgetoverd tot een B&B op het water. Het heeft 4 hutten, een ligbad en een douche. De hutten hebben elk een twee- en eenpersoonsbed. De badkamer is voor gezamenlijk gebruik. Er is ook een kamer waarin televisie kan worden gekeken. Al met al is het schip multifunctioneel, het is een B&B, een atelier en er worden nog vaartochten mee gehouden. Een hele unieke ervaring want je ziet dit niet elke dag.

Overige leuke bed & breakfasts aan het water in Friesland

  • De Mariahoeve is een gezellig pension met een rieten dak in Terherne. De B&B ligt aan het water. Het is een rustige streek waar toch nog wel wat activiteiten te doen zijn. Dichtbij zit een attractiepark en het centrum is slechts 8 minuten lopen. Er zin diverse bootarrangementen te kiezen waardoor je de echte waterervaring mee krijgt.
  • Pension ’t Lytse Knipke is een B&B in het 19-eeuws voormalig pakhuis aan het kanaal de Zijlroede. Het is 5 minuten lopen naar het strand van Lemmer. Daarnaast is het welbekende Woudagemaal enorm dichtbij. Er worden fietsen, boten en paddelboards verhuurd waardoor je ook hier optimaal kunt genieten van het water.
  • B&B Gast-Inn in Workum is een eenvoudig hotel gerund door een familie in een boerderij. Ook deze boerderij ligt aan het water. De B&B is dus te vinden in Elfstedenstad Workum waar onder andere ook leuke plekjes als het strand en het Jopie Huisman museum in de buurt zijn.
  • B&B ‘’Aan de Ee’’ is een huisje dat aan het water ligt. Het huisje heeft zijn eigen entree. Je hebt een fantastisch uitzicht over de weilanden. In de avond word je getrakteerd op een mooie zonsondergang. Bij het huisje zijn fietsen en kano’s inbegrepen. Voor 20 euro kun je ook een motorboot huren inclusief brandstof. Hiermee kun je goed de wateren van Friesland verkennen.