WAT ZIJN DE LEUKSTE ROUTES IN FRIESLAND?

Friesland heeft veel mooie plekken om te wandelen, fietsen of met je motor langs te gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kan het in Friesland doen. Het is een ideale bestemming voor tripjes. De provincie heeft veel mooie plekken om te ontdekken, de Waddenzee, het IJsselmeer, de meren en de prachtige natuur. Wil je weten wat de mooiste routes in Friesland zijn? Lees dan deze blog.

Wat zijn de mooiste wandelroutes in Friesland?

Ben je een fanatieke wandelaar of ben je meer van de rust? In de provincie is er voor elk type wandelaar wel iets leuk. Hou je van de steden, dan kun je een stadswandeling maken. Er zijn 11 steden en elke stad heeft zijn eigen verhaal. Tijdens een stadwandeling kom je die geschiedenis goed te weten. In de hoofdstad Leeuwarden kun je langs ruim 600 monumenten wandelen, maar je kan ook genieten van de moderne gebouwen. Ben je liever in het bos, dan is Rijst perfect. Het Rijsterbos is namelijk een van de meest besproken wandelbossen van Friesland. Het is bos is 172 hectare groot en is gevuld met allemaal prachtige bomen en zingende vogels. Wil je liever de wind door je haren voelen? Dan raden wij je aan om eens naar Makkum te gaan, dit ligt in het noordwesten van Friesland tegen het IJsselmeer aan.

Fietsen

Wat zijn de mooiste fietsroutes van Friesland?

Friesland is uitgeroepen tot de beste fietsprovincie van Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. Een hele mooie route in Friesland die je op de fiets kunt doen is ‘’De Oersetters’’, deze route ligt in het mooie landschap van Zuidwest-Friesland. Tijdens deze route kom je langs twee pontjes die je over het water brengen, dat is natuurlijk een unieke ervaring. Als je aan het fietsen bent, kom je langs zowel een historische stad, weilanden en kleine dorpjes. De bekendste fietsroute blijft toch wel de Elfstedentocht, deze tocht wordt al meer dan 100 jaar elk jaar gefietst door maar liefst 15000 deelnemers. De route is 235 kilometer lang en eindigt in Bolsward.

Wat zijn de mooiste routes in Friesland voor op de motor?

Als je op de motor in Friesland rijdt voel je het gevoel van vrijheid.  Met 11 steden en mooie landschappen kun je er op de motor meer dan genoeg plezier beleven. Als je een korte route wilt afleggen van ongeveer 60 minuten, dan kun je kiezen van de korte maar zeer krachtige weg kiezen die van Menaldum naar Burgwerd loopt. Deze route is ongeveer 35 kilometer lang. Als je een lange route van ruim 150 kilometer wil afleggen dan is het leuk om langs het Sneekermeer en het Tjeukemeer te rijden. Het is natuurlijk ook leuk om langs alle 11 steden te rijden, tijdens die tocht kom je langs mooie plekken en allerlei leuke wegen. Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen wat de leukste routes in Friesland zijn, wij raden je aan om gewoon een keer op de motor te stappen en het zelf wat uit te zoeken. Laat je gevoel je de weg wijzen, dan kom je meestal bij de mooiste bestemming uit.