DE LEUKSTE CAMPINGS IN ZUIDWEST-FRIESLAND

De zomer komt eraan! De perfecte tijd om te gaan kamperen in Friesland. Of je nou met je gezin bent, alleen, of met een hele groep, in Friesland is alles mogelijk! Zelf een overnachtingsplek mee zoals een tent of caravan? Of overnachten in een stacaravan of een tent die de camping aanbiedt, voor ieder wat wils. In dit blog vertellen we je over de leukste campings in zuidwest-Friesland.

Camping de waps

Camping de Waps, een camping in Oudermirdum, dichter bij de natuur kan je bijna niet zijn! Camper-, caravan en tentplaatsen, voor ieder wat wils. Geschikt voor traditionele kampeerders, die houden van rust en ruimte. Er zijn zo’n 180 plekken, maar schrik niet, het is niet een typische ANWB-camping. Er is veel ruimte en privacy, waardoor het voelt alsof je één bent met de natuur. Camping de Waps ligt aan het Fonteinbos, waar je (vooral in de vroege morgen) veel wilde dieren kan spotten. Op een kleine fietsafstand zijn ook mooie zandstrandjes aan het Ijselmeer te vinden. Hier kan je heerlijk zwemmen of zonnen als het mooi weer is. Naast de rust die de camping te bieden heeft, is de camping ook zeer geschikt voor kinderen. Er is op en rondom de camping genoeg te beleven voor de kids. Zo is er een Kabouterpad te belopen en is er een animatieteam die in het hoogseizoen klaarstaat voor de kinderen.

Rijsterbos

Camping rijsterbos

Camping Rijsterbos, gelegen in Rijs, is een echte gezinscamping en één van de leukste campings in Zuidwest-Friesland. De camping heeft ongeveer 200 kampeerplekken en beschikt over vele faciliteiten. Zo is er een groot, verwarmd, openlucht zwembad en worden er kano’s en fietsen verhuurd. Ook is er een recreatieteam en een ‘chill’-area, waar wifi is en waar jongeren kunnen ‘chillen’. De naam van de camping zegt het al: de camping is gelegen aan het Rijsterbos. Dit bos ligt tussen het dorp Rijs en het IJsselmeer en het bos maakt deel uit van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Door de veelzijdige natuur is er van alles te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld mooie wandel- en/of fietstochten maken, spelen in de mooie speeltuinen in de natuurgebieden of leuke plaatsen om Rijs heen bezoeken, zoals Woudsend.

Rebl outdoor

Geen tent, caravan of camper, maar wel graag kamperen? Geen probleem! Bij REBL outdoor in Elahuizen is het mogelijk om te kamperen in één van de glamping-tenten. Iets meer luxe dan ‘echt’ kamperen, maar toch een fijne ‘kampeer’-gevoel. REBL outdoor beschikt over zes glamping tenten. Deze tenten zijn geschikt voor 1 tot 4 personen en beschikt over fijne faciliteiten. Zo is er stroom/water, kan je gebruikmaken van het toiletgebouw op de camping, is er een mini-keukentje waarin gekookt van worden en zijn er fijne bedden waar je heerlijk in kan slapen. Klinkt fantastisch toch?

Camping sudersé

Camping Sudersé ligt tussen Workum en het IJsselmeer en er is van alles te doen: vissen, zeilen, zonnen, wandelen en nog veel meer. In dit mooie Friese landschap hoef je niet stil te zitten! Op de camping zijn er nette facilitaire voorzieningen, zijn er ruime kampeerplekken, is er stroom/water, is er gratis wifi en is er voor de kids ook een speelmogelijkheid.

mini-campings

Mini-campings, ze zijn erg populair in Friesland, maar wat houdt het eigenlijk in? Wanneer je naar een mini-camping gaat kom je heerlijk tot rust op, meestal, het erf van een boer of burger dat wordt gebruikt voor campingplaatsen. In Friesland is dit vaak een klein stukje van een weiland. Hier volgen de leukste mini-campings van zuidwest-Friesland:

  • Mini-camping het Zwerversnest: Het Zwerversnest is gelegen in Bantega en heeft circa 15 ruime kampeerplekken. Je kan hier kamperen met een tent, camper of caravan en het is voorzien van elektriciteit en een leegpunt voor het chemisch toilet. Rondom deze camping is er genoeg te doen. Zo kan je een bezoekje brengen aan het Woudagemaal in het mooie Lemmer, of gaan varen over de mooie wateren van Friesland.
  • Mini-camping de Zwagemer: De Zwagemer is een camping met zo’n 20 campingplaatsen. Het is geschikt voor jong en oud: ouders kunnen genieten van de rust en voor de kinderen zijn er speelattributen en is er een kinderboerderij.
  • Mini-camping Friesland: Op mini-camping Friesland in Langweer vind je gezellige, ruime campingplekken. Perfect voor buitenmensen: varen over de mooie wateren rondom Langweer, wandelen door het pittoreske centrum van Langweer of gewoon heerlijk genieten van de rust en ruimte.
  • Mini-camping Pressefinne: Aan één van de mooiste meren van Friesland, de Fluessen, ligt camping de Pressefinne. Een prachtige kampeerboerderij, met daarbij 25 campingplekken. Er zijn speelgelegenheden voor kinderen, er is een zwemgelegenheid en een aanlegsteiger