B&B De scharren in Scharsterbrug

B&B De Scharren, een Bed and Breakfast gelegen in het kleine dorpje Scharsterbrug. Schatsterbrug is een authentiek dorpje met een oude kerk, een melkzuivelfabriek en een prachtige B&B. Dit dorp is precies wat je zoekt! De omgeving rond de B&B maakt dit de perfecte plek om te overnachten!

Over B&B De Scharren

Romke en Tjitske zijn de trotse eigenaren van B&B De Scharren. Sinds augustus in het jaar 2020 is de B&B open voor gasten na vele verbouweingen. De omgeving van deze B&B biedt eigenlijk alles wat je zoekt wanneer je naar Friesland op vakantie gaat. Het geeft je een perfect beeld van de provincie en laat je de ware schoonheid ervan zien. Echter, wat deze B&B echt bijzonder maakt, gaat verder dan alleen de omgeving. De B&B is namelijk heel uniek en onderscheidt zich van andere B&B’s. De eigenaren streven ernaar om je een ervaring te bieden als nooit tevoren, waarbij jouw bezoek centraal staat. Deze B&B is niet geschikt voor mensen die weinig contact willen en snel willen doorreizen. Hier bouw je namelijk een sterke band op met de eigenaren en word je uitstekend verzorgd. Dit is ook de reden waarom er zo lovend wordt geschreven over de B&B. De helft van de bezoekers komt hier nog een keer terug, en er zijn ook veel vaste gasten die keer op keer terugkeren naar B&B de Scharren.

Meer over B&B De Scharren

Naast het goede contact met de eigenaren en de goede zorg, zijn de kamers van de B&B ook een belangrijk aspect. De B&B is een aantal jaren geleden verbouwd en heeft nu voldoende ruimte. Het bestaat uit drie ruime kamers, elk met een luxe badkamer en een televisie. Wat de ervaring echt fantastisch maakt, is het adembenemende uitzicht vanuit de kamers. Gasten kijken uit op groene weilanden die zich uitstrekken tot aan de horizon.

Wat de B&B ook onderscheidt, is hun sterke focus op duurzaamheid, wat tegenwoordig van groot belang is. De meeste meubels zijn gerecycled omdat het zonde is om ze weg te doen. Zo zijn bijvoorbeeld de oude banken en tafels van McDonald’s gebruikt in de ontbijtzaal, allemaal met oog op duurzaamheid. Veel andere meubelstukken, zoals kasten, tafels en deuren, zijn zelfgemaakt door Romke.

Eten bij B&B De Scharren

Het eten in de B&B is van hoogstaande kwaliteit, omdat ze willen zorgen voor een onvergetelijke ervaring, inclusief goed eten. Het ontbijt bestaat uit een heerlijk eitje met spek, warme broodjes van de bakker en verse jus d’orange. Op aanvraag kunnen ze ’s avonds ook een maaltijd bereiden, waarbij ze iets bijzonders maken, zoals gerookte zalm of paling, gerechten die je niet vaak tegenkomt. Ze streven ernaar om een hotelervaring te bieden, maar dan beter. Met alle luxe, vrijheid en genot, plus een stukje gastvrijheid dat je niet vaak tegenkomt. Hier voel je je helemaal thuis!

Waardering van gasten

De B&B wordt zeer gewaardeerd door gasten, wat duidelijk te zien is in de reviews. Met een indrukwekkende gemiddelde score van 9,6 uit 170 reviews, behalen ze buitengewone waardering. Bovendien hebben ze een gastenboek waarin veel bezoekers hun ervaringen en de band die ze hebben opgebouwd met de eigenaren beschrijven.

Bij De Scharren begrijpen ze dat perfectie niet betekent dat alles foutloos moet zijn, maar dat het juist draait om het omarmen van de schoonheid van imperfectie. Het is de menselijke ervaring die het verblijf hier zo onvergetelijk maakt. Gasten komen niet alleen voor de prachtige omgeving, maar vooral voor de unieke sfeer en warmte die deze plek uitstraalt. Dit is waar De Scharren echt voor staat.

Bovendien vinden ze bij De Scharren het belangrijk dat gasten stilstaan bij alle het mooie van het leven. Het leven draait niet alleen om haast en hectiek. Af en toe pauzeren, reflecteren en genieten van rust en stilte is precies wat De Scharren biedt.

Omgeving De Scharren

Naast de uitstekende B&B is de omgeving van Scharsterbrug werkelijk geweldig. Er is van alles te beleven in de buurt. Het nabijgelegen plaatsje Joure biedt fantastische eetgelegenheden, winkels en gezellige kroegen. Bovendien liggen ook Heerenveen en Sneek in de buurt.

Er zijn talloze fietsroutes, waaronder de beroemde Elfstedentocht waar veel mensen voor komen. Ook het wandelen is hier fantastisch, met paden die je door eindeloze weilanden en prachtige bossen leiden. En als je de brug oversteekt, kom je bij het Tjeukemeer, een bezienswaardigheid op zich waar je dagenlang plezier kunt beleven. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen en varen, terwijl in de winter met een beetje geluk geschaatst kan worden, waardoor dit de eerste plek is waar schaatsliefhebbers naartoe gaan. Kortom, voor de avonturier is er meer dan genoeg te doen tijdens je verblijf, dus een terugkeer is zeker aan te raden!

Tjeukermeer De Scharren

Kom langs

De Scharren is dé plek voor mensen die behoefte hebben om tot zichzelf te komen en even stil te staan. Hier vind je rust en maak je tegelijkertijd onvergetelijke herinneringen. Als dit is wat je zoekt, aarzel dan niet langer en boek meteen!

5/5
Picture of Detmer Hijlkema

Detmer Hijlkema

Heb je vragen over de blog? Neem gerust contact met me op!