B&B Rijsterbosch in Rijs

B&B Rijsterbosch is gelegen in het prachtige Rijs. Met zijn vele natuur en bossen is dit een prachtige plek om te overnachten. Wat voorheen een pannenkoekenrestaurant was is sinds een jaar omgetoverd naar een prachtige B&B. Wanneer je van rust en persoonlijkheid houdt ben je hier aan het juiste adres. Dit is geen plek waar je een code krijgt en maar ziet hoe je je redt, nee hier staat interactie en persoonlijk contact op één.

Het ontstaan van B&B Rijsterbosch

Els en Jorgen woonden vorig jaar nog in België totdat ze deze droomlocatie tegenkwamen en hun kans pakten. Ze keken hier al tijden naar uit en nu de kinderen oud genoeg zijn om zichzelf te redden maken ze hun dromen waar.

Het moest van ver komen al zeggen ze zelf. Er is een verbouwing geweest die het heeft omgetoverd tot een chique overnachtingsplek. De B&B heeft drie ruime slaapkamers, elk met een eigen badkamer, tv en alles wat je nodig hebt. Verder hebben ze een luxe restaurant waar je kan kiezen tussen diverse gerechten. Je kunt hier heerlijk tot rust komen want dit restaurant is exclusief voor de gasten. Jorgen kookt zelf en Els serveert het. Het diner bestaat uit een voor- hoofd- en nagerecht, heerlijk op zijn Belgisch. Hierbij hoort natuurlijk een lekker Belgisch speciaal biertje of een van de ambachtelijke Franse wijnen.

Rijsterbosch slaapkamer

Over de B&B

Ook wordt er voor een heerlijk ontbijtje gezorgd. Op het menu staat yoghurt met granola, fruitsla, huisgemaakte jam, broodjes uit eigen oven, koffiebroodjes en verschillende soorten charcuterie, kazen en meer. Ook is er verse koffie, thee en zijn er gezonde smoothies.

De B&B beschikt ook over een soort kantine waar reizigers overdag pauze kunnen houden voor koffie, thee of een Belgisch biertje. Echter past dit niet bij de uitstraling van de B&B en zijn luxe charme. Daarom wordt het in de toekomst omgebouwd en komen er drie kamers bij. Hierdoor groeit de B&B uit naar een hotel en die ambitie hebben ze ook. Zo creëren ze weer de oude stijl die het monumentale pand oorspronkelijk had.

Activiteiten rond B&B Rijsterbosch

Heb je een hond? Houd je van fietsen? Of ben je gewoon een echte natuurliefhebber? Dan is dit de perfecte plek voor jou. Els houdt ook erg van een praatje met de gasten. Ze is erg geïnteresseerd in je verhalen en toont veel belangstelling.

Je kunt hier verder heerlijk tot rust komen en lekker eten. Voor de actieve fietsers heeft de B&B ook een arrangement met een fietsbedrijf in de buurt. Dit is ideaal voor de doorreiziger. Er zijn talloze fietsroutes die je niet wil missen, dit geldt ook voor de wandelroutes.

De wandelroutes bevinden zich in het Rijsterbos. De is een nationaal bos dat wordt onderhouden door It Fryske Gea. Het is een van de bekendste wandelbossen van Friesland met majestueuze beuken en eiken. Er zijn hier ook gidsen die de verhalen vertellen over de omgeving en is er de mogelijkheid om foto’s te maken van vogels. Voor kinderen zijn er allemaal leuke routes door het sprookjesachtige Rijsterbos, vol met paddenstoelen.

Rijs zit daarnaast tegen het IJsselmeer aan. Ben je een waterrat of houd je gewoon van de activiteiten die erbij komen kijken, dan is dit de ideale overnachtingsplek. Huur een bootje en ga varen in Friesland, ga vissen, zwemmen of vermaak je op het strand. In de zomer is dit eindeloos vermaak en kun je je helemaal uitleven. Geniet van het water en de rust die het met zich meebrengt.

Gastenboek

Els en Jorgen hebben in het restaurant een gastenboek liggen. Wanneer je vakantie/overnachting erop zit kun je iets in het gastenboek schrijven. Heel bijzonder is dat er vrijwel alleen lovend werd gesproken over de B&B eigenaren en dat er hele verhalen instonden. Dit geeft wel aan hoe speciaal het bezoek is aan de B&B en wat voor band je in een korte tijd met de eigenaren opbouwt. Iedereen is er positief over en neemt de moeite om een uitgebreid verhaal te schrijven over de belevenis. Wonderbaarlijk!

Kom langs

Heb je even genoeg van het werken en ben je echt aan rust toe? Overweeg dan zeker om te overnachten bij B&B Rijsterbosch om heerlijk te genieten van de oneindige wandelroutes en van het culinaire eten. Slaap zacht in de luxe kamers en wordt wakker met een heerlijk ontbijtje. Wanneer bezoek jij deze prachtige B&B?

5/5
Picture of Detmer Hijlkema

Detmer Hijlkema

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!