Hotels in Friesland aan het water

Hotels in Friesland aan het water

Als je op of bij het water wilt slapen, slaap je meestal op een boot. Dit kan een boothotel zijn, een zeilboot of een bijzondere accommodatie direct aan het water. Vaak zie je hier prachtige landschappen, en beleef je een unieke ervaring op of aan het water. Het meest voorkomende is een hotel, die wordt het meest gekozen. Als je een hotel boekt heb je alle luxe binnenin en vanbuiten een prachtig uitzicht op het water met genoeg activiteiten om te ontdekken. De omgeving om je heen kan je dus ook goed verwennen. Andere accommodaties zoals een B&B is misschien niet net zo luxe, maar hier krijg je wel een avontuurlijkere ervaring voor terug. In Friesland heb je genoeg keuze in hotels aan het water. Aan het einde van de blog lees je 3 voorbeelden van hotels in Friesland aan het water die het lezen waard zijn!

Activiteiten aan het water

Verblijf je graag in een hotel met zeezicht of een bed & breakfast? Boek dan een kamer met zeezicht. Als je een hotel met zeezicht hebt geboekt komt het vaak voor dat het niet ver van de duinen af ligt. Je kunt dan uren fietsen of wandelen in de duinen. Of maak een lange romantische strandwandeling. En ben je niet in de buurt van de kust? Er zijn ook veel hotels aan een rivier of bij een meer. verblijf op het water en ontdek vele mogelijkheden. In de zomer kun je genieten van de verkoeling. In de winter kun je op het bevroren water schaatsen. Genoeg mogelijkheden als je overnacht in een hotel aan het water in Friesland

Hotels in Friesland aan het water

3 hotels in friesland aan het water

Hotel Princenhof

Dit rustige hotel ligt aan het kanaal Sydsdjip in het schilderachtige nationale park De Alde Feanen. De eenvoudig ingerichte kamers hebben gratis wifi, een tv en thee- en koffiefaciliteiten. De luxere kamers hebben tevens een zithoek, een balkon en/of uitzicht op de rivier. Tegen een toeslag kunnen er extra bedden op de kamer worden geplaatst.

Logis Hotel Restaurant Zeezicht

Dit informele hotel ligt aan het water in de oude binnenhaven van Harlingen. Het bevindt zich op 2 minuten lopen van treinstation Harlingen Haven, op 12 minuten lopen van het monument De Stenen Man en op 12 kilometer van het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium in Franeker. De informele kamers hebben gratis wifi en een zithoek, flatscreen-tv en minibar. Sommige kamers hebben ook een balkon. De luxere kamers hebben daarnaast een balkon en/of uitzicht op het water.

Van Heeckeren Hotel

Dit luxe eilandhotel is gevestigd in een sober, modern gebouw in het levendige centrum van Nes. Het bevindt zich op zeven minuten lopen van Natuurcentrum Ameland, op bijna twee kilometer van het strand en op tien kilometer van de vuurtoren van Bornrif. De stijlvolle kamers zijn sober ingericht met rustieke, chique houten meubels. Ze zijn voorzien van een smart-tv, gratis wifi, een koffiemachine en een minibar. Sommige kamers hebben een bar, een zithoek en een balkon of terras met uitzicht op de tuin. Er zijn ook kamers met een badkamer met een glazen wand en een dubbele regendouche. Sommige suites hebben een vrijstaand ligbad in de kamer.

Accommodaties in Friesland

Er zijn genoeg andere accommodaties in Friesland die het boeken waard zijn. Ook andere gelegenheden aan het water, om een top ervaring te beleven. Benieuwd naar andere accommodaties zoals hotels en B&B ‘s? Lees dan andere blogs op onze site.