Wat is de leukste bed & breakfast aan het Friese water?

Wat is er speciaal aan hotels in Friesland?

Wist je dat Friesland vele unieke Bed and Breakfasts heeft? Dan denk je een Bed and Breakfast is sowieso uniek. Dat klopt, maar er zijn er een aantal in Friesland die er een bijzondere draai aan geven. Het is niet moeilijk om goedkoop te overnachten in Friesland. Zo heb je bijvoorbeeld in Leeuwarden een B&B als boot. Het is namelijk een oud binnenvaart boot, hoe vet is dat! In deze blog richten wij ons daarom ook op B&B ’s aan het water. In deze blog kom je voorbeelden tegen van bed en breakfast aan het Friese water

Wat is een unieke Bed en Breakfast aan het Friese water?​

In Friesland heb je veel mogelijkheden om te overnachten aan het water. Dit komt omdat Friesland een waterrijke provincie is, we hebben genoeg water om ons heen. Hierdoor is er veel keuze om te overnachten aan het water. Je hebt niet alleen bed en breakfast aan het Friese water, er zijn ook hotels aan het water of natuurhuisjes aan het water om te overnachten. Hieronder vermelden we een hele unieke Bed and Breakfast, namelijk een boot!

Bed en breakfast motorschip Elisabeth​

Motorschip Elisabeth is een oude binnenvaart boot omgetoverd tot een B&B op het water. Het heeft 4 hutten, een ligbad en een douche. De hutten hebben elk een twee- en eenpersoonsbed. De badkamer is voor gezamenlijk gebruik. Er is ook een kamer waarin televisie kan worden gekeken. Al met al is het schip multifunctioneel, het is een B&B, een atelier en er worden nog vaartochten mee gehouden. Een hele unieke ervaring want je ziet dit niet elke dag.

Bed en Breakfasts aan het Friese water

Overnachten bij een bed en breakfast in Friesland

Hieronder enkele tips die je mee kan nemen in het boeken van een Bed en Breakfast aan het Friese water:

  • Kijk alvast wat er in de omgeving te doen is!
  • Check of het ontbijt bij je bezoek zit inbegrepen, of dat je hier nog extra voor moet betalen.
  • Lees een aantal reviews van voorgaande bezoekers.

Hieronder vind je nog een paar tips die belangrijk zijn bij het boeken van een Bed en Breakfast aan het Friese water: Ben je nieuwsgierig geworden naar Bed and Breakfasts? Neem een kijkje op een andere blog op de site over wat er speciaal is aan een B&B. Hierin vertellen we je waarom ze zo populair en bijzonder zijn samen met een top 3 leukste B&B ’s in Friesland.