DE LEUKSTE GROEPSACCOMMODATIES IN FRIESLAND

Friesland is een prachtige provincie in het noorden van Nederland en is de ideale bestemming voor een groepsvakantie. Of je nu met vrienden, familie of collega’s reist, er zijn talloze groepsaccommodaties in Friesland die geschikt zijn voor elk type groep en budget. In deze blogpost lees je de leukste groepsaccommodaties van Friesland. Laat ons weten welke jou het leukst lijkt!

Boerderij de Fryhof

Boerderij De Fryhof, in Grootschermer, is een prachtige boerderij gelegen in het hart van Friesland. De boerderij ligt in beschermd natuurgebied en eindigt op de dijk. Dit betekent: totale rust. Geen verkeer, alleen wandelaars, fietsers, dieren en natuurliefhebbers. De boerderij beschikt over zes tweepersoonskamers, die allemaal beschikken over een badkamer en toilet. De Fryhof heeft een sfeervolle, grote woonkamer, dat geschikt is voor groepsactiviteiten. Ook is er een grote leefkeuken, die van alle gemakken is voorzien. Vooral bij mooi weer is het een heerlijk overnachtingslocatie en een prachtige locatie om te genieten van de natuur rondom de boerderij. De boerderij beschikt over een ruime tuin en een heerlijk terras. Hierbij zijn er ook veel activiteiten te doen in de tuin, zoals sport en spel: tafeltennistafel, kano’s, een schuur vol skelters en fietsjes, een dartbort en een speeltuintje. Genoeg te doen op deze prachtige boerderij!

Ameland vuurtoren

GROEPSACCOMMODATIE DE LAUWER

Groepsaccomodatie De Lauwer is een uniek gelegen accomodatie voor groepen met unieke faciliteiten. Zo is er een ruime, professionele keuken, een gezellige bar, een dansvloer, vergaderzaal en ruime eetzaal. Bovendien heeft zo’n 140 slaapplekken! De accommodatie bevindt zich in het mooie Lauwersoog en beschikt ook over een zeilschool. Hierbij is het dus ook mogelijk om zeiltochten en zeillessen te boeken. Vanaf elke plek op de accommodatie heb je uitzicht op het Lauwersmeer en dit kan je ook heerlijk bewonderen vanaf het terras. De accommodatie is te boeken geheel door eigen verzorging, maar het is ook mogelijk om, in overleg met de accommodatie, de verzorging (gedeeltelijk) uit handen te geven. Zo kan bijvoorbeeld het ontbijt worden verzorgd door de accommodatie.

Groepsaccommodatie De Stelpshoeve

De Stelpshoeve, aan de rand van het historische dorp Holwerd, staat bekend als een gezellige en gastvrije groepsaccommodatie. De accommodatie is geschikt voor 2 tot 30 personen. De Stelpshoeve beschikt over een ruime groepsruimte, met eetgelegenheid, gezellige zithoekjes, een bar met tap en een speelhoek. Naast de boerderij is er een grote tuin met picknicktafels, zithoekjes en kan er gespeeld worden door de kinderen. Naast de fijne accomodatieboerderij is het dorpje ‘Holwerd’ ook een leuk dorpje om te bezoeken. Het staat bekend als de aanlegplaats voor de boot naar Ameland. Maar, het dorpje zelf heeft ook veel te bieden. Het biedt veel rust en je kan er heerlijk genieten van de natuur. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken zoals: leuke restaurantjes en het bewonderen van de mooie, historische huizen en gebouwen.

De Houtwal

De Houtwal beschikt over verschillende bell-tenten. Wil je met een groep overnachten? Dan is dit een super leuk optie! Huur meerdere bell-tenten en slaap met je familie, vrienden, collega’s of een andere gezelschap in deze bell-tenten. Toch samen op één locatie, maar wél privacy, ideaal! Ook is het mogelijk om te kamperen. Hierbij kan je bijvoorbeeld een eigen veldje huren en met je gezelschap kamperen.

It Dreamlân

It Dreamlân is een uitermate geschikte groepsaccommodatie wanneer je gezamenlijk wil overnachten, maar ook even alleen wilt zijn en af en toe wat privacy wilt. Deze groepsaccommodatie bevindt zich in Kollumerpomp en beschikt over 4 aparte huizen, maar mét een gezamenlijke kamer. Geniet, en kom tot rust in de prachtige natuur!

Al met al superleuke en gezellige opties om met een groep te accommoderen in Friesland. Voor welke accommodatie zou jij gaan?