WIL JIJ ALTIJD AL BIJZONDER OVERNACHTEN IN FRIESLAND? HET KAN HIER!

Zoek je naar accommodaties dan kom je al snel uit bij een van de ‘standaard’ bekende hotels, maar dit kan veel leuker! Heb jij altijd al willen overnachten in een kerk, molen, havenkraan of wijnvat? Het kan in Friesland! In dit blog vertel ik je over 6 accommodaties, waar je echt naar toe moet als je houdt van bijzonder overnachten in Friesland

1.    Slapen in een wijnvat in Stavoren

Slapen in een wijnvat klinkt misschien gek, maar het kan echt! 

Hotel Vrouwe van Stavoren heeft twaalf originele Wijnvaten die zijn omgebouwd tot uiterst sfeervolle hotelkamers. Het hotel heeft acht Wijnvaten van 23.000 liter en vier Wijnvaten van 15.000 liter. 

De Wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxe ingericht. In de royale zitkamer vind je onder meer een Smart-TV en een comfortabele bank. De ruime badkamer is voorzien van een groot hoek-ligbad, een aparte douche, natuurstenen wastafels en een toilet.

Kom je voor de ontspanning, dan kan je zelfs kiezen voor een Wijnvat mét sauna en jacuzzi. 

bijzonder overnachten in Friesland hijskraan

2.    Havenkraan in Harlingen

Bijzonder overnachten in Friesland? Kom dan naar Harlingen en overnacht in de Havenkraan!  

De havenkraan vormt voor zeevaarders die Harlingen binnenvaren al decennia lang een welkomstbaken. De kraan is in 1967 gebouwd en tot 1996 ingezet bij het lossen van houtvrachten uit Rusland en Scandinavië. In 2001 heeft de havenkraam een herbestemming gekregen: een tweepersoons-overnachtingsgelegenheid! 

Twee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan. Dit alles om jou een unieke ervaring mee te kunnen geven. Je kan in de kraan zelfs je eigen uitzicht bepalen en de kraan zelf laten ronddraaien in de besturingscabine!

Benieuwd naar wat de andere steden van Friesland te bieden hebben, lees dan het blog over de Friese elf steden!

3.    Slapen in een kerk

Ben jij opzoek naar een bijzondere ervaring en wil jij bijdragen aan het voortbestaan van iconische kerkgebouwen? Kom dan slapen in de kerk! 

Heilige Nachten biedt in Friesland drie kerken aan waar je in kunt overnachten. In de meeste kerken kan je met tot wel 6 personen verblijven. De hele kerk is voor jou en je gezelschap!

4.    Het Kleine Paradijs

Als kind droomde je misschien wel over een mooie boomhut. Deze droom kan werkelijkheid worden! Bij Het Kleine Paradijs is Oosterend kan je overnachten in een boomhut!

Het Kleine Paradijs ligt midden in de Friese weilanden en perfect voor echte rustzoekers en natuurliefhebbers. Naast slapen in een van de boomhutten kan je hier ook overnachten in een kapel of een van de blokhutten. In Friesland zijn drie kerken waarin je kan overnachten. 

5.    Slapen in een Molen in Tietsjerk

Altijd al eens willen slapen in een molen? Dan is dit je kans! De molen is al 120 jaar oud en zit vol leuke bijzonderheden. 

De molen heeft een moderne en kleurrijke inrichten. In de molen is alles aanwezig voor een heerlijke overnachting. Vanuit het bed kan je door het glazen plafond kijken naar het houten tandwiel van de molen. 

De molen bevindt zich in het natuurgebied de Groene Ster, vlakbij Leeuwarden. Breng een bezoek aan Leeuwarden en geniet van de leuke winkels en gezellig terrasjes of maak een heerlijk wandeling door het mooie waterrijke en vogelrijke gebied en ontspan van de natuur rondom de molen.

Wil jij meer van de Friese natuur zien, bekijk dan eens waar je naar het bos kan in Friesland

6.    Ljeppershiem in Westergeest

In het kleine vakantiepark Ljeppershiem kan je overnachten in één van de drie tiny houses. 

De ecologische huisjes staan midden in de ongerepte natuur met uitzicht op het water. Hierdoor ontstaat er een maximale natuurbeleving. De tiny houses zijn gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien.

Op het park kun je vissen, zwemmen én er is een avonturenpad. Ook voor kinderen is er hier genoeg te beleven. Wil je het echte Friesland ontdekken? Dan zit je hier op de juiste plek.

In welke van deze accommodatie wil jij als eerste overnachten?