Anne-Famke's Pleats in Stiens

Ontdek het ware Friesland bij Boerderij Anne-Famke’s Pleats, gelegen in de buurt van het Friese dorpje Stiens. Deze prachtige boerderij zit vol verrassingen. Hier vind je geen koeien of kippen, maar wel de mogelijkheid om een fantastische overnachting te beleven. Ervaar de authentieke sfeer van Friesland op een luxe en ontspannen manier.

Over Anne-Famke’s Pleats

Anne-Famke’s Pleats is een plek voor iedereen, gericht op het helpen van mensen. Of je nu geniet van een ijsje in de theetuin, een overnachting in de B&B, of een maaltijd voor wie het echt nodig heeft, deze boerderij biedt meer dan alleen accommodatie. Het is een droomplek waar je samen met de vriendelijke eigenaren kunt ontspannen. Anne-Famke’s Pleats heeft enorm veel te bieden:

  •  B&B
  • Ijs- en Theetuin
  • Sociale eetkamer

Jori, Wini en Anne-Famke zijn enkele jaren geleden naar deze boerderij gekomen. Jori, een echte handige klusser, is voortdurend bezig met het verbeteren van de boerderij. Hij begon met het creëren van een theetuin op een mooie en duurzame manier, waarbij hij veel gebruik maakt van gerecyclede materialen met duurzaamheid als prioriteit. Hij heeft ook de speeltuin en de B&B zelf gebouwd. Wini, een echte Friezin, kan je alles vertellen over de provincie, of je nu een fietser bent of een liefhebber van musicals. Anne-Famke vindt het fantastisch om te spelen met andere kinderen die komen overnachten. Samen zorgen zij ervoor dat je een geweldige overnachting hebt!

Elfstedentocht Bartlehiem

Omgeving

De locatie is geweldig en er is genoeg te ontdekken in de omgeving. Boerderij Anne-Famke’s Pleats ligt vlakbij het beroemde Elfstedenbruggetje van Bartlehiem, een must-see voor liefhebbers van de Elfstedentocht. Ook bevindt het zich in de buurt van de Tegeltjesbrug in Gytsjerk, een prachtig monument voor de Elfstedentocht met tegels van schaatsers die de tocht hebben volbracht.

Bovendien ligt de boerderij op de route van de Fiets Elfstedentocht. Als je deze tocht fietst, is dit de ideale plek om te genieten van de theetuin of om te overnachten. Vanuit de boerderij is ook de musical “De Tocht” goed bereikbaar. Deze musical is uitgeroepen tot de beste van het jaar bij de Musical Awards. Wini kan hier alles over vertellen, aangezien ze deel uitmaakt van de organisatie en het bestuur van de echte Elfstedentocht.

Wat heeft Anne-Famke’s Pleats te bieden?

De B&B beschikt over twee ruime slaapkamers, allebei gloednieuw en luxueus uitgerust. Elke kamer heeft een eigen douche en keukenblok met een koelkast en koffiezetapparaat. Vanuit de slaapkamers geniet je van een prachtig uitzicht over de weilanden. De boerderij grenst aan de Dokkumer Ee, een grote rivier waarlangs mooie schepen voorbijvaren. In de zomer kun je hier heerlijk varen en zwemmen, wat zorgt voor eindeloos vermaak. Het is werkelijk een schitterende plek om te overnachten en een onmisbare ervaring om de Friese cultuur op een luxe manier te beleven.

Breng vooral je kinderen mee, want er valt hier veel te genieten voor hen. Er is een leuke speeltuin met klimrek en glijbaan, en allerlei skelters en stepjes waar ze zich mee kunnen vermaken. Ook kunnen ze springen op de trampoline of gewoon lekker zwemmen.

De boerderij biedt alles wat je zoekt en garandeert de beste Friese ervaring. Bovendien ligt het dicht bij de Friese hoofdstad Leeuwarden, wat ook zeker het bezoeken waard is!

Theetuin Anne-Famke’s Pleats

De boerderij is echt veelzijdig. Naast de prachtige B&B beschikt het ook over een sfeervolle theetuin. Vooral in de zomer zit deze tuin vol met gasten die wandelen, fietsen of gewoon op zoek zijn naar gezelligheid. Je kunt hier heerlijk zitten met een prachtig uitzicht en genieten van lekker eten en drinken. Als kers op de taart hebben ze in de zomer ook heerlijk ijs in de aanbieding.

Met zo’n grote tuin willen ze ook graag evenementen organiseren in de zomer. Zo wordt er een grote markt opgezet waar veel mensen op afkomen en waar van alles te vinden is. Ook is er regelmatig livemuziek en worden er zelfs concerten georganiseerd waar bandjes optreden. Naar schatting komen hier zo’n duizend mensen op af. Het is dus zeker een gezellige boel hier. Ook voor de Friese muziek liefhebbers is hier veel te beleven!

Anne-Famke's Pleats Ijs

sociale eetkamer

De familie hecht veel waarde aan het welzijn van anderen, vooral degenen die het minder hebben. Daarom hebben ze de sociale eetkamer opgezet. Mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, vrijheid en rust in een natuurlijke omgeving kunnen hier deelnemen. Vaak zijn het mensen die het financieel wat moeilijker hebben, zoals asielzoekers of gewoon mensen die behoefte hebben aan sociaal contact.

Op deze manier denkt de familie aan iedereen en biedt ze hulp aan wie het nodig heeft. Hun motivatie is niet gericht op winst maken, maar op het bijdragen aan de maatschappij. Dit is tegenwoordig zeldzaam en toont de gastvrijheid en vrijgevigheid van de B&B eigenaren. Het is een prachtig voorbeeld van hoe een klein gebaar een grote impact kan hebben.

Wil je nou echt weten wat Friesland inhoudt en slapen op een schitterende plek dat de cultuur uitstraalt. Bezoek dan Anne-Famke’s Pleats voor een overnachting en een ijsje en geniet van de prachtige rust en natuur. Kom tot jezelf in Friesland en beleef hoe Friesland werkelijk is.

5/5
Picture of Detmer Hijlkema

Detmer Hijlkema

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!