WIL JIJ GRAAG GOEDKOOP OVERNACHTEN IN FRIESLAND?

Wil je er even tussen uit? Dit kan in het prachtige Friesland! In Friesland is er genoeg keuze om goedkoop te overnachten in Friesland na een avontuurlijk dagje in de Friese natuurgebieden. We hebben er 3 voor je uitgezocht, als jij de keuze wilt maken om voordelig te genieten in het mooie Friesland. Dus wil jij graag goedkoop overnachten in Friesland? Lees dan snel verder!

De goedkoopste hotels

Strandhotel de Vigilante

Houdt je van de kust, de zee en het strand? Dan is overnachten in het Strandhotel aan het strand van Makkum perfect. Dit hotel is gevestigd in Makkum, het dorp is in de zomer populair onder de mensen. De stranden zijn op mooie dagen gezellig gevuld met mensen die op het strand liggen of een drankje nuttigen op de boulevard. Het hotel ligt aan het strand en de boulevard, hierdoor heb je een mooi uitzicht en kun je een drankje nuttigen op de boulevard.

Van der Valk hotel Wolvega

Het van der Valk hotel Wolvega is gevestigd in Wolvega. Houdt je van de natuur en van een lekkere wandel- of fietstocht, dan is dit ideaal voor jou. Door de mooie ligging van het hotel kun je hier heerlijk wandelen en fietsen in de mooie omgeving. Er zijn nog veel meer dingen mogelijk in Wolvega. Als het mooie weer is kun je een dagje varen in de Weerribben. Leuk dagje gehad op zee? Laat jezelf verwennen in het restaurant bij thuiskomst.

goedkoop te overnachten in Friesland hotel

Van Heeckeren hotel

Dit hotel ligt in Nes op het eiland Ameland. Ameland is een gemeente en hoort bij de provincie Friesland. Als je komt voor de rust, is een Waddeneiland top voor jou. Op Ameland kun je gezellig winkelen, naar het strand en fietsen en wandelen. Alles is bijna wel op loopafstand, zo is even snel naar de winkel geen ramp. Ben je meer een actievere type, dan zal ook jij je niet snel vervelen op het eiland. Je kunt namelijk golven in de buurt of tennissen met je vrienden. Kortom, vervelen doe je niet snel op het gezellige Ameland. Wat te doen als je op Ameland bent? Dat lees je onderstaand!

  • Beklim de vuurtoren
  • Maak een strandwandeling over een van de prachtige stranden
  • Verken het wad rondom Ameland
  • Ga op zoek naar zeehonden
  • Ontdek het eiland op de fiets!

Waarom zou je overnachten in Friesland?

We geven je een paar van de vele redenen om te gaan overnachten in Friesland. Friezen zijn over het algemeen nuchter en bescheiden. Je zult ze niet horen opscheppen over wat je allemaal kunt doen in de prachtige provincie. Terwijl Friesland alles heeft om te doen, voor elke doelgroep zijn er activiteiten om uit te voeren. Ben je een actieveling dan kun je gaan wandelen, zeilen, kanoën, suppen en nog veel meer, of je bent een fanatieke shopper dan kun je terecht in verschillende boetiekjes, winkelstraten en centrums. Ben je meer een persoon die graag de rust opzoekt, dit kan ook in Friesland! Je kan lekker uitwaaien aan de kust, tochten maken door de prachtige bossen of lekker relaxt vissen aan het water, of ben je meer een cultuursnuiver, dan kun je verschillende musea bezoeken, lokale streekverhalen luisteren en meerdere exposities bezoeken. Eigenlijk heeft Friesland alles om lekker een weekend weg te gaan als vakantie. Er even tussen uit knijpen van de drukke steden en genieten van de natuurgebieden in Friesland. In Friesland kan je ook wadlopen. Wil jij meer weten over wadlopen? Lees dan deze blog over wadlopen!