WINKELEN IN SNEEK

Wanneer men een dagje of een weekendje in Friesland verblijft, is het buitengewoon plezierig om een uitstapje naar Sneek te maken. Sneek herbergt een gezellig en sfeervol centrum waar men tijdens het winkelen heerlijk kan genieten van een drankje of lunch. De stad biedt een scala aan winkelmogelijkheden, variërend van grote, bekende ketens tot lokale speciaalzaken en unieke boetiekjes. In dit artikel zullen we de meest geliefde winkelstraten bespreken en de winkels die absoluut een bezoek waard zijn tijdens uw verblijf in Sneek. Ontdek het winkelaanbod in Sneek.

oosterdijk Sneek

De oosterdijk

De bekendste winkelstraat van Sneek is de Oosterdijk. Hier vind je een mix van grote ketens en kleine winkels. Zo vind je hier winkels als, Kruidvat HEMA, Ici Paris en de Rituals, maar ook de lokale schoenen- en tassenwinkel Idenza en een leuke sieradenwinkel: The Box. Daarnaast is er er een apotheek (Postma), zijn er telefoonwinkels (Vodafone en Telecombinatie) en horecagelegenheden te vinden, zoals: de Bakker Bart en het horecagedeelte in de HEMA.

Wijde burgstraat en kruizebroederstraat

Als je vanuit de Oosterdijk doorloopt en het zebrapad oversteekt, bereik je de Wijde Burgstraat en de Kruizebroederstraat, die eigenlijk een verlengstuk vormen van de Oosterdijk. Hier vind je bekende ketens zoals C&A, Kruidvat en Scapino, evenals lokale speciaalzaken zoals de Zuivelhoeve, waar een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse kazen, vers gebrande noten en tapas wordt verkocht. Ook bevindt zich hier de mooie boekenwinkel Van der Velde, waar boeken en accessoires die kenmerkend zijn voor Friesland worden verkocht. 

Daarnaast zijn er tal van leuke kledingwinkels, zoals Only, Vero Moda en OPEN32. Als je zin hebt om te ontbijten, lunchen of een drankje te doen, kun je terecht bij het vrij nieuwe tentje genaamd LOOF, dat een prachtige inrichting heeft en een gevarieerde kaart biedt waarbij al het eten en drinken op ambachtelijke wijze wordt bereid, zodat je heerlijk tot rust kunt komen. Ook is het mogelijk om snel iets te eten te halen bij bijvoorbeeld Bakkerij Haaksma of Slagerij Van der Heide.

nauwe burgstraat en het schaapmarktplein

Vanuit de Nauwe Burgstraat kom je op het Schaapmarktplein terecht. In de Nauwe Burgstraat zijn ook een paar leuke winkels te vinden, zoals de Duif, die leuke vrouwen-merkkleding verkoopt. Ook zijn er de bekende ketens: Cotton Club, de Douglas en de Kruidvat te vinden. Op het Schaapmarktplein zijn ook weer bekende ketens, zoals: de Hunkemöller, de Trekpleister en de Sting. Ook zijn er op het Schaapmarktplein twee Fiftysix winkels te vinden. De Fiftysix is een bekend fenomeen in Friesland. Dit is een grote mannen- en vrouwenwinkel, waar prachtige merken worden verkocht, zoals: Loavies, G-star, JoshV, YAYA en Scotch & Soda.

OVERIGE WINKELS

Naast deze bekende winkelstraten met vele winkels, zijn er ook nog leuke winkels die niet in deze winkelstraten liggen, maar zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

  • Dorca’s: Bij Dorca’s kun je tweedehands spullen shoppen, waarbij de opbrengst naar mensen in nood gaat in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Je kunt er mooie pareltjes vinden en ook je eigen spullen brengen die je niet meer wilt.

  • Sterk en sVeer: Dit is een woonwinkel met prachtige, stijlvolle producten die allemaal een eigen verhaal vertellen. De winkel hanteert thema’s waardoor alle producten op een bepaalde manier bij elkaar passen. Dit zorgt voor een bijzondere beleving voor de klant.

  • Nio & Elva: Deze prachtige grachtenpandswinkel presenteert de mooie collectie van Nio & Elva. Dit bestaad uit Scandinavische producten zoals woonaccessoires, verlichting, kussens, meubels en meer. Er is ook een prachtige binnentuin waar in de zomer de outdoor-collectie wordt getoond.

  • Weduwe Joustra: Hier wordt al meer dan 150 jaar de bekende Beerenburg van Friesland gemaakt. Naast deze Beerenburg worden er ook vele andere alcoholische dranken van hoge kwaliteit verkocht, zoals wijnen en likeuren.

  • FILSEN: Deze winkel biedt een gevarieerd assortiment, met zelfgemaakte thee en koffie bereid met zuiver water als specialiteit. Naast thee en koffie zijn er ook vintage parels te vinden, van sieraden tot woonaccessoires en serviesgoed. Dit zorgt ervoor dat een bezoekje aan deze winkel een hele ervaring is.