BED AND BREAKFAST, OOK IN FRIESLAND VIND JE ZE!

“B&B” is het Engelse woord voor Bed and Breakfast. En dat is precies wat een bed & breakfast op zijn eigen manier biedt. Bed and breakfast Friesland, een unieke ervaring en de leukste tips over de omgeving zijn redenen waarom zoveel reizigers voor dit type accommodatie kiezen. Het bed & ontbijt weerspiegelt de persoonlijkheid en passies van de eigenaar. Het maakt ze elke keer weer boeiend en anders. Van appartementen tot chalets, van wellnessruimtes tot themakamers: B&B’s kunnen niet onder één hokje worden gezet. De kamers danken hun charme grotendeels aan hun kleine formaat. Doordat er weinig kamers zijn kun je rekenen op een uitstekende klantenservice. Accommodatie wordt meestal gerund door de eigenaar vaak met een partner en compagnon . Personeel is meestal alleen zichtbaar in grote herbergen of wanneer er meer dan zeven kamers zijn. We gaan je in deze blog vertellen over Bed and Breakfast Friesland en B&B’s in het algemeen.

Breakfast and bed

Privacy bij een overnachting

Heb je graag veel privacy, dan is een bed & breakfast een goede keuze. Privé sanitair en een eigen opgang wordt door het grootste deel van de B&B’s aangeboden. Vaak kun je zelfs een compleet huisje of appartement voor jezelf boeken. Een gedeelde badkamer komt bij een klein deel van de B&B’s voor.

Bijzonder verblijf

Veel Bed & Breakfasts hebben een ruime tuin of een comfortabele lounge met open haard. Ideaal om te relaxen en echt tijd voor elkaar te nemen. Ben je op zoek naar een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld voor een romantisch weekend of een uitstapje met het hele gezin? Dan is een Bed and breakfast in Friesland al met al geen raar idee. Zeker een aanrader om over na te denken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld overnachten aan het water.

Activiteiten rondom het bed and breakfast verblijf

Bij een pension zijn vaak bijzondere dingen te beleven. Te denken valt aan de geschiedenis van de plek, creatieve workshops, rondleidingen of bijvoorbeeld culinaire evenementen. Vraag uw gastheer om advies over de omgeving. Wie weet beter de weg naar de beste restaurants, de mooiste plekjes van de stad of de mooiste plekjes om te picknicken? De gastheer natuurlijk! Als je wilt wandelen of fietsen, zijn er vaak routes beschikbaar vanaf je pension. Je leert de stad of haar omgeving als local kennen en bezoekt bijzondere plekken die je anders gemist zou hebben.

De 3 leukste Bed and breakfast’s in Friesland

Bed and breakfast De laatste stuiver

Dat kan in het oude café De Laatste Stuiver, in een idyllische omgeving in het natuurgebied De Rottige Meente wetlandgebied in Scheenesluis. Voor pleziervaart in Poort naar Friesland. De oude Laatste Stuiver werd daarentegen met de hand afgebroken en volledig herbouwd in de stijl van de twee eigenaren van vierenhalf jaar. Een bijzonder verblijf want met de auto is het namelijk niet te bereiken. Je kunt het onder andere bereiken door verschillende manieren:

  • Lopend
  • Met de fiets
  • Met de boot

Bed and breakfast Aan het water

Pension “Aan het Water” is het adres van de open grachtengordel in Heeg, nabij Sneek, midden in de elf Friese steden. De zes kleinere kamers en twee grote kamers, gezellig ingericht met douche en toilet, hebben een prachtig uitzicht over de grachten en havens.
Beleef het water bij Aan het Water! Is ons motto. Je bent dus van harte welkom om te zeilen, surfen, te paddleboarden of om te zeilen.
Je kunt op de kamer ook een kopje thee of koffie zetten. De ontbijtzaal heeft vervolgens een koelkast met drankjes. Wil je gaan avondeten? Er zijn daarnaast veel gezellige restaurants in de buurt! Je wordt geholpen met het maken van unieke fiets- of zeilroutes,

Bed and breakfast Wetterwillefriesland

Aan de Bolswardertrekvaart, gelegen tussen Sneek, Bolsward, Franeker, Harlingen en Leeuwarden, ligt een B&B aan de rand van Wommels. Ervaar hier zelf de rust aan het open vaarwater met prachtig uitzicht over de landerijen.
Ervaar niet alleen de rust maar ook de ruimte en vrijheid aan het doorgaande open vaarwater met uitzicht over de landerijen.

Via een eigen ingang betreedt je de studio waar 4 personen kunnen verblijven met een zithoek en keuken.
U heeft een eigen badkamer en suite en via de openslaande deuren betreedt u de tuin welke grenst aan het water.

Zeer geschikt voor fietsers en wandelaars die bijvoorbeeld de Elfstedentocht, Slachtedyk, Slachtemarathon willen doorlopen. En watersporters, vissers kunnen bijvoorbeeld gewoon lekker uit rusten op het Friese platteland aan het water. Dit is namelijk het ideale startpunt voor gezinnen, stellen of zakenmensen. Centraal voor iedereen die Friesland wil ontdekken.