WEIDUMERHOUT, EEN UNIEKE OVERNACHTINGSLOCATIE IN WEIDUM

“Waar de drukte zwijgt en de stilte spreekt”. Weidumerhout is een unieke overnachtingslocatie in het Noorden van Friesland. Ten zuiden van de Friese hoofdstad Leeuwarden vind je overnachtingslocatie Weidumerhout. Dit unieke concept, wat voornamelijk gericht is op de Friese cultuur, biedt verschillende mogelijkheden om te overnachten. Weidumerhout bestaat uit een hotel, camperplaatsen, een restaurant en in de toekomst nog veel meer… Daarover meer in de rest van dit blog! Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden wat dit Friese concept allemaal te bieden heeft en waarom het zo’n unieke locatie is? Lees dan snel verder!

Wat voorafgaand ging aan Weidumerhout anno 2022

Weidumerhout is een overnachtingslocatie dat al jaren bestaat. Echter nog niet zo lang onder de huidige eigenaren. Op 1 juli 2021 is het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren. Voorafgaand aan hun overname heeft het bedrijf al een enorme ontwikkeling meegemaakt. Waar het ooit begon met een hotel en een paar camperplaatsen, werden er in 2017 ook verschillende buitenkamers gebouwd. Deze buitenkamers laten je het Friese landschap zo puur als mogelijk ervaren. Het uitzicht over de Friese landerijen en de geur van het Friese landschap, dat is wat deze buitenkamers zo uniek maakt. 

Sinds 2021 heeft het bedrijf dus nieuwe eigenaren. Met hun toekomstvisie voor Weidumerhout zijn ze direct gestart om het bedrijf iets meer eigen te maken. Het restaurant had een zogeheten Bib Gourmand onderscheiding, dat brachten ze terug naar een iets toegankelijkere keuken, maar wel uniek. Naast aanpassingen breiden ze ook uit; Weidumerhout opent zeer binnenkort drijvende houseboats: drijvende appartementen, in de vorm van een tiny house, van alle gemakken voorzien. De houseboats zijn geschikt voor 4-6 personen en bieden je een unieke overnachting. Op welke manier je nog meer kan overnachten bij Weidumerhout? Dat lees je in dit blog!

Een totaal Fries concept 

Weidumerhout is een Friese locatie waar je kan overnachten. En het Friese gevoel, dat proberen ze je te laten ervaren bij deze prachtige locatie. Door rooms-with-a-view die uitkijken over de uitgestrekte landerijen en door in het restaurant gebruik te maken van Friese lokale specialiteiten, ontkom je niet aan de Friese cultuur. Bij Weidumerhout ervaar je een Friese beleving midden in Friesland. Ben je enthousiast geworden en benieuwd op welke manieren je kan overnachten bij Weidumerhout? Lees dan snel verder! 

Hotel

Weidumerhout heeft een hotel met 20 kamers. Er is in het hotel daarom ruimte voor 40 gasten. Het hotel bestaat uit verschillende soorten kamers. Zo hebben ze standaard kamers, superior kamers en die rooms-with-a-view, waar je al eerder over las. De standaardkamer is de kleinste kamer in het aanbod van Weidumerhout, maar daarom niet minder fijn. Deze kamers zijn geschikt voor een kort verblijf en zijn van alle gemakken voorzien! In de superior kamers ligt de focus op comfort en gemak. Deze kamers zijn een stuk groter en zijn qua voorzieningen net wat luxer dan de standaard kamer. Ga jij in dit geval voor luxe? Of kies je voor simpel? Weidumerhout heeft genoeg te bieden en er is voor ieder wat wils!  

Rooms with a view

Op het terrein van Weidumerhout, staan midden in het weiland, tien prachtige rooms with a view. Het zijn hotel cubes, die als monumentale mastodonten staan te pronken. De rooms staan over een veld van 3,5 hectare verspreid, waardoor iedere room veel privacy heeft. Een grote glaswand zorgt ervoor dat je panoramisch uitzicht hebt als je naar buiten kijkt en zorgt voor een echt buitengevoel. De inrichting in deze rooms is van hoge kwaliteit, luxe en gericht op comfort. De room with a view heeft de volgende voorzieningen: 

 • Luxe tweepersoons boxspring
 • King-size bedden
 • Panoramisch uitzicht
 • Nespresso koffiezetter
 • Waterkoker
 • Minibar
 • Geluidsdicht
 • Haardroger
 • Douche en wastafel
 • Werkplek
 • Kluis
 • Flat screen televisie
 • Sober buitenzitje
 • Uitzicht over de Friese weilanden of over het water

Camperplaatsen

Camperplaatsen in de Friese natuur, ook dit biedt Weidumerhout aan! Met je camper kan je heerlijk genieten van de rust, ruimte, gastvrijheid en natuurlijk de Friese natuur! Je kan volledig jouw eigen draai geven als je met de camper naar Weidumerhout komt. Je kan kiezen voor een beschut plekje tussen de bomen, maar ook voor een prachtig plekje aan het water! Uitzicht over de Friese landerijen heb je gegarandeerd. Trouwens, vergeet als je met de camper bij Weidumerhout staat niet om gebruik te maken van de extra faciliteiten! Wil je een kano, fiets of sloep huren? Ook dit is mogelijk bij Weidumerhout. Op die manier maak je van jouw verblijf helemaal je eigen feestje! 

Weidumerhout eten

Restaurant

Wanneer het seizoen in Weidum weer begint, opent ook het restaurant zich snel weer. Op het terras en in het restaurant is er samen ruimte voor zo’n 80 gasten, en die zijn er in de zomer ook vaak te vinden! In het hoogseizoen draait het restaurant van Weidumerhout volop. Door het gebruik van Friese lokale specialiteiten probeert het restaurant zich te onderscheiden van andere restaurants in de buurt. Waar het voorheen een restaurant was dat kookte op niveau dat bijna een Michelin ster waard was, is de menukaart van het restaurant nu wat toegankelijker geworden. Op de menukaart staan bijzondere gerechten, geschikt voor jong en oud. De gerechten worden bereid met Friese streekproducten, wat ze zo bijzonder maakt.

Wanneer bezoek jij het Friese concept? 

Weidumerhout is een prachtig plekje dat omringd wordt door de Friese natuur. Gedurende het hele jaar kan je er overnachten en je kunt er terecht voor een heerlijke lunch en diner. De verschillende mogelijkheden die je hier hebt om te overnachten maakt de locatie zo uniek en bijzonder. Daarnaast staat de Friese beleving centraal bij dit mooie bedrijf. De natuur, het uitzicht op de landerijen en het gebruik van Friese streekproducten zorgt ervoor dat de beleving gericht is op de Friese cultuur. Wij zijn overtuigd om hier komende zomer een overnachting te boeken, jij ook al? Neem snel een kijkje op de website of social media van Weidumerhout! Wanneer boek jij een overnachting? 

5/5