HOUD JIJ VAN WATERSPORT? KOM DAN NAAR DE WATERSKIBAAN IN SNEEK!

Wil jij graag een keer waterskiën of wakeboarden? Dan is de waterskibaan in Sneek misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Op deze recreatieplas gelegen bij de potten in Sneek kan jij perfect een dagje waterskiën of wakeboarden. Dit uitje is leuk voor jong en oud en je kan de ervaring misschien wel zo leuk vinden dat het een nieuwe hobby van jou wordt! Je kan ook met een grote groep zoals jouw klas, voetbalteam of bedrijf een dagje naar de waterskibaan. Een echte aanrader dus. Lees zeker deze blog verder als je meer over deze leuke baan wil weten en wat je er allemaal kan doen!

Waar ligt de waterskibaan?

De waterskibaan is gelegen in Sneek, om precies te zijn bij recreatieplas de Potten in Sneek. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en er zijn genoeg parkeergelegenheden. Je kan vanaf elke leeftijd een lekker dagje waterskiën maar er wordt wel aangeraden om minimaal 9 jaar te zijn en in bezit te zijn van een zwemdiploma B. Maar wat nou als je nog helemaal niet kan waterskiën? Maak je maar geen zorgen, op de waterskibaan in Sneek wordt alles tot op de puntjes uitgelegd. Lukt het nog steeds niet? Dan kan je om extra hulp vragen bij de professionele instructeurs. Wel wordt het aangeraden om als beginner minimaal voor 2 uren te reserveren, zo kan jij in het eerste uurtje letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan en kan jij in het tweede uurtje volop skiën zonder steeds te vallen.

Waterskibaan activiteit

HOE WERKT DE WATERSKIBAAN?

In de plas staan vijf masten waar de hele tijd een kabel over rond loopt. Deze kabel heeft meerder meenemers gemonteerd die de hele tijd aan- en afgekoppeld kunnen worden. Je gaat dus klaar staan met je ski’s of wakeboard en wacht tot jij aan de beurt bent. Je hebt de meenemer vast en wordt met een stevige trek zo het water op getrokken. Blijf je staan kun je zo lang door blijven gaan als je wilt aangezien je de hele tijd rondjes maakt. Er kunnen 8 mensen tegelijk op de baan en daar is ook genoeg ruimte voor. Er zijn verschillende schansen om overheen te springen, wat overigens niet aan te raden is voor beginners.

Val je gelijk van je waterski af? Geen probleem, zwem naar de kant, maak een kleine wandeling en sluit weer aan in de rij. Ben je klaar met skiën? Dan kan je nog even lekker na het restaurant met jouw vrienden om deze leuke dag af te sluiten met een bakje koffie. 2 dagen naar de baan is ook mogelijk, wel moet je dan verblijf regelen maar er zijn genoeg bed en breakfasts aan het water te vinden. Neem zeker ook even een kijkje naar dit artikel over een bed en breakfast aan het water.

Voordelen waterskibaan Sneek

De waterskibaan in Sneek is dus echt een top uitje als je een keer wat anders wilt doen, maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste voordelen van deze baan? Die zet ik graag voor je op een rijtje.

  • Professionele instructeurs
  • Voor jong en oud
  • Geen ervaring nodig
  • Veilige baan
  • Restaurant aan de plas
  • Makkelijk bereikbaar

Wil jij nou ook een keertje naar deze mooie baan? Neem dan zeker een kijkje op de website van Waterskibaan Sneek.