Uitgaan in Leeuwarden: ontdek het uitgaansleven van de stad

Zou jij met vrienden uitgaan in Leeuwarden? De meeste mensen in Friesland zullen hier snel ja op zeggen, maar wat is er nou zo leuk aan uitgaan in Leeuwarden? Er zijn verschillende redenen waarom het uitgaan in Leeuwarden zo leuk is! Na het lezen van deze blog weet jij waarom, dus lees snel verder!

De Oude Doelesteeg

In de Oude Doelesteeg kun je elke dag van de week terecht bij één van de vele cafés. Je vindt hier cafés als: “De Ouwe Stoep”, “Doele Bar” en “Café de Kantelaar”. Omdat veel cafés allemaal in dezelfde straat zitten is het altijd wel ergens druk! Naast de cafés zijn er natuurlijk ook nachtclubs te vinden in de Oude Doelesteeg. Eén van de meest bekende is natuurlijk de Nachtwacht.

Op het Ruiterskwartier uitgaan in Leeuwarden

Naast de Oude Doelesteeg zijn er op het Ruiterskwartier ook genoeg cafés en nachtclubs waar je fantastisch op stap kunt gaan. Zo vind je hier onder andere: “Bar Bascule”, “Feestcafé Shooters” en “Muziekcafé Scooter’s”. Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden, maar wanneer je naar Leeuwarden gaat zie je vanzelf waar het gezellig en druk is. Elke dag van de week kun je wel ergens een biertje scoren! Er is altijd wel ergens gezelligheid te vinden, dus ga naar Leeuwarden en kijk zelf ook waar het gezellig is!

Drank in Leeuwarden

Kroegentocht

Vele mensen gaan op kroegentocht in Leeuwarden. Door de grote hoeveelheid kroegen is het moeilijk om alle kroegen van Leeuwarden af te gaan, maar een leuke avond wordt het zeker tijdens een kroegentocht. Na de kroegentocht zou je nog op stap kunnen bij bijvoorbeeld de Nachtwacht

Spreek van tevoren af wat de regels zijn van de kroegentocht. Je zou bijvoorbeeld in teams de kroegentocht kunnen doen. Wanneer iemand het even moeilijk heeft, kan iemand anders het drankje van de ander drinken. Ook zou je natuurlijk kunnen afspreken om in elke kroeg een ander drankje te bestellen. Wanneer ga jij een kroegentocht in Leeuwarden doen?

Terras voor het uitgaan in Leeuwarden

Voordat je naar een kroeg of nachtclub gaat, kan je er natuurlijk voor kiezen om van tevoren op één van de vele terrassen een drankje te doen. Leeuwarden heeft een enorme hoeveelheid aan restaurants met een terras waardoor je altijd wel ergens een plekje in de zon kunt vinden. Ook na een wedstrijd van bijvoorbeeld je voetbal- of ijshockeyclub zou je eerst op het terras plaats kunnen nemen. Hierdoor blijft de gezelligheid er goed in!

Korting tijdens het uitgaan in Leeuwarden

Wanneer je op stap gaat in Leeuwarden vergeet dan je studentenkaart niet! Op vertoning van je studentenkaart krijg je bij vele kroegen en nachtclubs op verschillende dagen van de week korting!

De leukste uitgaansgelegenheden in Leeuwarden

  • De Nachtwacht
  • Bar Bascule
  • Feestcafé Shooters
  • Café de Kantelaar
  • De Neushoorn
  • Club Hemingway
  • Club RED
  • Club LIXX
  • Bar Sybs

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken, maar bovenstaande locaties zijn zeker het proberen waard!

Leeuwarden heeft dus vele kroegen en nachtclubs. Van de levendige sfeer in de Oude Doelesteeg en het Ruiterskwartier tot een onvergetelijke kroegentocht door de stad, in Leeuwarden kan het allemaal. Begin de avond ontspannen op een terras en profiteer van studentenkortingen in diverse gelegenheden. Of je nu kiest voor de gezelligheid van Bar Bascule, de dansvloer van Club RED, of een andere plek, uitgaan in Leeuwarden staat garant voor plezier en een gezellige avond en nacht. Wanneer ga jij uit in Leeuwarden?

Picture of Marc Grondsma

Marc Grondsma

Jouw specialist voor alles wat Friesland te bieden heeft!
Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!