10X ETEN EN DRINKEN AAN HET WATER IN FRIESLAND

Zin om een hapje of drankje te doen aan het water in Friesland? Friesland heeft enorm veel verschillende plekken waar dit mogelijk is. Van eten en drinken met uitzicht op het mooie Sneekermeer, tot genieten van een wijntje op een knus terras aan de mooie grachten van Leeuwarden. In Friesland is alles mogelijk. Benieuwd naar de leukste eet-& drinktentjes aan het water? In dit blog hebben de 10 leukste plekjes om te eten en drinken aan het water in Friesland voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar meer leuke restaurants in Friesland, lees dan dit blog!

1. Picknickers

Picknickers is hét restaurant waar je moet zijn als je houdt van de zon, het water, een groot terras en heerlijke homemade hapjes en drankjes. Het is één van de leukste plekjes om te eten en drinken aan het water in Friesland. Het eettentje bevindt zich aan het Sneekermeer in het mooie Terherne, en is de hipste foodbar van Friesland. Van heerlijke cappuccino’s en ontbijtjes tot een lekker wijntje met oesters, alles is mogelijk! Ze staan voor duurzaamheid, het buitenleven, biologisch eten en ontspanning. Daarnaast is het mogelijk om eten en drinken af te halen en/of met de boot aan te leggen bij Picknickers. Terrassen maar!

2. Drink-& eetlokaal proefverlof

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen in een oud-gevangenis en hier zelfs een hapje en/of drankje te doen aan het water? Dan ben je bij Drink- & eetlokaal proefverlof op de juiste locatie! Drink- & eetlokaal proefverlof is een hoogwaardig restaurant waar je heerlijk kan genieten van hoogwaardige producten vanuit het Friese platteland op hun mooie, grote terras aan het water. Het bevindt zich in hartje centrum van Leeuwarden waardoor je je op het terras niet hoeft te vervelen: bootjes kijken!

Lemmer bovenaf

3. beachclub lemmer

Zin in een lekker hapje of drankje na een dagje strand in Lemmer, genieten van een warm drankje na een lange strandwandeling of het mooie IJsselmeer bewonderen? Dan is Beachclub Lemmer een heerlijke plek om tot rust te komen en lekker te eten en drinken aan het water in Friesland. Het mooie overdekte terras, het gezellige restaurant en niet te vergeten: het heerlijke eten en drinken. Daarnaast is de menukaart ook erg divers, bijna alles is er wel te krijgen. Ideale plek!

4. Haventerras de koken

Bij Haventerras De Koken in Akkrum kan je de hele dag vertoeven! Neerploffen in de heerlijke loungebanken of vakantiestoelen en genieten van het heerlijke eten en drinken aan het water, een echt vakantiegevoel! Dat is ook wat De Koken wil creëren: een relaxte vakantiesfeer, geen stress, volop genieten! Ze hebben een grote, uitgebreide kaart met alleen maar producten uit Friesland. Ook voor veganisten is het een terras om van te genieten. Wil je met je boot komen en/of eten en drinken afhalen? Ook dat is mogelijk!

5. de oranjerie

Houd je van natuur én water? Ga dan eens naar Oranjerie in Joure. Hier kan je genieten van een, met liefde gemaakte, lunch, borrel, high tea of diner in tropische sferen tussen het mooie park Heremastate en de passantenhaven in. Met de boot komen is dus ook mogelijk! Zoek een plekje op 1 van de 3(!) terrassen en geniet van het heerlijke eten en drinken aan het water. Vis, vlees, maar ook voor de vegetariërs, vegans en kinderen onder ons zijn er fijne mogelijkheden.

6. de mallemok

In het schattige dorpje Sloten is een restaurant gevestigd met een echt barbecue-DNA. Het staat bekend om: vuur, badass burgers, boterzachte ribs, je kan het zo gek niet bedenken. Ben je vegetariër? Schrik niet! Er zijn gelukkig ook heerlijke vegetarische barbecue opties. De Mallemok is gelegen aan het water, waar je kan genieten in de stadstuin van een oude stadsboerderij.

7. fier

Fier is een van de uniekste en gezelligste restaurantjes van Friesland. Het heeft een groot terras, gelegen aan de stadsgracht van Sneek, waar dus altijd wel wat te zien is. Fier is net overgenomen door twee jonge zussen die hun passie voor lekker eten en gezelligheid over willen laten brengen naar mensen. Je kan er heerlijk street-food eten en genieten van de heerlijke (homemade) drankjes die ze serveren. Ook voor grote groepen is Fier een fijne locatie. Vergaderen, kinderfeestjes, verjaardagen of kerst vieren bij Fier? Alles is mogelijk.

8. Badmeester keimpe

Badmeester Keimpe heeft van alles te bieden: Live-muziek, lekker eten, mooi uitzicht op het Slotermeer en een relaxte sfeer. Een echte aanrader dus! Een keuken vol inspiratie, een uiteenlopende menukaart, een prachtig terras aan het water, gelegen in het schattige dorpje sloten en heerlijk eten. Wat wil je nog meer?

9. royaal belegd

Verse broodjes, salades, taartjes, koffies, borrelhapjes én een gezellig terras aan de waterkant in het mooie Sneek. Royaal belegd is een inspirerende plek om te genieten van het lekkere eten en drinken aan het water. Ook heeft het terras van Royaal Belegd uitzicht op de Waterpoort, hét symbool van Sneek.

10. stek

Stek staat voor duurzame, eerlijke & dagverse producten, zo staan ze bijvoorbeeld ook voor 100 % recyclebaar verpakkingsmateriaal. Daarnaast is Stek ook supergezellig en heeft het een prachtig terras met lekker eten en drinken aan het water. Zo kan je genieten van het zonnetje onder het genot van het bekijken van voorbijkomende bootjes die door Leeuwarden en omstreken varen. Stek heeft hippe hapjes en drankjes, van zoet tot hartig, van goedkoop naar duur, van alles!