Winkelen in Sneek

Winkelen in Sneek

Wanneer je een dagje, of een weekendje in Friesland bent is het superleuk om een dagje naar Sneek te gaan. Een gezellig, sfeervol centrum, waar je tijdens het shoppen heerlijk een drankje kan doen of kan lunchen. Sneek heeft een tal van winkels, waar je fijn kan shoppen. Voor ieder wat wils: van grote, bekende ketens, tot lokale speciaalzaken en bijzondere boetiekjes. In dit blog bespreken we de meest populaire winkelstraten en de winkels die je zeker moet bezoeken wanneer je in Sneek bent. Kom winkelen in Sneek.

de oosterdijk

De bekendste winkelstraat van Sneek is de Oosterdijk. Hier vind je een mix van grote ketens en kleine winkels. Zo vind je hier winkels als, Kruidvat HEMA, Ici Paris en de Rituals, maar ook de lokale schoenen- en tassenwinkel Idenza en een leuke sieradenwinkel: The Box. Daarnaast is er er een apotheek (Postma), zijn er telefoonwinkels (Vodafone en Telecombinatie) en horecagelegenheden te vinden, zoals: de Bakker Bart en het horecagedeelte in de HEMA.

wijde burgstraat en kruizebroederstraat

Wanneer je vanuit de Oosterdijk doorloopt en het zebrapad oversteekt, kom je uit op de Wijde Burgstraat en de Kruizebroederstraat. Dit is eigenlijk het verlengde stuk van de Oosterdijk. Hier vind je ook weer grote ketens zoals de C&A, de Kruidvat en de Scapino. Ook zijn er locale speciaalzaken te vinden, zoals de Zuivelhoeve, waar een uitgebreid assortiment met binnen- en buitenlandse kazen, vers gebrande noten en tapas worden verkocht. Ook is een mooie boekenwinkel: Van der Velde boeken. Hier worden mooie boeken en accesoires, die Friesland kenmerken verkocht. Daarnaast zijn er veel leuke kledingwinkels, zoals: Only, Vero Moda en OPEN32. Zin om te ontbijten, lunchen of een drankje te doen? Dit kan bij het vrij nieuwe tentje, genaamd: LOOF. LOOF heeft een prachtige inrichting en een gevarieerde kaart, waarbij al het eten en drinken op een ambachtelijke wijze wordt bereid, hier kan je heerlijk tot rust komen. Ook is het mogelijk om even snel iets te eten halen bij bijvoorbeeld Bakkerij Haaksma of Slagerij Van der Heide.

nauwe burgstraat en het schaapmarktplein

Vanuit de Nauwe Burgstraat kom je op het Schaapmarktplein terecht. In de Nauwe Burgstraat zijn ook een paar leuke winkels te vinden, zoals de Duif, die leuke vrouwen-merkkleding verkoopt. Ook zijn er de bekende ketens: Cotton Club, de Douglas en de Kruidvat te vinden. Op het Schaapmarktplein zijn ook weer bekende ketens, zoals: de Hunkemöller, de Trekpleister en de Sting. Ook zijn er op het Schaapmarktplein twee Fiftysix winkels te vinden. De Fiftysix is een bekend fenomeen in Friesland. Dit is een grote mannen- en vrouwenwinkel, waar prachtige merken worden verkocht, zoals: Loavies, G-star, JoshV, YAYA en Scotch & Soda.

OVERIGE WINKELS

Naast deze bekende winkelstraten met vele winkels, zijn er ook nog leuke winkels die niet in deze winkelstraten liggen, maar zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

  • Dorca’s: Dorca’s is een winkel waar je tweedehands spullen kunt shoppen, waarbij de opbrengst naar mensen in nood gaat naar Oost-Europa, Afrika en het middenoosten. Je kan hier hele mooie pareltjes vinden, maar je kan er ook je eigen spullen heenbrengen die je zelf niet meer wilt.
  • Sterk en sVeer: Sterk en sVeer is een woonwinkel met prachtige, stijlvolle producten die stuk voor stuk een eigen verhaal vertellen. In de winkel zijn er thema’s waaraan vastgehouden wordt. Hierdoor passen alle producten op een bepaalde manier bij elkaar en is het dus ook echt een bijzondere beleving voor de klant.
  • Nio & Elva: Nio & Elva is een prachtige grachtenpandswinkel waar de mooie collectie van, jawel, Nio & Elva wordt gepresenteerd. Allemaal Scandinavische producten: mooie woonaccessoires, verlichting, kussens, meubels en nog veel meer. Ook is er een prachtige binnentuin, waar in de zomer de outdoor-collectie wordt gepresenteerd.
  • Weduwe Joustra: Weduwe Joustra, de welbekende Beerenburg van Friesland. In één van de oudste panden van Sneek, wordt hier al meer dan 150 jaar de Beerenburg, Weduwe Joustra gemaakt. Naast deze bekende Beerenburg, worden er vele, van hoge kwaliteit, alcoholische dranken verkocht, zoals wijnen en likeuren.
  • FILSEN: Filsen is een winkel met een gevarieerd assortiment. Het staat bekend om de zelfgemaakte, met zuiver water bereide, thee en koffie. Naast thee en koffie, zijn er ook vintage parels te vinden. Van sieraden tot woonaccessoires tot serviesgoed, een hele beleving als je deze winkel bezoekt!