B&B en minicamping De Salix bij Hitzum

Net buiten het plaatsje Hitzum, vind je B&B en minicamping De Salix. Op deze prachtige locatie kun je overnachten op veel verschillende manieren. Ben je met de caravan, camper of tent dan kun je fantastisch overnachten op de minicamping. Daarnaast zijn er nog vele andere overnachtingsmogelijkheden!

Het ontstaan van de Salix

Sinds 2022 zijn Wiljan en Erica de eigenaren van De Salix. Voor Wiljan en Erica was dit een droom die uitkwam en ze zijn nog steeds enorm enthousiast over hun prachtige locatie! Door de gastvrijheid voel je je meteen op je plek en dat geeft een goed gevoel!

Sinds De Salix is overgenomen zijn er al verschillende dingen veranderd. Zo zijn de chalets en de boerderij opgeknapt en heeft het hele terrein een makeover gekregen. Het terrein ligt er nu prachtig bij en ook de ervaringen van de gasten zijn vrijwel allemaal enorm positief!

Wiljan en Erica

Over De Salix

De Salix heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden, waaronder:

  • Bed and Breakfast
  • Appartement
  • Chalet
  • Camping

Bed and Breakfast

Bij De Salix zijn er 4 Bed & Breakfast kamers beschikbaar: twee benedenkamers voor twee personen en twee bovenkamers, één tweepersoonskamer en één familiekamer voor vier personen. Elke kamer is ruim en heeft een eigen unieke sfeer, met comfortabele bedden, een zithoek met TV, luxe badkamer en gratis wifi. Beneden wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd en deze ruimte kan ook gebruikt worden voor ontspanning. Huisdieren zijn welkom tegen een vergoeding en De Salix is rookvrij in alle gastenkamers en gemeenschappelijke ruimtes.

Appartement

Het 4-persoons appartement achter in de boerderij heeft twee aparte slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden, een ruime woonkamer, een eigen keuken, sanitair en een eigen ingang met terras. Het is te boeken voor minimaal 2 nachten en de prijs is inclusief opgemaakte bedden, handdoekenpakket, keukenlinnen, keukenfaciliteiten, schoonmaakmiddelen, basispakket koffie en thee en een TV. Optioneel kunt u gebruikmaken van de ontbijtservice, waarbij u een ontbijtmand kunt ophalen tussen 7.30-9.00 uur.

Chalets

Bij De Salix staan achter de boerderij twee chalets met elk twee losse bedden. Gasten hebben een nette privétuin tot hun beschikking. De chalets zijn basic ingericht, maar je hebt er alles wat je nodig hebt om te overnachten.

Camping De Salix

De Mini-Camping van De Salix biedt 10 ruime en beschutte plaatsen naast de boerderij, elk met eigen stroom- en wateraansluitingen. De standplaatsen hebben een verhard gedeelte voor campers of caravans en een ruim grasgedeelte om te ontspannen. Dankzij de Salix wilgensingel en fruitbomen zijn de plaatsen beschut en bieden ze een prachtig uitzicht over de weilanden. Gasten kunnen gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimte in de boerderij voor ontspanning, gratis wifi en een broodjesservice voor versgebakken broodjes elke ochtend.

Omgeving De Salix

De Salix ligt vlak bij de Friese stad Franeker, waar je veel verschillende activiteiten kunt doen. Je kunt hier winkelen, genieten van het weer onder genot van een biertje of wijntje op het terras of bezoek één van de vele musea in Friesland. Een echte aanrader is ook het planetarium in Franeker! Daarnaast kun je natuurlijk fantastisch varen in Friesland, kun je één van de vele fietsroutes fietsen, maar een dagje ontspannen op het terrein van De Salix is natuurlijk ook geen straf!

Hitzum De Salix

Kom langs

Ben jij enthousiast geworden en wil je De Salix bezoeken? Dat kan! Overnacht op de camping, in een chalet, in de Bed and Breakfast of in het appartement. Er is veel te beleven rond minicamping De Salix! Wanneer breng jij een bezoekje?

5/5
Picture of Marc Grondsma

Marc Grondsma

Jouw specialist voor alles wat Friesland te bieden heeft!
Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!