DE LEUKSTE EVENEMENTEN IN DECEMBER IN FRIESLAND

Ben jij nog opzoek naar leuke evenementen in Friesland? In Friesland worden vele verschillende evenementen georganiseerd in de maand December. Wij zetten we ze voor je op een rijtje!

Welke verschillende evenementen zijn er in Friesland te vinden?

Onze mooie provincie zit het hele jaar door vol met culturele hoogstandjes, zo ook weer in december. De volgende evenementen in Friesland worden deze maand georganiseerd:

  • Tentoonstellingen en exposities
  • Concerten
  • Kerstmarkt
  • Voorstellingen
evenementen Friesland

Tentoonstellingen en exposities

In museum Dokkum wordt van 13 November t/m 8 Januari de expositie ‘Kerst in karton’ gehouden.
Ben jij een fan van kerststallen? Dan is dit echt iets voor jou! Tijdens deze expositie wordt een grote verscheidenheid van kartonnen kerstallen tentoongesteld. Ze zijn gemaakt in de 19e en 20e eeuw en een kleine selectie van de kerststalbouwplaten is ook te koop in de museumwinkel. Vanaf 7 December is er ook een programma voor basisscholen. Door corona was het evenement maar van korte duur en moesten ze helaas hun deuren al snel sluiten, daarom zijn ze dit jaar van plan flink uit te pakken en kan je zeker mooie dingen verwachten!

Concerten

Word jij helemaal enthousiast van kerstconcerten? Dan moet jij op Zondag 12 December in het Theaterkerk Nes zijn! Jeannette van Schaik, Marion van den Akker en Peter Lockwood presenteren een prachtig klassiek concert met mooie duetten en tijdloze klassiekers.

Kerstmarkt

Natuurlijk is er geen winter in Friesland compleet zonder de kerstmarkt. Voor het absolute kerstgevoel kan je terecht bij de Voorstraat in Kollum van 13:00 – 18:00. In het hele centrum is er sfeervolle verlichting, Zweedse fakkels en kerstbomen. Daarbij zullen er verschillende zangkoren en bands aanwezig zijn.

Voorstellingen

Niet alleen een prachtig concert maar ook een boeiende solovoorstelling is komende maand in het Theaterkerk Nes te bewonderen. Zie regisseur/acteur in zijn solovoorstelling over “A Christmas Carol” van Charles Dickens, “Kerstlied van een Vrek”.

Friesland bouwmuseum

Ben jij echt een fan van boerderijen en alles wat met landbouw te maken heeft? Dan moet je echt in het Fries landbouwmuseum in Leeuwarden zijn. Daar wordt van 8 september t/m 1 december een expositie gehouden over alle Amerikaanse boerderijen in Friesland. De openingstijden waren zijn op zaterdag en zondag van 13:00 – 18:00. In het begin van de 20e eeuw waren boeren en landeigenaren opzoek naar manieren om de landbouw te vernieuwen wat resulteerde in deze nieuwe boerderijvormen die in heel Friesland opdoken. In Oktober van dit jaar is er ook een boek uitgebracht van de onderzoekers en samenstellers van deze expositie Hans de Haan en Jacob van der Vaart.

Al met al dus genoeg te beleven om deze koude winter door te komen. Of je nou helemaal warmloopt van een klassiek concert, een kerstmarkt of toch liever naar een expositie gaat? Je hoeft je zeker niet te vervelen!