Rommelmartken in Friesland

Friezen houden van koopjes en vintage items, maar ook spullen verkopen vinden ze leuk. Daarom worden er vaak leuke rommelmarkten georganiseerd, waar je voor een klein prijsje prachtige items kunt scoren. Ga je voor vintage kleding, antiek meubilair of gewoon wat leuke snuisterijen, er is altijd wel iets te vinden op de rommelmarken in Friesland. In dit blog delen we de leukste rommelmarkten in Friesland die je zeker eens moet gaan bezoeken.

rommelmarkten

Flinke Flea market

De Flinke Flea market is één van de leukste, hipste en populairste rommelmarkten van Friesland. De markt is te vinden in een groot weiland achter een boerderij in Hemelum, genaamd Flinkefarm. Opgericht en onderhouden door ondernemende mensen, die niet alleen eens in de zoveel tijd een rommelmarkt organiseren, maar nog veel meer evenementen en diensten te bieden hebben. Zo is het een vakantieboerderij, een trouw- en vergaderlocatie, heeft het een pop-up store met vintage interieurspullen, en zijn er streekmarkten. De Flinke Flea market, ook wel kofferbakmarkt, is het populairste fenomeen van de organisatie. Hierbij komen ongeveer honderd mensen hun pareltjes verkopen. Het gaat hierbij om prachtige vintage-items en dus om kwaliteit. Naast lekker sneupen tussen vintage spullen, kan je in het midden van het weiland, op het grote terras, genieten van heerlijke smoothies van Vitamine Bo, een lekkere cappuccino of een vers puntzak patat.

Garage- en kofferbakverkoop ijlst

De eerstkomende garage- en kofferbakverkoop in Ijlst is op 13 mei van 10:00 tot 15:00. Een gezellige markt, gevestigd in de Houtzaagmolen De Rat. Leuk om naast het bezoeken van de markt, ook een rondleiding te krijgen door de molen. Er zijn ongeveer 30 tot 50 kramen met veel verschillende soort spullen: van kleine prularia tot vintage meubelstukken.

Rommelmarkt cammingaburen

De traditionele, jaarlijkse rommelmarkt in Leeuwarden, Cammingaburen is een supergezellige rommelmarkt, waar veel mensen uit Leeuwarden en omstreken op af komen. Er zijn veel gezellige stands met mooie spullen, er zijn prijzen te winnen, je kan lekker eten en drinken en de meest waardevolle prijzen worden op het podium verkocht. Eén en al gezelligheid! De entree is gratis en de eerstkomende rommelmarkt is zaterdag 13 mei van 09:30 tot 14:00.

zomermarkt koudum

In de zomer van 2023, vinden er op drie zaterdagen zomermarkten plaats in Koudum. Er is muziek, er zijn activiteiten en er zijn mooie stands met leuke antieke spullen. Een uitje, leuk voor jong en oud! Er is plaats voor zo’n 40 stands en er zijn veel verschillende soort spullen te koop. Op 15 juli is de eerste zomermarkt van 2023 en het vindt plaats van 10:00 tot 16:00.