Het Kleine Paradijs in Easterein

Het Kleine Paradijs, de naam verraadt al dat het niet zomaar natuurhuisjes zijn, maar eerder een verborgen paradijs. Het is de plek waar kinderfantasieën tot leven komen, waar dromen werkelijkheid worden. Hier vinden mensen zichzelf opnieuw uit, laten ze het verleden achter zich en omarmen ze een frisse start. Voel je welkom in dit kleine stukje paradijs.

Wat maakt het een klein paradijs?

Veel mensen hebben al bijzondere plekken in hun leven bezocht en hebben genoten van prachtige ervaringen, maar zelden komen ze terug naar huis als een ander mens. Dit paradijs is echter geen gewone bestemming, het is eerder een sprookje waarvan je normaal alleen maar kan dromen. Het is onvergelijkbaar met andere natuurlijke verblijven. Te midden van de Friese weilanden is opeens een plekje zichtbaar wat vol met bomen staat, overladen met weelderige bloemen, groentekassen en bomen waar je in kunt slapen.

Het paradijs is de ware plek om tot jezelf te komen. Het voelt hier heel spiritueel en dat is wat rust brengt. Het paradijs ligt aan het water en is fantastisch in de zomer, omdat hier dan heerlijk gezwommen kan worden. Ook beschikt het kleine paradijs over verschillende kano’s waar gebruik van gemaakt kan worden en kunnen er in de buurt bootjes worden gehuurd. Voor de persoon die liever niet in het water zwemt is er ook een heerlijke hottub.

Het Kleine Paradijs bordjes

Over het Kleine Paradijs

In Het Kleine Paradijs kunnen 22 mensen overnachten, verdeeld over verschillende plekken middenin de natuur. Er zijn twee boomhutten met een prachtig uitzicht over de omgeving en de uitgestrekte weilanden. Het is een heel bijzondere ervaring die je nergens anders vindt. De boomhutten zijn gezellig ingericht met een comfortabel bed en een zithoek. ’s Avonds zorgen mooie sfeerlampjes voor een prachtig beeld.

Naast de twee boomhutten zijn er ook blokhutten en kappelen in Het Kleine Paradijs, die dezelfde knusse sfeer uitstralen maar iets ruimer zijn. Ze zijn warm en zijn gezellig ingericht. De kapel is een prachtig ingerichte kerk met een ruime indeling, inclusief keuken, woonkamer en een bedstee. Ook is er het kabinet, waar in totaal zes personen kunnen slapen en waar veel ruimte is. Het heeft een grote keukentafel en zes comfortabele bedden, perfect voor een groepsvakantie.

Accommodaties Het Kleine Paradijs

Het Kleine Paradijs biedt de volgende accommodaties aan:

  • Blokhut ’t Heilige Huisje
  • Blokhut de Schrijvershut
  • Boomhut de Uilenspiegel
  • Boomhut het Kraaiennest
  • De Rode kapel
  • Het Kabinet
  • Liefdesnest
  • Het gehele erf

Het gebied rondom het kleine paradijs is ideaal voor een familie-uitje. Hier heb je namelijk de mogelijkheid om het hele terrein te huren, perfect voor een samenzijn met familie of vrienden. Bovendien worden er workshops aangeboden waar je veel van kunt leren. Wat is er nu leuker dan met een grote groep het hele terrein af te huren, dichter tot elkaar te komen en samen een band op te bouwen? Bij het kleine paradijs draait het niet alleen om het verkennen van de omgeving, maar vooral om het vinden van innerlijke rust. Daarnaast zijn er vele activiteiten te doen rond Het Kleine Paradijs. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan varen in Friesland, een van de vele rommelmarkten in Friesland bezoeken of een van de vele musea in Friesland bezoeken!

Meer dan Natuurhuisjes

Wat dit paradijs zo uniek maakt, is niet dat het lijkt op de Malediven of andere exotische bestemmingen. Wat het echt bijzonder maakt, is dat mensen hier een reis naar zichzelf maken en terugkeren met het verleden achter zich gelaten. Hier leren mensen om naar binnen te kijken voor rust en om problemen op te lossen, wat vaak effectiever is dan alleen de wereld te verkennen. Workshops, coaching en begeleiding helpen mensen om zichzelf te ontdekken. Voor degenen die trauma’s hebben opgelopen, biedt dit paradijs de mogelijkheid om te genezen en weer gezond te leven, zonder een vertekend wereldbeeld.

Het unieke van deze plek ligt in de combinatie van traumahulp en een bijzondere overnachtingsplek. Door persoonlijke begeleiding en workshops, zelfs met familie, ontdekken mensen hun ware aard en kunnen ze een gezonder leven leiden. In een wereld waar mentale gezondheidsproblemen een grote rol spelen, kan dit een oplossing zijn. Bovendien is er de mogelijkheid om dit proces in teamverband te doorlopen, wat leidt tot een krachtige groep die elkaar begrijpt en ondersteunt, ondanks hun verschillen. Hier leren mensen dat het nooit alleen aan anderen ligt.

Het kleine paradijs biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een Healing Community voor mensen met mentale klachten. Deelnemers verblijven hier drie maanden lang en verkennen de uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Het kleine paradijs werkt samen met zorgverzekeraars, het UWV en arbodiensten. Trauma’s worden behandeld door psychologen en therapeuten, en dit alles in een paradijselijke omgeving.

Korting bij Het Kleine Paradijs

Met de kortingscode: voeljethuisinFRL2425 ontvang je korting op je verblijf en workshops! Boek snel! 

Kom langs

Het is prachtig dat Mathijs en Linda samen met andere professionals de mogelijkheid bieden om anderen zo te helpen om hun leven een positieve draai te geven. Dat dit mogelijk is in het kleine paradijs is echt bijzonder en iets wat het heel het speciaal maakt. Natuurlijk kun je hier ook naartoe als je alleen opzoek bent naar een overnachting! Wanneer ga jij overnachten bij Het Kleine Paradijs?

5/5
Picture of Detmer Hijlkema

Detmer Hijlkema

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!